Izgleda da je ključna reč za ovu nedelju ''odvratno''.
Ne smatram da su forumaši intelektualni krem društva, ali mi se čini da ste prethodnih dana prevazišli sebe.
Svakodnevne, prihvaćene pojave su ''odvratne''.
Odvratni su emo momci. Odvratni su metroseksualci. Odvratni su mačo tipovi. Odvratni su oni koji puše (Dajvov opis kojim je ukalupila estetsko-psihološki profil pušača je baš upečatljiv). Odvratni su debeli ljudi. Odvratne su čizme kaubojke. Odvratne su platforme. Odvratni su nedepilirani. Odvratni su depilirani. Odvratne su bradice. Odvratni su brkovi. Odvratni su stariji ljudi. Odvratni su plavušani. Odvratni su preplanuli.
Sve što nije po standardu određenog forumaša je odvratno i ništa osim odvratnog.
Nigde u životu se nisam susreo sa ovoliko gadljivaca.
Ovo što sad govorim nema veze sa tolerancijom ili netolerancijom. Ima veze sa vaspitanjem i intelektom.
Da li je normalno da nam uobičajene pojave, nešto što se ne smatra društveno i civilizacijski neprihvatljivim, bude baš baš odvratno?
Mislim, okej je da nam se nešto ne dopada, da nije u našem fazonu, ali ''odvratno''?!
Šta se postiže tom rečju? Jel to način da se negiranjem drugačijeg istakne sopstvena posebnost i ispravnost? Grubim rečima vlasnik viška kilograma treba da se postidi i skloni sa ulice ustupivši životni prostor vrlim novim forumašima.
Ebote, sad sam išao na pretragu - za ovih sedam godina sam samo jedanput za nešto napisao da mi je odvratno, tačnije, rekao sam ''uglavnom odvratno''. To su bile martinke na štiklu. I naravno, to se završilo tako što su me ishejtovale žene od stila, ljubiteljke istih.
Za sve što se nekome ne dopada postoje normalne, neuvredljive reči. Nema potrebe da se neko oseća neprijatno jer nam se nešto ne dopada kod njega, a ničim nas ne ugrožava.
- Jeste li za parče torte?
- Ne, ta vaša torta sa jagodama mi je odvratna. Odvratne su mi jagode. Te njihove male odvratne semenke mi odvratno zapadaju za zube. I alergičan sam na jagode. To je jedna odvratna biljka. Zaista ne znam čemu služi i zašto je ne iskorenimo kao najodvratniji korov.
Ali u pravu si, nije to mržnja. To je šabanski. A i glupavo je brate.
To mi je odvratno.
ovo je forum.
zamisli da na postavljeno pitanje svako da umereni odgovor - da svidja mi zato i zato, ne ne svodja mi se zbog toga.
tema bi umrla pre kraja prve strane.
zustrina odgovora izaziva polemiku onih koji imaju drugaciji stav, pa dok se okrenes a mi na 6-oj strani.
svako od nas je gadljiv na nesto.
svako od nas je ravnodusan na mnogo toga za sta se drugi zgrazavaju.
a meni jeste odvratnan miris duvana.
toliko, da nikad ne idem na zatvorena mesta gde je dozvoljeno pusenje.
za nekoga je to foliranje, a ja imam stecenu reakciju.
radila sam na radnom mestu gde je bilo 99% pusaca. od kompletnog personala nismo pusili dsamo direktor i ja.
pauzu sam morala da provodim u stafu na 30m2 sa 25 koleginica pusacica, smena je podrazumevala rad u pitu sa klijentima pusacima.
5 godina sam radila u takvim uslovima..nekad nam je dnevno radno vreme trajalo i po 18radnih sati jer je obim posla to diktirao.
vrhovi trepavica su mi smrdeli na duvan samo zbog rada u takvim uslovima.'
mislim da su mi pluca bila slicna plucima rudara.
zato se najezim kad osetim miris duvana i za isti ne mogu da upotrebim ni jednu drugu rec, nego - odvratan.
a sto se tice alkoholne povezanosti sa ovom pricom, samo sam prokomentarisala kakva je MENI asocijacija kad vidim muskarca kao sto je primer sa prve fotografije.
i dalje imam isto misljenje.