Muškarci vaš stav - Fizičko!

joga kao vezbanje je ok...
ali joga kao meditacija to je vec nesto drugo...
msm, meni je to vec nesto drugo, jer ja sebe smatram Srbinom pravoslavne veroispovesti,
pa samim tim nikakve meditacije ne dolaze u obzir...ako razumes sta zelim reci...

Ne ne razumem, posto ti meditiras svaki dan. Uz kafu meditiras zamisljajuci kako ces obaviti dan. Uvece pred spavanje meditiras pokusavajuci da nadjes nacin kako da se opustis pred spavanje. Meditacija je sirok pojam. Takodje svaki dan i pod trans stanjem- vid hipnoze. Na pr. kada caskas sa devojkom i onako ti prijatan talas ide niz ledja, kada se zamislis i tako dalje. Jednostavno postoje ucenja kako to da se usmeri u energetskom smislu u pozitivnom pravcu. Meditacija ne mora da znaci chanting i pronalazenje 7 cakri.

- - - - - - - - - -

I molitva pravoslavnom ili bilo kom Bogu je vid meditacije.

O ovog ima isto, to se ne može poreći. U suštini neki nastavnici umeju da ti ogade neki predmet, a fizičko je naročito pogodno, jer se tu isto iskazuje dominacija, ko je najbolji, koji je najjači, pa ako nisi ništa od toga, možeš biti predmet podsmeha i zezanja. Moj stav je da bez pedagoškog pristupa nema ništa, nisam ni za kakvo nametanje i veštačko forsiranje. Po meni sport je lepa stvar, aktivnost koju treba da želiš da bi praktikovao. Ako će neko da te tera i veštački forsira nema od tog ništa ili će na duže staze biti kontraproduktivno.
..
Svaka čast klinac se snašao sa tim časovima i blogom. :lol:

Gledaj, treba balavce prvo naučiti šta unose u sebe. Ako oš fino utegnuto tijelo trebaš prvo da se fino hraniš, ne može se to postići ako ždereš samo pice, slatkiše i cirkaš kolu. Jok bato tako ćeš samo dobiti na kilama i procentu šećera u krvi. Džaba tebi 'iljadu časova fizičkog sedmično kad će balavci opet naći način da to skipaju i napune se bog zna čime. Onaj ko ima imalo u glavi sam će skontati šta znači u zdravom tijelu zdrav duh, njemu ne treba milione časova fizičkog ili ti tjelesnog da to provali i skonta. Pa onaj kome se dani ne svode samo na igranje igrice i štrebanje ima bilo kakvu fizičku aktivnost...

Skolstvo nije instutucija koja uci decu o zivotu i izboru. Skosltvo uci decu da budu poslusna klasa koja ne postavlja pitanja vec odgovara na njih. Samo pocev od te famozne konstrukcije ucionice. Sva deca sede, poredjana geometrijski, u dnevniku su brojevi, i kada udje veliki Masta autoritet uciteljica, svi moraju da ustanu bez izuzetka. Ako ne ustanes kaznjen si.

Jebig mu mater, to je uglavnom već opšte poznata činjenica. Sad eo ti mali rezime, ko drži školstvo ? Pa država. A šta to 'oće država ? Da ima što manje buntovnika koji će danas-sutra reći ne nečemu što nije u redu. Ukratko, kako si ti rekao, da ne postavljaju pitanja već samo da rade što im je naređeno. I onda se stvori rađanje idola u nekom tamo levatu za koga kasnije smatraš da je perfektan, bez greške u svom poslu. On nešto pogriješi, vi se ni ne usudite ispraviti ga jer onda dovodite u pitanje njegovu tačnost.

Život je škola, a škola kao ustanova je samo mjesto gdje lupaš buržuje koji se ***** i egoiste...

Gledaj, treba balavce prvo naučiti šta unose u sebe. Ako oš fino utegnuto tijelo trebaš prvo da se fino hraniš, ne može se to postići ako ždereš samo pice, slatkiše i cirkaš kolu. Jok bato tako ćeš samo dobiti na kilama i procentu šećera u krvi. Džaba tebi 'iljadu časova fizičkog sedmično kad će balavci opet naći način da to skipaju i napune se bog zna čime. Onaj ko ima imalo u glavi sam će skontati šta znači u zdravom tijelu zdrav duh, njemu ne treba milione časova fizičkog ili ti tjelesnog da to provali i skonta. Pa onaj kome se dani ne svode samo na igranje igrice i štrebanje ima bilo kakvu fizičku aktivnost...

ovde vidim akcenat ipak na roditeljima, više nego na školi....ali ovde se radi o nama i našem uticaju na decu školskog uzrasta..usmeravanju..i tu hranu neko kupuje ili daje pare za istu i o tome treba razmisliti...odakle im toliki slatkiši, pice, kole?

ovde vidim akcenat ipak na roditeljima, više nego na školi....ali ovde se radi o nama i našem uticaju na decu školskog uzrasta..usmeravanju..i tu hranu neko kupuje ili daje pare za istu i o tome treba razmisliti...odakle im toliki slatkiši, pice, kole?

Kakva škola bolan, ako sam išta naučio, naučio sam na ulici i na internetu. U školi jedino što sam mogao da vidim jeste egoizam, nepravdu i ko će biti žandar danas-sutra.

Vidiš, nije takva ishrana loša, sve dok naravno ne prekrndašiš, dok ti koliko-toliko se fizički baviš. Danas ti je nemoguće da se ne truješ, tako da sam par puta slušao kako neki tamo nolajfer govori kako se onaj uništava što puši, pije, drogira se. A šta ti radiš zarad svog zdravlja ? Ništa, hvala bogu.

Dijete će neke stvari samo skontati, s vremena na vrijeme, dok više ne bude bilo dijete dakako...

Ja sam završio klasičnu gimnaziju.
gde je fizičko bilo "ravnopravno" sa svim predmetima.

Čak je profesor Mitke gledao da zajedno gledamo
utakmice reprezentacije, pa bi to što
smo propustili nadoknadili kasnije.

Da ne pričam kakav je autoritet bio direktor gimnazije,
A i profersori.
Kad bi npr, hteli da popijemo pivo,
išli bi u neku rupu (npr. žel. stanica)
jer ako te vidi u kafani...

Sestrić mi se požalio na poražavajući rezultat njegovog razreda u vezi sa pismenim iz matematike.
Pola razreda je dobilo negativne ocene iz matematike (IV osnovne). Da bi tuga bila veća, tih dana su časove
fizičkog menjali sa dodatnim časovima matematike. Na njegovo još veće nezadovoljstvo uticalo je to što
učiteljica drugog odeljenja vodi svoj razred često u šetnju i na plivanje.
Ono što još više "bode" oči je to da je njegova učiteljica baš mlada, ali je takve aktivnosti ne interesuju.
..
E sad, vi Muškarci recite vaš stav, prema Zakonu o osnovnom obrazovanju, propisana su 3 časa fizičkog nedeljno!

Da li je ovo dovoljno, da li bi trebalo uvesti možda 5 časova nedeljno?
Kakav je vaš stav generalno prema fizičkom vaspitanju u školi?
Kako biste vi usmeravali vašu decu ili rođake?
..
Što se tiče negativnih trendova zapažene su isto sledeće stvari (naročito uzrast dece od V-VIII razreda):
- da učenici u starijim razredima često ne nose opremu
- da učenice ne žele da se oznoje pa da posle smrde (msm. neprijatno mirišu) :lol:
- da učenici smatraju da ne vide poentu tog fizičkog (koje ih smara)
- da su nastavnici prezahtevni (što se tiče nekih vežbi), pa deca često pribegavaju i oslobođenju od fizičkog
...
Vaša iskustva i koliko je fizičko vaspitanje bitno uopšte u školskom sistemu i generalno?
Gde prestaje dužnost škole, a počinje obaveza roditelja da usmeri dete?

o značaju fizičkog vaspitanja i ovoj problematici više na ovom linku
http://www.besplatansport.com/sport...-u-osnovnoj-skoli.html?tmpl=component&print=1

Neka posalje tu mladu uciteljicu kod mene da je istorbam i bice fizickog koliko pozeli

Mrzi me da citam ceo post a vidim da se radi o fizickom vaspitanju i da li smo zadovoljni ili nismo. Ja sam bio zadovoljan a i oni iz razreda jer smo imali nekih 10 min. vezbe, a ostatak casa igrali fudbal. Cesto i te vezbe nisu bile stalno vec ponekad, reda radi.

Ne ne razumem, posto ti meditiras svaki dan. Uz kafu meditiras zamisljajuci kako ces obaviti dan. Uvece pred spavanje meditiras pokusavajuci da nadjes nacin kako da se opustis pred spavanje. Meditacija je sirok pojam. Takodje svaki dan i pod trans stanjem- vid hipnoze. Na pr. kada caskas sa devojkom i onako ti prijatan talas ide niz ledja, kada se zamislis i tako dalje. Jednostavno postoje ucenja kako to da se usmeri u energetskom smislu u pozitivnom pravcu. Meditacija ne mora da znaci chanting i pronalazenje 7 cakri.

- - - - - - - - - -

I molitva pravoslavnom ili bilo kom Bogu je vid meditacije.

slazem se, i molitva je ok ali joga meditacija nije...
meni...
ti si slobodan da radis sta hoces...

Sestrić mi se požalio na poražavajući rezultat njegovog razreda u vezi sa pismenim iz matematike.
Pola razreda je dobilo negativne ocene iz matematike (IV osnovne). Da bi tuga bila veća, tih dana su časove
fizičkog menjali sa dodatnim časovima matematike. Na njegovo još veće nezadovoljstvo uticalo je to što
učiteljica drugog odeljenja vodi svoj razred često u šetnju i na plivanje.
Ono što još više "bode" oči je to da je njegova učiteljica baš mlada, ali je takve aktivnosti ne interesuju.
..
E sad, vi Muškarci recite vaš stav, prema Zakonu o osnovnom obrazovanju, propisana su 3 časa fizičkog nedeljno!

Da li je ovo dovoljno, da li bi trebalo uvesti možda 5 časova nedeljno?
Kakav je vaš stav generalno prema fizičkom vaspitanju u školi?
Kako biste vi usmeravali vašu decu ili rođake?
..
Što se tiče negativnih trendova zapažene su isto sledeće stvari (naročito uzrast dece od V-VIII razreda):
- da učenice ne žele da se oznoje pa da posle smrde (msm. neprijatno mirišu) :lol:
- da su nastavnici prezahtevni (što se tiče nekih vežbi), pa deca često pribegavaju i oslobođenju od fizičkog
...
Vaša iskustva i koliko je fizičko vaspitanje bitno uopšte u školskom sistemu i generalno?
Gde prestaje dužnost škole, a počinje obaveza roditelja da usmeri dete?

o značaju fizičkog vaspitanja i ovoj problematici više na ovom linku
http://www.besplatansport.com/sport...-u-osnovnoj-skoli.html?tmpl=component&print=1

svaki dan bi ja fizičko uveo
moj stav je da je to neophodno jer ih već sedenje u klupi dovoljno osakaćuje pa će uz pomoć fizičkog koliko toliko to da amortizuju
usmeraoa bi ga na sport, kao što već jesam

moja iskustva u vezi fizičkog su tužna...bio sam duduk za fizičko, nije mi išlo preskakanje kozlića, zgibovi nula, sklekovi mršavo, smotan za fudbal odbojku i ostale sportove s loptom...
sve je na porodici, škola je samo nadopuna

svaki dan bi ja fizičko uveo
moj stav je da je to neophodno jer ih već sedenje u klupi dovoljno osakaćuje pa će uz pomoć fizičkog koliko toliko to da amortizuju
usmeraoa bi ga na sport, kao što već jesam

moja iskustva u vezi fizičkog su tužna...bio sam duduk za fizičko, nije mi išlo preskakanje kozlića, zgibovi nula, sklekovi mršavo, smotan za fudbal odbojku i ostale sportove s loptom...
sve je na porodici, škola je samo nadopuna

ja se upravo sa ovim slažem...mislim da im ne treba definitivno više sedenja nego što ga inače imaju...pokrenuti ih je pravo čudo...po meni ako ne zahtevna fizička aktivnost..definitivno skraćenje časova i više vremena na svežem vazduhu

Sve dok postoje bilo kakve norme koje se moraju ispuniti, da preskočiš tu visinu, da skočiš toliko u daljinu, da trčiš toliko brzo - fizičko je samo maltretiranje!
Te su mi norme bile nedostižne i užasavao sam se fizičkog!
Iako se nikada nisam bavio sportom i celog života sam se malo kretao, smatram da deca treba da se bave fizičkim aktivnostima!
Umesto formalizovanih časova, trebalo bi deci omogućiti besplatno članstvo u sportskim klubovima.
Članstvo (još jednom napominjem besplatno!) u klubu i potvrda o redovnom treniranju bi mogli biti zamena za sadašnje fizičko vaspitanje u školi.

Odlična ideja

...
- Kod mene je od osnovne do srednje jedino bilo bitno da nosim opremu. To mi je strašno išlo na đokicu zato što sam vukla smrdljive patiketine (ne zbog noge :rumenko: nego zbog kineske verzije starki koje smrde na gumu) 40 kilometara svaki dan samo da ih pokažem da ne dobijem neopravdani a onda uđem, eventualno se presvučem i ne radim ništa. Mislim da smo u osnovnoj i imali ormariće ali je profesore bolela patka da nam podele ključeve.
- Pa normalno da ne žele da se oznoje i da smrde. Ko bi to uopšte želeo? Zato pored svlačionice treba da postoje FUNKCIONALNI tuševi, što je slučaj u nula posto ustanova. Imali smo i tuševe ali je profesore bolela patka da ih učine funkcionalnim. Tj. da se žale.
- Nikad nisam videla poentu fizičkog jer nikada ništa nismo radili. Ne zato što smo izbegavali nego zato što je sve i jednog profesora/nastavnika bolela patka. Daju nam loptu i poređaju nas u krug da se igramo "kružne odbojke". Gospode kako me je to ubijalo u pojam, mislim da se u zatvorima mnogo bolje zabavljaju. Bar se pobiju tu i tamo. Onda pred zaključivanje ocena nateraju decu da se penju na šipku, preskaču kozlić i rade kolut napred/nazad, pa ko ne ume dobije jedan :lol: msm ko mu je kriv kad nije..... nikada ni radio to na fizičkom jer je profesora bolela patka.
- To da su prezahtevni prvi put čujem. Jedino ako se odnosi na ovo gore pomenuto zaključivanje ocena na osnovu talenta.

Tako da, bitno je, itekako. Ali je u praksi užasno i nepotrebno.

Poslednja izmena:
Apsolutno da 5. razreda osnovne (možda i dalje) jedina tri predmeta treba da bude srpski jezik,matematika i fizička kultura.
Ko nauči da razmišlja i to jezički da iznese taj je završio sa svojim školovanjem do doktorskih studija.
Kod fizičke kulture akcenat je na "kultura".

I da, na časovima fizičkog zabraniti igranje fudbala do kraja srednje škole.

Poslednja izmena:
Ko nauči da razmišlja i to jezički da iznese taj je završio sa svojim školovanjem do doktorskih studija.
U okviru saradnje "usmerenih" (Šuvarovih) škola i preduzeća, upoznavao sam srednjoškolce sa mojim preduzećem. Na kraju sam ih pozivao da postavljaju pitanja. Bivali su iznenađeni kada bih na pitanje "koji je predmet najvažniji da bi upisali ETF" odgovorio: "Jezik! Govorni jezik! Sve vam znanje ništa ne vredi ako ne znate drugima da objasnite šta ste zamislili!"

Štaviše, najvažniji civilizacijski izum nije točak nego pismo - zapis! Bez zapisivanja sve bi bilo "igra gluvih telefona".

Nisam za fizičko vaspitanje kakvo postoji trenutno u srpskim školama, ali jesam za fizičko vaspitanje uopšte. Uveo bih fizičko vaspitanje pet puta nedeljno. S tim što bih prvo ukinuo sve grupne sportove tipa košarka, fudbal, ukinuo bih rekreaciju i ukinuo bih atletiku, sem za one djake koji imaju smisao za to, jer je to gubljenje vremena. Umesto toga bih uveo trčanje pet puta nedeljno po pola sata, do četrdeset minuta, i to bi bilo dovoljno. Kad bi to bilo uvedeno, ne bi bilo debele dece, i sva bi bila u prilično dobroj fizičkoj kondiciji. A čak i da ta deca nastave da žderu koka-kolu i picu, opet bi veliki broj njih ipak imao benefita od toga. Mislim da je to praktičnije i korisnije od onih gluposti tipa kozlić i bacanje lopte u dalj.

Poslednja izmena:

Back