MUP RS u centru Banjaluke uzimaju mito

Poruka
4.285
Redakcija „EuroBlica“ poseduje video snimak na kojem se jasno vidi kako dvojica saobraćajnih policajaca MUP RS u centru Banjaluke uzimaju mito od vozača putničkog automobila!
Sve se desilo u Kninskoj ulici kod tržnog centra „Ekvator“ pre otprilike mesec dana, a video snimak koji traje više od tri minuta načinjen je kamerom sa obližnje zgrade. Da apsurd bude veći, policajci su novac uzeli pred očima građana koji su se nalazili u autobusu gradskog prevoza, a koji se zaustavio na stajalištu neposredno iza njih.

Kako se jasno vidi na snimku, dvojica policajaca su zaustavila automobil i oko minut i po razgovarali sa vozačem dok je sedeo na svom sedištu. On im je, kako je uobičajeno, pokazao dokumenta, koja su policajci „analizirali“. Potom su i vozač i saobraćajci prešli sa druge strane automobila, na trotoar, gde su nastavili raspravu.

Jedan od policajaca je iz džepa uzeo olovku i papir sa namerom da vozaču napiše prekršaj. Rasprava je trajala sve dok vozač - muškarac iz novčanika nije izvadio novac i dao ga saobraćajcu sa svoje leve strane. Ipak, vrednost novčanice se ne vidi na snimku. Odmah potom vozač je dobio nazad svoja dokumenta, a policajci su nastavili da šetaju trotoarom. Jedan od njih je zadovoljno trljao ruke, dok se automobil udaljavao od njih u pravcu Bulevara cara Dušana.

Direktor policije RS Gojko Vasić potvrdio nam je da je MUP RS upoznat sa snimkom na kojem se vidi primanje mita i naveo da je protiv saobraćajaca već pokrenut disciplinski postupak.

„Prema našim saznanjima, snimak je nastao krajem decembra prošle godine. Odgovorni za ovakve stvari u MUP RS biće uvek kažnjeni, zato je protiv policajaca već pokrenut diciplinski postupak“, naveo je Vasić, ne želeći da otkrije imena saobraćajaca. On upozorava da je primanje i davanje mita kažnjivo, zbog čega policija utvrđuje i identitet vozača koji je saobraćajce častio novcem.
Policijski izvori kažu da se sporni snimak nedavno pojavio i na internet stranici „Jutjub“, ali da je ubrzo skinut.
110796_korupcija-rs-policija_f.jpg

 
Poslednja izmena:

Back
Top