MULTIPLEKS SKLEROZA_-----POMOC?

Danas sam u vestima nešto šturo načula o nekoj novoj terapiji kancerogenih, autoimunih i još nekih oboljenja koju je razvio lekar sa VMA ali, nažalost, nisam uspela pažljivo da propratim (jer je moja žerka ušla u vrišteću fazu). Zna li neko nešto detaljnije o tome, imate li neki link?

Evo ovako... Već sam pisala o svom prvom relapsu u januaru i februaru ove godine. Dalji razvoj događaja je sledeći. Bila sam na MR u železničkoj ambulanti u BG (sigurno svi znate da je to najjači i najnoviji aparat na Balkanu) 22. jula, pronašli su mi onu istu leziju kao na prvom snimku ali posle 10-tak dana krene da mi trne desna ruka, ništa drastično, neurolog za kog sam se u startu opredelila smatra da može da se sanira per-os terapijom u trajanju od 3 nedelje, uz postepeno smanjivanje doze. U međuvremenu dobijem menzis tačno u dan ali mi je verovatno zbog kortizona krvarenje kraće trajalo pa se i ostatak ciklusa poremetio tako da sam 7. dana ciklusa zatrudnela. Prijateljica farmaceut kaže da u najboljem slučaju može da bude kvazimodo a druga prijateljica, dečiji pulmolog, kaže da u najgorem slučaju može da bude njen pacijent. Ja rešim da ne rizikujem da čekam da prođe dovoljno vremena za amniocentezu i ostale testove, posebno što sam upala na listu čekanja za beta interferone i ne bih da rizikujem da izvisim za terapiju (rečeno mi je da se dobro kotiram na listi) i tako za preksutra imam zakazanu kiretažu u totalnoj anesteziji. U međuvremenu po savetu načelnice neurologije u Kragujevcu odem kod psihijatra i žena mi prepiše antidepresivnu terapiju. Ne znam jesam li pogodila temu ali ovde mi je najlakše da pitam da ne bih ponovo sve pisala. Šta da radim, da li da privremeno prekidam terapiju antidepresivima zbog totalne anestezije i da li da to uradim odmah ili je dovoljno da ne uzmem terapiju samo na dan samog zahvata?

Zavisi koje antidepresive uzimate (molim Vas da to ne navodite javno na forumu), koliko dugo itd. Najbolje je svakako da se konsultujete sa psihijatrom koji Vas leci i koji Vam je prepisao lekove i ucinite onako kako Vam lekar kaze. Nemojte ni prekidati ni smanjivati terapiju bez konsultacije sa psihijatrom.

Hvala na odgovoru. Psihijatra nisam mogla da pronađem a odgovor nisam imala vremena da pročitam tako da sam samoinicijativno u nedelju i juče prekinula privremeno terapiju da ne bih rizikovala, pošto nisam znala u kakvu bi interakciju mogli da stupe sedativ i antidepresivi koji su mi prepisani i nisam primetila neke ozbiljnije posledice, verovatno zato što sam tek nedavno počela antidepresivnu terapiju. U svakom slučaju, danas ću da potražim doktorku, da se konsultujem sa njom oko doze, mislim da je prejaka, i da vidim šta ću sa kauzalnom terapijom jer su antidepresevi tu samo da ublaže simptome. I da zakažem kod neurologa, dogovorili smo se da dođem na kontrolu posle kiretaže, verovatno je i on pretpostavio da će ruka opet početi da mi trne zbog gubljenja estrogena iz organizma.

Prvo da Vas sve pozdravim na ovom forumu o MS. Ja lično bolujem od MS od 1994 i imam mnogo pogorsanja bolesti.Trenutno primam mitoxantrone jedini citostatik koji se koristi u ovoj bolesti. Nedavno sam bio prisutan na godišnjoj skupštini u banji gornja Trepča gdje su bili prisutni svi predsjednici udruženja iz bivše Juge.
Oboljeli veoma hvale dejstvo banje na njih, a ja još nikako da odem u nju. Ishranu sam promijenio već dvije godine a sada jedem teletini i pomalo janjetine. Znači bez svinjskog mesa. Lično sam gledao sve sajtove i ima mnogo dobrih pa sam odlučio da i naše udružćenje otvori svoju veb stranicu.
www.multiplaskleroza.ba
Nadam se da ćeš naći jedan dio odgovora jer je stranica još uvijek u izradi. Nema foruma i na njoj još uvijek nam se ne možeš javiti.
Ponekad posjetim ovaj vaš forum i nadam se da ću bar malo da ti pomognem z:poz:

Jedan italijanski lekar kaže, da MS nije avtoimuna bolest, nego da je uzrok u suženim vratnim venama.
Potraži informacije na internetu www.....i

Da, to je istina.
On je ustanovio, da je to posledica suženih krvnih žila u vratu ili grudima i operativnim (ambulantno) proširi te sužene vene i tako omogući veći dotok krvi u mozak.
Čitao sam, da je to revolucionarno odkriće i da je veliki % ljudi izliječen.

Код неких то јесте узрок, али није код свих. (сужење крвних судова врата)

To sam takođe čitao ali zvanična medicina ga još ne prihvaća, što je zaista čudno i neodgovorno.
Pa on je veliki broj pacienata uspio izliječiti.
Čitao sam da se to takođe uspješno liječi bioenergijim naprimer Zdenko Dumančić iz Bleda Slovenija radi čuda.
On je podvrgnut ispitivanjima na poznatom institutu Jože Stefan iz Ljubljane kod prof.Jeglića, koji je sve to snimao sa najboljim elektronskim mikroskopom.
Vide se čak i na kristalima kalcita neke čudne promjene, koje savremena nauka nikako nemože da shvati niti napravi. Bio je i u USA na poznatom institutu za Nano-znanosti iz Kalifornije koji su ustanovili isto ali nisu mogli to razložiti.

Back