Multiplaskleroza

• Začetnik teme Začetnik teme Lepaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lepaa

Početnik
Poruka
12
Poštovani, suprug mi je bolestan od multiplaskleroze, u invalidskim kolicima je, dobili smo biološku terapiju siponimod od 2 mg, očekujemo da nas pozovu iz Kragujevca da krenemo sa prvom terapijom. Da li neko ima iskustva sa siponimodom... Puno hvala

Poštovani, suprug mi je bolestan od multiplaskleroze, u invalidskim kolicima je, dobili smo biološku terapiju siponimod od 2 mg, očekujemo da nas pozovu iz Kragujevca da krenemo sa prvom terapijom. Da li neko ima iskustva sa siponimodom... Puno hvala

Meni neko blizak je imao ms,ne secam se tog siponimodoma,osoba koju znam je primala kortikosteroide.
Ako je u kolicima to je onda vec poodmakla faza.to sto ja ne znam za tu terapiju nista ne znaci stalno izlaze nove terapije.srecno 🙏

Inace isao sam i na one grupe za podrsku osoba koje imaju nekog bliskog sa ms to uglavnom ljudi pricaju o svojim iskustvima i to.mozda nadjes neku u svojoj blizini ali ne uzimaj zdravo za gotove sve reci o carobnom leku.ja sam bio ocajan i ti u tim grupama isto ali pitao sam doktora koji je najveci strucnjak u srbiji za ms.tada (pre oko 6 godina)nije postojao lek za izlecenje samo da smanji posledice i produzi da kazem zivot.pricalo se i svasta za zamenu maticnih celija i to jos je bilo u fazi ispitivanja nisam u toku oko toga danas.
Znam da se sama boris i da si ti ta sa tom osobom i koliko ti tesko.mogu samo da kazem gledaj da ostanes psihicki ti ok.
Pozz

Inace isao sam i na one grupe za podrsku osoba koje imaju nekog bliskog sa ms to uglavnom ljudi pricaju o svojim iskustvima i to.mozda nadjes neku u svojoj blizini ali ne uzimaj zdravo za gotove sve reci o carobnom leku.ja sam bio ocajan i ti u tim grupama isto ali pitao sam doktora koji je najveci strucnjak u srbiji za ms.tada (pre oko 6 godina)nije postojao lek za izlecenje samo da smanji posledice i produzi da kazem zivot.pricalo se i svasta za zamenu maticnih celija i to jos je bilo u fazi ispitivanja nisam u toku oko toga danas.
Znam da se sama boris i da si ti ta sa tom osobom i koliko ti tesko.mogu samo da kazem gledaj da ostanes psihicki ti ok.
Pozz

nije postojao lek za izlecenje samo da smanji posledice
kao i
kortikosteroide
ms je neka infekcija, sve je to zabvlazavanje posledica, a ne lecenje uzroka, koji se i ne zna, samo kazem, sta ako je infekcija, pustimo sad naratov o autoimunim bolestima...

some research suggesting a link between iodine deficiency and MS, while others focus on the importance of thyroid health in MS patients

dakle, ja uzimam jod maksimalne doze, lugolov rastvor ali za reumu, verujem da bi pomogao i pacijentima sa ms, ima na netu da se nadje. znaci nekome je vec palo na pamet

Disease family trees: the possible roles of iodine in goitre ...

1743206433032.png
National Institutes of Health (NIH) (.gov)
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov › ...

by HD Foster · 1987 · Cited by 34 — Deficiencies of this essential trace element appear to be associated with many diseases, or birth defects, including goitre, cretinism, multiple sclerosis, ...

Back