Muska i zenska ljubav

Kaze, zena koja se plasi gladi ne moze bezrezervno voleti.
Muskarac koji voli bez gordosti (misli se casti) gubi pola srca....
Čoveče... kakvi ste vi lavovi..... časni... moćni..... ratnici.....

Gordost nije čast nego samoljublje. Muškarac je prevashodno zaljubljen u sebe, pa onda u sve ostalo. Čast izuzecima (čuvenih 30%). Mislim, to što je ona opisala davne 24-te nije nikakvo viteštvo već najobičnija sebičnost i samozaljubljenost.

ko bre voli danas se svi odmere zapishu izracunaju i dogovore. niko nema vremena da Voli... svi samo nesto se prze... sta uopste znaci voleti

a zeam se... mozda se i vole. ja ne znam ja vljad da

al mislim da u nekom smislu se to menja nije kao pre 20 godina to... mislim da je vishe do osoba nego do pola sta god bilo

u stvari danas volis u sirem smislu... ako si 10h na poslu...

kako se voli danas? ko se voli? el danas ima vise usputnog seksa i da li se teze izbegava jer je sv brzo? el to znaci da ne mozes da volis?
ne znam sta je to voleti. :I ziveti i pustiti druge da zive?

meni ljubav zvuci kao nesto sporo i udobno ali malo dosadno. ali to je to. lepo i je i cuti. deluje mi da moras da se odreknes sebe?!
nije tacno.
na muci se poznaju junaci verovatno to ima neke veze
dobro je volimo se

je l su oni psihici u pravu o predstavama o ljubavi? pa oni svaku zestinu ublaze i negiraju... za nase dobro
valjda kao sednes razmislis sta hoces
i u svom tom razmisljanju... nema mesta za frku
onda zivot bude jedan lep put u jednoj lepoj klasi u vozu i vi se tako vozite i stignete u hotel organizovano
ali uvek ima neki vrag koji te shutira i kad sve isplaniras.

Poslednja izmena:
Eh, moj Balkan me utucao i pored sinjije ociju oslepeo...:dash: Nista, cekam da mi date mere i dimenzije ljubavi disagregiranu prema polu i uzrasnim grupama. :super: a, ne bi bilo lose i da bacite jednu disagregaciju po rodu, jer eto - mozda su u pitanju neke fine nijanse (posebno kad je rec o transrodnim osobama)
:hahaha:

majke ti de idu "transrodne osobe" ta rec i naziv "balkanka"?!?!? ti si bre drugosrbijanka ili taj rad
ili bar budi ironichna

ajde... "trandze" je ok il neshot balkanskije

Ma jok samo ti ne kapiras..kao recimo sto i dalje volim neke bivse a one me mrze ako sam ih sutno..al sta tebi objasnjavam

kako znas da ih volish.
e to je bash balkanski ti ih volis iako si ih shutno. a one te mrze.
to treba da ponudimo strancima.
el mozes da volis vise njih, u onoj knjizi kaze moze.
ali meni to Volish deluje vise usmeris na jedno..? ono kad je vishe to je nesto drugo malo ti se dize i dragi su ti.
ali knjiga valjda zna

Ovdje su neki muskarci imali izgleda jako puno loseg iskustva....
Muska i zenska ljubav su uglavnom iste s'tim sto smo mi stvarno sa " razlicitih planeta " i treba dosta iskustva da se razumijemo
Kad steknemo to iskustvo onda zene prestaju da budu osjetljive , prestaju da pokazuju "musice " i ocekuju da se svjet vrti oko njih tj. nauce da balansiraju a muskarci pocnu da vode racuna o svim tim "sitnicama koje zivot znace " nama zenama.
Onda naucimo da su oni kao" lastis", tj. uvjek moraju da imaju prividni osjecaj slobode, imamo razumjevanja za njihova udaljavanja i ponovna vracanja, uostalom, dosadi ti i najbliza porodica kad ih gledas svaki dan i svaku noc.
Ne mora voljena osoba da provodi 24 h pored tebe da bi ti dokazala ljubav.

kako znas da ih volish.
e to je bash balkanski ti ih volis iako si ih shutno. a one te mrze.
to treba da ponudimo strancima.
el mozes da volis vise njih, u onoj knjizi kaze moze.
ali meni to Volish deluje vise usmeris na jedno..? ono kad je vishe to je nesto drugo malo ti se dize i dragi su ti.
ali knjiga valjda zna

Pa da ja mogu i vise njih volim dok je njihov izgovor da se bezuslovno daju samo jednom..a to je ono 20% mogucnosti jer vise ocekuju da im se vrati..e zato je moje davanje ko da sam im dao kilo zlata
Mushkarci ne prichaju da vole i ne tupe bez veze a zene se gadzaju rechima po ceo dan ali ako posmatrash shta rade pomislichesh da te mrze,sve shto rade,rade za sebe a dosta toga na tvoju shtetu.

Realno

Čoveče... kakvi ste vi lavovi..... časni... moćni..... ratnici.....

Gordost nije čast nego samoljublje. Muškarac je prevashodno zaljubljen u sebe, pa onda u sve ostalo. Čast izuzecima (čuvenih 30%). Mislim, to što je ona opisala davne 24-te nije nikakvo viteštvo već najobičnija sebičnost i samozaljubljenost.
Koja maloumna zlobna nekulturna seljanka........Da li gresim bar 25% u svojoj proceni?

Obično zaobliazim ovakve teme jer smatram da je ovo drvljenje kurrcu, al ajd..

Mushkarci ne prichaju da vole i ne tupe bez veze a zene se gadzaju rechima po ceo dan ali ako posmatrash shta rade pomislichesh da te mrze,sve shto rade,rade za sebe a dosta toga na tvoju shtetu.

Sa boldovanim delom se slažem..

Muškarci se ne gađaju tim rečima, ali ne znači da ne vole.. Samo su iskreniji.. Većina devojaka koje ja znam, a koje su bile ludo zaljubljene i obožavale svoje momke, mesec dana nakon raskida "volele" su nekog drugog.. Tako da imam utisak da je u pitanju to što svi pričaju o ljubavi.. Filmovi, serije, muzika, sa svih strana, svi traže ljubav, svi hoće to.. I onda kada jako želiš nešto, ono što imaš ćeš pokušati tako da uobličiš.. Ljubav je spremna, samo se traži taj muškarac ko će biti objekt te ljubavi..

Opet, "prava ljubav", tj samo "ljubav" (pošto ono što sam napisao gore i nije ljubav iako svi to tako zovu) je druga stvar.. I tu već ne mislim da ima smisla uopšte diskutovati muškarac vs žena..

Obično zaobliazim ovakve teme jer smatram da je ovo drvljenje kurrcu, al ajd..
Blagi bože ako su svi us rani steraotipi govorili nešto o načinu na koji "muškarac voli" to je da konstantno laže, laže i laže kako voli i da priča bajke.
Da sam iskompleksirani ljakse ko patak koji vrišti od želje da dokaže da je nadmoćan nad ženama koje ga evidentno prcaju u životu najstrašnije, rekla bih da vam je to u genima :roll: i da je to bože sasvim okej jer da bi mužijak vršio reprodukciju u stanju je da laže, mulja i govori gluposti.

Na stranu budalaštine o podvojenoj genetici koje veze nemaju sa razumom; mnogo je više dečaka koji lažu. U to spada i "dušo, volim te".

Dakle, skrivanje emocija, šta?
Hm, nisam primetila da je i to dominantno muška osobina, naprotiv. A nije dobra, uzgred.

Pa ne, kada je već ljubav u pitanju, a ne ono o čemu sam pričao u prvom postu, ne mislim da je nekome teško da to kaže.. Ali nalazim da je suvišno.. Mislim, ja znam kako se ona oseća, ona zna kako se ja osećam.. Ali ne vidim što je bitno izgovoriti to, a svi pričaju to kao "zašto je muškarcima tako teško da kažu da vole nekog". Nije teško.. Ali n puta više kaže samo poljubac tada nego neka diskusija "volim te, e ovo bih uradio za tebe, zvezde sa neba bla bla".. Plus što nema smisla ni pričati o tome.. Kada dođe taj neki trenutak videće se na šta je spreman da uradi za nju, ili ona za njega.. Što diskutovati..

Ovo je samo moje mišljenje, ne kažem za sve muškarce uopšteno.. Samo prvu rečenicu sam rekao imajući na umu sve. Ovo dalje je moje lično mišljenje kad si spomenula skrivanje emocija..

I dokle više teme muškarci vs žene, čemu to :confused:

Po mom iskustvu kad je rec o ljubavi zene su jake na recima, a muskarci na delima. Muska ljubav je takodje manje podlozna promenama i hirovima.
Izuzetak ovome je zenska ljubav prema deci. Zena voli dete onako kako muskarac voli zenu.

Po mom iskustvu kad je rec o ljubavi zene su jake na recima, a muskarci na delima. Muska ljubav je takodje manje podlozna promenama i hirovima.
Izuzetak ovome je zenska ljubav prema deci. Zena voli dete onako kako muskarac voli zenu.
Znači ovo je strah zbog koga ste ljubomorni na sopstvenu decu :think:

Ako postaviš stvari obrnuto, onda muškarac voli ženu kao što žena voli decu. Pa, nisam primetila tolike tatice unaokolo, obično je ona ta koja riba ćega, koja ga hrani i oblači.

Ali ne vidim što je bitno izgovoriti to, a svi pričaju to kao "zašto je muškarcima tako teško da kažu da vole nekog". Nije teško..
Poenta postoji, i kažem to kao neko ko voli da dobije te reči, ali je škrt na istima, kao taj tipski muškarac. Da, postoji taj stereotip za muškarce, smao mislm da je prilično nepravilno postavljen. Najveći broj i jednih i drugih su ovako isto škrti na rečima kao ja. Ali, poenta itekako postoji. Možda ne u zasipanju rečima, ali u povremenom pojašnjenju, svakako.
Zaljubljen čovek (i muškarac i žena) ne vidi stvari preterano realno, pa se često može desiti da ne može da razluči da li je osoba sa kojom je zaljubljena u nju/njega ili ne. A i "zaljubljena" je jedan komplikovan izraz koji ima iljadu podoblasti.
Elem, pod takvim okolnostima najbolje je jednostavno reći. Kada neko ne govori ništa, zaljubljenog izjeda ta ćutnja i sumnja da nije stvar baš ista kod druge osobe. Paranoja možda no, svejedno.
Najčešće, kad ćuti, muškarac uopšte ne voli tu ženu. Bar sam ja tako stekla utisak.
Tako da da, mislim da je potrebno to reći tu i tamo, iako to i sama ne praktikujem. Al ajd, ne moraš se složitzi sa mnom. Poljubac koji si spomenuo može da bude i samo izliv strasti.
I dokle više teme muškarci vs žene, čemu to :confused:
Ne znam. Toliko puta sam ga pitala zašto insistira na podelama toliko, kaže da ne razume šta ga pitam.
:eek:

Znači ovo je strah zbog koga ste ljubomorni na sopstvenu decu :think:

Ako postaviš stvari obrnuto, onda muškarac voli ženu kao što žena voli decu. Pa, nisam primetila tolike tatice unaokolo, obično je ona ta koja riba ćega, koja ga hrani i oblači.

Nema tu nekog straha i ljubomore. Sve je to potpuno prirodno.
Kada sam rekao da muskarac voli zenu kao sto ona voli dete mislio sam na pozrtvovanost. Zena je u stanju da zbog deteta zanemari svoju bezbednost recimo. Muskarci isto to rade zbog zena.

Poenta postoji, i kažem to kao neko ko voli da dobije te reči, ali je škrt na istima, kao taj tipski muškarac. Da, postoji taj stereotip za muškarce, smao mislm da je prilično nepravilno postavljen. Najveći broj i jednih i drugih su ovako isto škrti na rečima kao ja. Ali, poenta itekako postoji. Možda ne u zasipanju rečima, ali u povremenom pojašnjenju, svakako.
Zaljubljen čovek (i muškarac i žena) ne vidi stvari preterano realno, pa se često može desiti da ne može da razluči da li je osoba sa kojom je zaljubljena u nju/njega ili ne. A i "zaljubljena" je jedan komplikovan izraz koji ima iljadu podoblasti.
Elem, pod takvim okolnostima najbolje je jednostavno reći. Kada neko ne govori ništa, zaljubljenog izjeda ta ćutnja i sumnja da nije stvar baš ista kod druge osobe. Paranoja možda no, svejedno.
Najčešće, kad ćuti, muškarac uopšte ne voli tu ženu. Bar sam ja tako stekla utisak.
Tako da da, mislim da je potrebno to reći tu i tamo, iako to i sama ne praktikujem. Al ajd, ne moraš se složitzi sa mnom. Poljubac koji si spomenuo može da bude i samo izliv strasti.
Ne znam. Toliko puta sam ga pitala zašto insistira na podelama toliko, kaže da ne razume šta ga pitam.
:eek:

Pa ne znam, pretpostavljam ako je veza takva da se ne zna da li se vole da jeste bitno.. Ja kažem za vezu kada su stvari malo, da tako kažem - stabilnije.. Kada ja znam da ona mene voli i ona zna da ja nju volim.. Reči uopšte nisu potrebne, a jedine situacije kada smo to morali da izgovorimo jeste kada smo znali da će naići neki teži period, nećemo moći da se vidimo neko vreme, neko baš ima problema ili nešto tako..

Što reče da, ako ćuti, muškarac uopšte ne voli ženu, mislim da nije tako.. Mislim, kad kažeš ćuti uzeo sam u obzir to da ne priča to često, a ne da ne kaže nikad.. Ali definitivno nije tačno da, ako i jedno i drugo kažu to, to stvarno jeste tako, nebitno dal je laž u pitanju ili zabluda.. Tako da se opet svodi na to da reči nisu bitne :)

Jedno pitanje.. Ako neko kaže na primer da će da uradi to i to.. Nebitno je šta, evo forum je primer, ovde svi pričaju kako rade sve i svašta i svi su neustrašivi itd.. Jel uzimate to zdravo za gotovo..? Iz iskustva znam da ne.. A s druge strane, kad su muško-ženski odnosi u pitanju imam utisak da je najbitnije to da neko kaže nešto, ako ne kaže onda imamo problem.. Može on (ili ona) biti požrtvovan, biti tu za njega svaki put, ako ne priča kako je voli, onda je to veliki problem, i svi zapomažu zbog toga na sva zvona, evo i ovde viđam isto stalno.. Zašto se samo kad je ljubav u pitanju reči vrednuju toliko više od dela? Ne odnosi se pitanje na tebe, već uopšteno za sve koji toliko potenciraju to

Zene su u ljubavi hrabrije od muskaraca. One bi, kada se zaista zaljube, napustila muza, cak i decu i otisle sa novom ljubavi, dok se muskarac gotovo nikada ne odlucuje na takav korak. Izuzetak je kada oseca bas veliku ljubav, onda je u stanju sve da uradi za nju. Ali, cesce je slucaj da je njegova ljubav mnogo manja nego sto misli ili govori, a to pokazuju i njegova dela, to jest, nespremnost da nesto i ucini za tu svoju novu ljubav. Bilo musko ili zensko, u ljubavi nisu toliko vazne reci, koliko su vazna dela, ona pokazuju pravu ljubav. Zene su tu u prednosti, ne kazem da je uvek pametno to sto rade, ali one su pre u stanju da delima dokazu svoju ljubav, nego muskarci. Mnoge ljubavi koje su mogle da budu velike i srecne su propale upravo iz tog razloga sto su muskarci inertni.

Back