Muškarci da li vas smaraju ženske priče?

Šta kažete muškarci da li vas smara kada pričate sa ženama? Ove koje ja znam na poslu šta radim sa njima pa to je da te Bog sačuva. Te ribe samo znaju pričati o haljinama, štiklama, šminkanju, parfemima, deterdžentima, cveću, cigarama, da li im unuci kenjaju u pelene. Kada ih pitam nešto važno iz istorije ili o sportu, politici, biologiji, religiji, svemiru, geografiji, demografiji, ratovanju, oružju one me gledaju kao da su pale sa Marsa. Ne znaju ni u kojem veku je živeo car Dušan a kamoli ostalo.
To nisu žene nego babe, a one po difoltu smaraju

Ja bi razumeo da one pričaju o unucima kada ti unuci porastu, nešto veliko postignu, budu policajci, vojnici, vatrogasci, sportisti, političari, doktori, advokati, sudije, direktori. Ja bi se isto hvalio tada na njihovom mestu. Ali hvaliti se malom decom koja još ne znaju ni gde su ni šta su je teška glupost.
Mozda se i tvoja baba hvali sa tobom, prica drugim babama da znas sva slova i da si aktivan na forumu. Lepo je to, videces jedan dan kad i ti budes baba.

Najgore je pomisliti
Ja cu njima probati da objasnim da
i onda furati svoju istinu
Jer moja istina je samo moja a mozda je i univerzalna pojma nemam
ali necu je sigurno siriti okolo i druge ponizavati jer sam ja kao faca
Ja sam niko i nista i toga sam svestan.
PS
Zenske razgovore ne slusam nikada ali ne zato sto smaraju
kad koleginice pocnu neku njihovu pricu ja izmislim neki posao i izadjem
Znam gde mi je mesto a nije u njihovim pricama.

Poznajem jednu ženu. Bakica ima skoro 90 godina, nisam je pitala za godine ali pominjala je ratno detinjstvo. Ponekad zastanem i pričam sa njom.
Žena divno priča, trezveno, lagano. O svemu. Nijedne ružne reči, besmislene ili suvišne.

Da, pričala je i o unucima, o svojoj krvi, svojim potomcima. Kako takva priča može biti nebitna?
Priče o ljubavi su najsmislenije. Jer su priče o životu.

Ja bi razumeo da one pričaju o unucima kada ti unuci porastu, nešto veliko postignu, budu policajci, vojnici, vatrogasci, sportisti, političari, doktori, advokati, sudije, direktori. Ja bi se isto hvalio tada na njihovom mestu. Ali hvaliti se malom decom koja još ne znaju ni gde su ni šta su je teška glupost.
Ti inače pričaš sa ortacima samo o nuklearnoj fizici i kvantnoj mehanici
:mrgreen: Imaš li ti babu? Mora da je jako ponosna na tebe
:mrgreen:

Vrlo sažete generalizacije
У генерализацијама често има истине. Кад кажу да пушачи имају већи ризик од рака плућа и то је генерализација јер разни појединачни случајеви одступају од тога, али постоји јасна корелација између пушења и чешћег рака плућа, изузеци не крше генерализацију. Генерализација је заснована на корелацији између нечега. Бити ирационалнији има неке корелације са тим бити женско, бити рационалнији има неке корелације са тим бити мушко, природа и еволуција су нас тако удесиле.

Jadan, traži pažnju, a zle žene gledaju svoja posla. :(

1000028518.gif

У генерализацијама често има истине. Кад кажу да пушачи имају већи ризик од рака плућа и то је генерализација јер разни појединачни случајеви одступају од тога, али постоји јасна корелација између пушења и чешћег рака плућа, изузеци не крше генерализацију. Генерализација је заснована на корелацији између нечега. Бити ирационалнији има неке корелације са тим бити женско, бити рационалнији има неке корелације са тим бити мушко, природа и еволуција су нас тако удесиле.
To da pušači imaju veći rizik od kancera pluća nije generalizacija nego naučno potkovana činjenica. Ne možeš to porediti sa predrasudama.

Samim tim ni ostalo što si rekao nije tačno.

To da pušači imaju veći rizik od kancera pluća nije generalizacija nego naučno potkovana činjenica. Ne možeš to porediti sa predrasudama.

Samim tim ni ostalo što si rekao nije tačno.
Јесте скроз иста генерализација. Постоји небројено људи који су пушили једну за другом, доживели стоту, никада никакав рак плућа, али они не крше то да постоји корелација између пушења и рака плућа. Узорак људи мора да буде велики а не да се извлаче закључци од неколико појединаца, тако да и то је генерализација али је тачна.

Можемо да урадимо и научно истраживање да то престане да буде предрасуда. Већ постоје научно доказане полне разлике из којих се могу истраживати и остале ствари.

Било би лепше кад би људи научили шта заправо значи реч "генерализација" те да је оно о чему причају заправо претерана генерализација. Ипак, то је много за очекивати. На енглеском постоји реч "overgeneralization", па им је самим тим лакше, а опет праве исту грешку као и ми.

On mora je je mesožder, a ti si svaštojed i imaš duga creva, nisu za meso, trune i ubija te, i imaš razum i svest i možeš da biraš. Proteina ima gde hoćeš. U biljkama: pasulj, soja, itd...imaš u mleku(kazein - kompletan protein), jajima(superhrana), ne moraš da ubijaš životinje radi egoizma, zbog ukusa...to je bolesno.
Jedem 1 kilogram mesa dnevno već godinama i nisam osetio da nešto trune a kamoli da me ubija. Potpuno suprotno. Sve sam jači. Uostalom 99% sportaša jedu meso. Retko koji ne jede. Zar hoćeš reći da su oni i njihovi treneri idioti koji namerno sabotiraju sopstvene rezultate "lošom ishranom"? Ti ćeš da ih učiš a ne možeš 10 sklekova da uradiš.

On mora je je mesožder, a ti si svaštojed i imaš duga creva, nisu za meso, trune i ubija te, i imaš razum i svest i možeš da biraš. Proteina ima gde hoćeš. U biljkama: pasulj, soja, itd...imaš u mleku(kazein - kompletan protein), jajima(superhrana), ne moraš da ubijaš životinje radi egoizma, zbog ukusa...to je bolesno.
Creva u čoveka su duža nego u vuka ali kraća nego u ovce. Znači mi smo stvoreni da jedemo i meso i biljke odnosno sve pomalo. Imamo neke karakteristike biljojeda na primer znojimo se kroz kožu i slabo vidimo noću. Ali imamo takođe neke karakteristike mesoždera recimo oči na glavi nam ne stoje sa strane bočno više razdvojene bliže ušima kao u ovce nego nam je manji razmak između očiju i oči su nam udaljenije od ušiju baš kao u vuka, zatim imamo očnjake, doduše slabije očnjake nego u vuka, ali ovca nema nikakve očnjake ni slabe ni jake.

Već sam ti napisao gde sve ima proteina. Je l' snaga samo iz mesa, u mesu? Probaj ga bez soli.
U nekim biljkama retkima ima proteina ali to su nekompletni proteini i proteini koji nisu dovoljno dobri. Piletina i teletina su mnogo sličnije po svojoj strukturi i sastavu ljudskim mišićima nego mrkva i kupus. Ako hoćeš da ti rastu mišići (meso) moraš da jedeš mišiće (meso). Čista logika brate.

Back