Muškarci iz Beograda se nerviraju da im Novosađani "otimaju njihove devojke"

Ortak2

Aktivan član
Poruka
1.026
Evo ovako:

Živela sam u Beogradu. Za Novu godinu upoznam na jednoj od najatraktivnijih žurki lika iz NS i provedem se extra
:heart2:
On je bio sa drugarom, i on cool lik ovako.

Morala sam neki uvod da napišem, da pređem na stvar...
Veza mi je išla super. Prvi put kad sam vozom došla u NS, čekao nas je crveni "Mercedes", njegov deka, nije kurchenje, odmah sam videla koliko su Novosađani drugačiji od svih ostalih.

Naime, stalno sam slušala i pre nego što se dogodilo meni koliko se Beograđani žale da im NS boyz "otimaju" devojke, dešavalo se i da me bogami to pitaju baš tonom koji je ...ne znam kako bih objasnila.
Jednom sam 5 minuta zakasnila na voz pa sam otišla na autostop, pita lep momak, uredan, lupivši rukom od volan da sam se uplašila, da ne može više da veruje, onda je počeo da se ponaša kao da mi je ON dečko (pa sam se smirila, rekoh da sam bila uplašena), "ZAŠTO devojke jure te pede*re, koliko momaka ima iz BG , ne mogu da nađu devojku"
"Ebo, hajde reci iskreno, kako ti izgledam? Hajde, reci? A auto? Šta mi fali?
A ti nisi jedina, ti ćeš ići da STOPIRAŠ zbog njega dok bi sa mnom uvek išla autom, ŠTA IMA VIŠE koji đavo kod Novosađana?!"

Otprilike tako.

Preporuka, devojke ;)

Паланачки менталитет.

Увек нека група мисли да су "њихове девојке" (из краја, из града, из села...) само за њих, а не за оне из суседног краја, села, града...

Карактеристично за свако место на свету.

Паланачки менталитет.

Увек нека група мисли да су "њихове девојке" (из краја, из града, из села...) само за њих, а не за оне из суседног краја, села, града...

Карактеристично за свако место на свету.

Ма мушкост ...
Само проналазиш разлоге за тучу !

Evo ovako:

Živela sam u Beogradu. Za Novu godinu upoznam na jednoj od najatraktivnijih žurki lika iz NS i provedem se extra
:heart2:
On je bio sa drugarom, i on cool lik ovako.

Morala sam neki uvod da napišem, da pređem na stvar...
Veza mi je išla super. Prvi put kad sam vozom došla u NS, čekao nas je crveni "Mercedes", njegov deka, nije kurchenje, odmah sam videla koliko su Novosađani drugačiji od svih ostalih.

Naime, stalno sam slušala i pre nego što se dogodilo meni koliko se Beograđani žale da im NS boyz "otimaju" devojke, dešavalo se i da me bogami to pitaju baš tonom koji je ...ne znam kako bih objasnila.
Jednom sam 5 minuta zakasnila na voz pa sam otišla na autostop, pita lep momak, uredan, lupivši rukom od volan da sam se uplašila, da ne može više da veruje, onda je počeo da se ponaša kao da mi je ON dečko (pa sam se smirila, rekoh da sam bila uplašena), "ZAŠTO devojke jure te pede*re, koliko momaka ima iz BG , ne mogu da nađu devojku"
"Ebo, hajde reci iskreno, kako ti izgledam? Hajde, reci? A auto? Šta mi fali?
A ti nisi jedina, ti ćeš ići da STOPIRAŠ zbog njega dok bi sa mnom uvek išla autom, ŠTA IMA VIŠE koji đavo kod Novosađana?!"

Otprilike tako.

Preporuka, devojke ;)
Novi Sad i Beograd su selendre sa subkulturom dodjoša
Džaba u školama "graždansko vospitanije" kad je to sve deca seljane
"Da zajebem, da me ne zajebu"
Ali ako nek se malo promeša krv, rezultatibće biti fantaguzični

Kad devojka iz nekog mesta ode za muškarca iz njemu konkurentnog, to je uvreda za mušku zajednicu.

Obrnuto, kad neko smuva devojku iz drugog mesta- to je plen, na ponos zajednice.

Ako se još muškarci iz drugog mesta smatraju slabićima, pedrima, onda u slučaju prebega njihove ženske tim slabićima to, logično, pojačava osećaj ambivalencije između kolektivne uvrede i zbunjenosti kod muškaraca jačeg mesta.

Moja malenkost je vec, hmm, 31 godinu u vezi/braku sa jednom Novosadjankom sa Salajke (za one koji nisu iz Ujvideka neka ukucaju na google mapama da vide jel' to u tom gradu). Doduse nisam ni ja iz Beograda tehnicki, iako sam rodjen u Narodnog fronta, iz Zemuna sam, no veliki deo zivota u Srbiji sam proveo sa beogradske a ne zemunske strane one manje reke u Zrmunu/BGD.

Nije da nisam pokusavao sa devojkama i iz Beograda, imao sam jednu sa Chubure i drugu sa Kosancica, pored domacih Zemunki. No, zalomilo mi se da sam 1994-te otisao do Ujvideka, odlicno pamtim, nekim poslom i otisao na klopu u Secuan te tamo ispred sasvim slucajno u Duuunavskoj** upoznao sadasnju suprugu.

A lepo je meni moja baba govorila jos '80-tih kada sam sa drustvom isao u Ujvidek, prvo u Tocak pa u Rupu, da previse idem u taj grad i da cu se tamo ozeniti. Baba Vanga, maltene.

** Duuunavska - akcenat na to "u" kako izgovaraju naziv te ulice u Ujvideku, u drugim slucajevima pridev "dunavski" izgovaraju sa normalnim akcentom. Tih '90-tih sam u centru Ujvideka imao testiranje, pitam prolzanike ili prodavce u trgovinama "izvinite, trazim ulicu Dunavsku, znate li gde je?", akcenat na "dunavska" je namerno bio normalan nas beogradski. Svi, skoro svi bi me upitno poogledali a onad bi rekli "Aaaa, Duuuunavska! Idete pravo pa...". To sam par puta probao u drustvu sa tadasnjom devojkom Novosadjankom a ona je u zemlju prtopadala zbog mene :D

Poslednja izmena:
Kad devojka iz nekog mesta ode za muškarca iz njemu konkurentnog, to je uvreda za mušku zajednicu.
Obrnuto, kad neko smuva devojku iz drugog mesta- to je plen, na ponos zajednice.
Ako se još muškarci iz drugog mesta smatraju slabićima, pedrima, onda u slučaju prebega njihove ženske tim slabićima to, logično, pojačava osećaj ambivalencije između kolektivne uvrede i zbunjenosti kod muškaraca jačeg mesta.

Poslednja izmena:

Back