MUSKE SUZE

Vec sam komentarisala da su muske suze po meni iskrenije ..bar ih ja tako dozivljavam i teshke do boli..preteske.Isto mislim da covek kao ljudsko bice ne bi trebao da krije i gushi svoje emocije tako da jedan od komentara u smislu :zar treba sada da plachemo kao ****** po meni ne pije vodu.Smatram da muskarac nista manje nece biti muskarac ako iskreno i emotivno pusti suzu bila ona suza tuge ili radosti....Ja licno ne placem bez velikog razloga..zato je valjda svaka moja suza teshka..ali svaki put kada se zarozam od plakanja..posle mi bude lakse:-D

Plakao sam,nije da nisam...Jedan put zbog nje...pred njom,tesila me je,ali nije bas pomoglo...izgubio sam je,sad je sve tu,negde na pola puta izmedju zivota i besmisla...plako sam i zbog jednog filma,a i knjige,naravno,zato sto su me podsetili na nju...a u sustini,zabole me sta misle drugi o tome,i ja sam ziv covek...oziljci na dusi,nepodnosljivi bolovi...svi to nosimo sa sobom,ali neko nosi sam,neko deli s drugima...nema svrhe skrivati svoje probleme... :sad:

Kučko, muško je muško, a suze nam nisu različite... iako to samo tako izgleda...
ne seri da si zaplakala na nečijoj sahrani čisto iz saučešća....
i jel si uopšte bila na nečijoj sahrani?
Pravi muškarac samo tada može da zaplače, a da se ne stidi.
Kaži kučko, ko je po tebi pravi muškarac?
Pre nego što te pocepam od sexa!!!
Muške suze znače samo jedno....
sranje je neizbežno.

Slazem se....ali bi uverljiviji bio, zarad muskog roda, zenama bez te ironije i vulgarnosti....Delim da su muska saosecanja identicna zenskim! Plakanje je isto sto i piskenje :)

muske suze iskrenije? i vise ih bole? i imaju tezinu?
qurac imaju.ako ih uporedis sa placipickama imaju, ali sa normalnim osobama nema sanse. sta, nije prirodno da muskarci placu, pa kada to rade oni su supermeni.ma daj bre!

Struja:
muske suze iskrenije? i vise ih bole? i imaju tezinu?
qurac imaju.ako ih uporedis sa placipickama imaju, ali sa normalnim osobama nema sanse. sta, nije prirodno da muskarci placu, pa kada to rade oni su supermeni.ma daj bre!

Trebao bi biti konkretniji u komunikaciji.... ubedjena sam da i ti s vremena na vreme manje iskis...ili ti places i ti, pa to je sasvim prirodno! Zasto je sramota?
:?:

Muskarci su uceni od malih nogu da je 'neprirodno' da placu jos posebno pred drugima, zato mi muske suze da, imaju na tezini. Kome nemaju to je vec njegova stvar, ali stvarno vise ne kapiram toliki bes i srdzbu prema muskarcima, prema zenama..******, dokle cete vise da mi je znati. Ma u pravu je Hebe, apsolutno.

Jovan Ducic je napisao: "...Englez je najdostojanstveniji medju svim narodima u Evropi, on nikada sebi nece dopustiti da osecanja (pre)vladaju njime..." Dakle, nije neprirodno, vec nekulturno. Zamisli kako bi se drustvo osecalo kada bi neko u nekom raspolozenju poceo da prica tuzno ili obrnuto! E, sad, razumljivo je da se neko zaplace, ako je situacija bas...

S druge strane gledano, deca jedino ne umeju da se kontrolisu, covek sazrevanjem stice kontrolu nad samim sobom. A mogu objasniti samo kako oseca muskarac kada se isplace: opste je poznato da je sasvim lakse, kada se covek isplace, medjutim, muskarac (prvenstveno govorim u svoje ime) kada place, posle toga je sasvim ispraznjen da nema snage uopste nizasta, dakle obamro, mlitav. Tek kada se ispava i sutradan se moze reci da je na normali.

Dakle, ne znam kako neki ocekuju da menjamo prirodu? Jednostavno smo takvi, moze neko iz nerazumevanja prema suprotnom polu pitati nesto zasto, da bi se medjusobno razumeli, ali ne i da trazi da budemo isti... Kako da ja osecam i da se ponasam kao zensko? To bi isto bilo kada bih ja ocekivao od zenskih da vam se "dize".

Pa neko bas ne razume sta je razumevanje medju polovima a sta je izjednacavanje polova.

Opet, da pokusam objasniti i zasto muskarci toliko retko placu, cak i kada mu je tesko. Zene sve cine da bi dosle do svog cilja, onoga sta su sebi zacrtale, pa veoma vesto koriste osecanje zastite kod muskaraca, koji nam je isto urodjen, zastita prema slabijem i nezasticenom i odatle suza kao kise. Neverovatno lako se zaplacu, ali same te suze i placni glas u svakom muskarcevom uhu se cuje glas deteta (ne zene koje place, vec bas deteta) i vec je aktiviran nagon zbrinjavanja (tesenje)... I evo vec posle koliko vremena, od kad je sveta i veka, zene se polako pocinju pitati a zasto muskarci veoma malo brinu o deci, lako ih se odricu...? Zar ne mozete povezati ovu koincidenciju i sa evolutivnim zatupljivanjem osecanja kod muskaraca?

Djura Jaksic je to bas lepo rekao...

Staze

Dve preda mnom staze stoje:
Jedna s cvecem, druga s trnjem;
Gvozdene su noge moje:
Idem trnjem da se vrnem...

Ja ustupam cveca staze
Kojima je noga meka;
Nek po cvecu zene gaze,
A trnje je za coveka| -​

kučka:
Vec sam komentarisala da su muske suze po meni iskrenije ..bar ih ja tako dozivljavam i teshke do boli..preteske.Isto mislim da covek kao ljudsko bice ne bi tre
Iskrenost suza ne zavisi od pola jedne osobe, vec od same osobe.
Suze i plakanje su super stvar.
Da li znate da nije isti hem.sastav suza radosnica i onda kada smo nesrecni ? U ovim drugim se izlucuju, izmedju ostalog i "stresni" hormoni..i zato nam je i lakse kada se isplacemo. :) ( nemam pojma gde sam to procitala )

Status seekers - I never cared
Once I found out they never dared
To seize the world and shake it upside down
And every stinking bum should wear a crown

Sayin’ I cry for love
Till all the plates are broken
Cry for love
Until my eyes are soakin’
Yeah cry for love
On every salmon mornig
Cry for love
’cause imitation’s boring
Cry for love

Bad tv that insults me freely
Still I know what I’m dyin’ to see
In searching for a meaningful embrace
Sometimes my self-respect took second place

An’ I cried for love
I did what my heart told me
Cried for love
Can’t stand it
When they scold me
Yeah I cried for love
On every salmon morning
Yeah I cry for love
’cause imitation’s boring
Cry for love

Surfers ride for love and wipe out when it hits ’em
Soldiers kill for love and nobody admits it
If you’re cryin’ for love well, that’s ok don’t sweat it
If you’re cryin’ for love then there’s still a chance you’ll get it
Cry for love

pikax:
Iskrenost suza ne zavisi od pola jedne osobe, vec od same osobe.
Suze i plakanje su super stvar.
Da li znate da nije isti hem.sastav suza radosnica i onda kada smo nesrecni ? U ovim drugim se izlucuju, izmedju ostalog i "stresni" hormoni..i zato nam je i lakse kada se isplacemo. :) ( nemam pojma gde sam to procitala )

Ako su nesrecan i znojis se onda bi i to trebalo da ti izbaci stresne hormone koji su
u svim telesnim tecnostima.
Mada je kupus ili cokolada mnogo bolje sredstvo za usrecivanje.

Perzefona:
Trebao bi biti konkretniji u komunikaciji.... ubedjena sam da i ti s vremena na vreme manje iskis...ili ti places i ti, pa to je sasvim prirodno! Zasto je sramota?
:?:
nisi ti mene dobro procitala.nisam napisala nista na sta se pozivas.naprotiv, o kceri ucveljene Demetre i zeno besnog Hada.

Struja:
nisi ti mene dobro procitala.nisam napisala nista na sta se pozivas.naprotiv, o kceri ucveljene Demetre i zeno besnog Hada.

Dok se vi propale nimfice raspitujete za mene, ja nevidim Hada...Ne razmisljam o godisnjim dobima i eto me na povrsini....Samo ti izazivaj Demetru, bice tebi jos zime!

Kazanova:
Jovan Ducic je napisao: "...Englez je najdostojanstveniji medju svim narodima u Evropi, on nikada sebi nece dopustiti da osecanja (pre)vladaju njime..." Dakle, nije neprirodno, vec nekulturno. Zamisli kako bi se drustvo osecalo kada bi neko u nekom raspolozenju poceo da prica tuzno ili obrnuto! E, sad, razumljivo je da se neko zaplace, ako je situacija bas...

S druge strane gledano, deca jedino ne umeju da se kontrolisu, covek sazrevanjem stice kontrolu nad samim sobom. A mogu objasniti samo kako oseca muskarac kada se isplace: opste je poznato da je sasvim lakse, kada se covek isplace, medjutim, muskarac (prvenstveno govorim u svoje ime) kada place, posle toga je sasvim ispraznjen da nema snage uopste nizasta, dakle obamro, mlitav. Tek kada se ispava i sutradan se moze reci da je na normali.

Dakle, ne znam kako neki ocekuju da menjamo prirodu? Jednostavno smo takvi, moze neko iz nerazumevanja prema suprotnom polu pitati nesto zasto, da bi se medjusobno razumeli, ali ne i da trazi da budemo isti... Kako da ja osecam i da se ponasam kao zensko? To bi isto bilo kada bih ja ocekivao od zenskih da vam se "dize".

Pa neko bas ne razume sta je razumevanje medju polovima a sta je izjednacavanje polova.

Opet, da pokusam objasniti i zasto muskarci toliko retko placu, cak i kada mu je tesko. Zene sve cine da bi dosle do svog cilja, onoga sta su sebi zacrtale, pa veoma vesto koriste osecanje zastite kod muskaraca, koji nam je isto urodjen, zastita prema slabijem i nezasticenom i odatle suza kao kise. Neverovatno lako se zaplacu, ali same te suze i placni glas u svakom muskarcevom uhu se cuje glas deteta (ne zene koje place, vec bas deteta) i vec je aktiviran nagon zbrinjavanja (tesenje)... I evo vec posle koliko vremena, od kad je sveta i veka, zene se polako pocinju pitati a zasto muskarci veoma malo brinu o deci, lako ih se odricu...? Zar ne mozete povezati ovu koincidenciju i sa evolutivnim zatupljivanjem osecanja kod muskaraca?
E, svega ovde ima.
Prvo se klanjash Duchicu (koji se uvek potegne kad krene pricha o polovima) i njegovoj izjavi da je pokazati emociju nedostojanstveno, za prezrenje. "Osim ako je situacija bash..." :roll:

Ovo da morash da odspavash posle plakanja da bi opet mogao da funkcionishesh nema nikakve veze sa suzama vec sa situacijom i emotivnim stanjem koji su doveli do tih suza. Pravish smeshnu logichku greshku.

Jedino bi o poslednjem pasusu vredelo razmisliti.

Back