Muke Posebnih žena

Selenić je u nekoj knjizi pisao o ženi, koja je bila lepa i živela u Bg za vreme nemačke okupacije.
Imala je malo dete, samohrana majka i tu i tamo bi joj jedan Nemac doturio hrtanu za dete, i to je bilo sve (grubo se sećam knjige, ali tako nekako)

Kroz roman se provlači da je ona bila lepa. (bitna stvar)

Dolazi oslobođenje, partizani upadaju u kuće..a ovu ženu neka (obična) komšinica potkaže kako je "nešto sa Nemcem jednim imala.." (npr)

I tu lepu hvataju, tuku partizani, a glavnu reč vodi neka muškobanjasta krajišanka koja uzima kolac i svom snagom ga nabija lepoj ženi među noge uz rečenicu "Oćeš Njemačkoga qrca kruv ti iebem !"

Hoću da kažem, veliko Zlo se ne krije u velikim diktatorima i političarima..

veliko zlo se krije u malom čoveku, običnom neprimetnom..i samo čeka svoju priliku.

ne biti ruzan nije isto sto i poseban

imas raznih manekenki bezlicnih na tone, one jesu bolje od ovih ruznjijkavih obicnih (citaj: forumasice) ali isto nisu posebne

glupe, dosadne genericne

jedini + im sto za razliku od ruznjikavih izgledaju atraktivno

Selenić je u nekoj knjizi pisao o ženi, koja je bila lepa i živela u Bg za vreme nemačke okupacije.
Imala je malo dete, samohrana majka i tu i tamo bi joj jedan Nemac doturio hrtanu za dete, i to je bilo sve (grubo se sećam knjige, ali tako nekako)

Dolazi oslobođenje, partizani upadaju u kuće..a ovu ženu neka (obična) komšinica potkaže kako je "nešto sa Nemcem jednim imala.." (npr)

I tu lepu hvataju, tuku partizani, a glavnu reč vodi neka muškobanjasta krajišanka koja uzima kolac i svom snagom ga nabija lepoj ženi među noge uz rečenicu "Oćeš Njemačkoga qrca kruv ti iebem !"

veliko zlo se krije u malom čoveku, običnom neprimetnom..i samo čeka svoju priliku.

Uzas..sta drugo reci

ne znam ko je kakav na forumu
ali znam da se u životu forsiraju modeli sreće koji ne odgovaraju posebnim ljudima, niti se oni uklapaju u to.

Nismo svi isti

Sad da se raseljava planeta Zemlja i da se vrši tesan odabir primeraka ljudske vrste za dalja naseljavanja, oni neprimetni i obični, beznačajni svakako ne bi bili u tom spejsšipu..

forsirani su ti modeli oduvek, nista bolje nije bilo ni pre par stotina godina...naprotiv, bilo je jos gore.

ja ne zivim po modelu, ne mislim da sam posebna, meni je to normalno.

a da se raseljava planeta bili bi izabrani korisni, ali to nikako ne bi znacilo i fizicki privlacni, vec oni koji imaju posebne vestine ili odredjeno korisno znanje.

To nije nista cudno. Zene vole da se dopadaju muskarcima i tesko podnose ako muskarci primete neku drugu a ne nju.

ovo je tacno pod uslovom da je neko nezadovoljan...za zlo nije potrebno biti neprimetan i obican, nego je potrebno biti nezadovolojan.

to ne znaci da nikoi ni sa kim nece. ti i ja smo davno pricali o tome na filozofiji...o prepoznavanju, kad imas osecaj da osobu znas oduvek, ja tad rekoh to je krama, ti rece da su to psiholoske manifestacije ako je dvoje ljudi odraslo u istoj sredini tjah u porodicama koje su ma koliko bile razlicite imale iste obrasce ponasanja. tu bih ja dodala da ljudi cesto biraju partnere koji fizicki lice na njih i imaju slicne crte lica, pa se mogu videti i parovi koji lice ko da su brat i sestra.
i ovi neprimetni su se izabrali na osnovu tako necega...privukli se.

tako ti se ja zaljubih pre jedno... čekaj... 2017 - 1992 aha... zaljubim se ja pre 25 godina u jednu... ortakinja ribe mog ortaka...
al ona neće pa neće... ja blejao tako na mestima za koje sam prikupio informacije gde se kreće... šta ga znam... instinktivno...

i dodje taj ortak da mi objašnjava da od toga nema ništa, lako njemu njega ima ko da ljubi mene nema... sit gladom ne veruje...
i uvuče ti on mene u neki autobus da me vraća kući i serendamo mi tako o njoj a na prvom sedištu sedi ... ućuta ortak, ućutim ja...
ne nije bila ona nego neka koja 99% liči na nju

i ja se onda zapitam - ma šta ja izmišljam šta se meni ko svidja... i batalim ceo posao...

a da izvineš ova situacija se ne uklapa ni u tvoju ni u njegovu tezu
ja sam ti sa zaljubljivanjem kao kaktus sa cvetanjem jednom u 200 godina

Poslednja izmena:
tako ti se ja zaljubih pre jedno... čekaj... 2017 - 1992 aha... zaljubim se ja pre 25 godina u jednu... ortakinja ribe mog ortaka...
al ona neće pa neće... ja bleao tako na mestimaza koje sam priupio informacije gde se kreće... šta ga znam... instinktivno...

i dodje taj ortak da mi objašnjava da od toga nema ništa, lako njemu njega ima ko da ljubi mene nema... sit gladom ne veruje...
i uvuče ti on mene u neki autobus da me vraća kući i serendamo mi tako o njoj a na prvom sedištu sei ... ućuta orta, ućutim ja...
ne ije ona bila nego neka koja 99% liči na nju

i ja se onda zapitam - ma šta ja izmišljam šta se meni ko svidja... i batalim ceo posao...

a da izvineš ne ukapa se ni u tvoju ni u njegovu tezu

kako se ne uklapa..ti si poseban. :lol:

- - - - - - - - - -

da se vratim na temu...bio covek poseban ili ne, ako je nezadovoljan pritajeno zlo ce cekati svoj trnutak. isto tako, ako oseti da ga neko ugrozava, pa onda na primerima ovih primetnih i neprimetnih aj da kazem da se neprimetne osecaju ugrozeno od primetne i samim tim su reakcije njihove takve kakve su. svodjenjem da bude kao one, ona prestaje da bude pretnja.

ne mislim fizicki pretna da ce muzevi neprimetnih da se zblajznu u tu primetnu, sto je svakako moguce, nego pretnja onome sto misle da je njihov izbor i stvar njihove slobodne volje, pretnja da se njihove sopstvene zelje probude i podsete ih na nezadovoljstvo.

možda je prošlo dovoljno vremena pa da probam još jednom?
možda se predomislila posle 25 godina?
mada oblačno.... i oće i neće...

sad si mi prekinuo tok misli...sto mozda i nije lose. :lol:

- - - - - - - - - -

mada ja mislim da vlada opste nezadovoljstvo..tako kupujem na trafici cigarete (to ranije dok nisma presla na duvan s apijace) i mislim u sebi koliko je ljudi u detinjstvu mastalo da ce raditi na trafici...a opet rade. mnogo je srusenih snova u decenijama koje slede nakon detinjstva.

mada ja mislim da vlada opste nezadovoljstvo..tako kupujem na trafici cigarete (to ranije dok nisma presla na duvan s apijace) i mislim u sebi koliko je ljudi u detinjstvu mastalo da ce raditi na trafici...a opet rade. mnogo je srusenih snova u decenijama koje slede nakon detinjstva.

vidi, a rekao sam da ću odati tajnu kad tad, samo nisam znao gde...

reče - nezadovoljstvo?
da, ali u kome?
u onome to očekuje da mu drugi nadomesti sve neafirimsanosti i neispunjene želje bilo realne bilo nerealne...

ja sam trenutno u izvesnom nezavidnom statusu ali sam ZADOVOLJAN U DUŠI
možda sam trenutno bankrot ali o nije razlog za nervozu, čak sam se malo i uzajmio izaći će mi na nos
a ni iz ove firme se ne odazivaju a hitno im trebaju workeri... i to me briga, posao je simbioza možda su rešili sami da rade?
čim sam ja pročitao da su firma koja postavlja nove standarde (nem pojma jel su ih overili tj dal su priznati) ali da se prilagodavaju potrebama tržišta ja sam zaključio da se ne prilagodjava standrad tržištu nego se tržište ukalupljuje u standard nego to napisao neki dupe-glava priučeni...

a ono kad ti neko napiše: "Odlične organizacione sposobnosti. Veoma uporan i snalažljiv u datim situacijama."
to je najobičnije samoljubivo nepromišljeno govedo jer ako je uporan ne znači da je u pravu što može da bude štetno a snalažljiv znači da ume i da laže.
Ovakvi ne treba da pridju firmi...

a ja opet ZADOVOLJAN pored ostalog što neću morati da im objašnjavam da su dupe-glava

Potresno...:sad2:

U knjizi "Kao da me nema" Slavenka Drakulic upravo pise o takvim "obicnim" i "malim" ljudima, nekada pristojnim clanovima drustva, koji se u toku rata pretvaraju u prave monstrume.

Kad god se neko Poseban, ponekad i protiv svoje volje i potpuno neocekivano, izdigne iz mase Neprimetnih bude "kaznjen" od strane gomile, koja jedva doceka svojih 5 minuta.

Potresno...:sad2:

U knjizi "Kao da me nema" Slavenka Drakulic upravo pise o takvim "obicnim" i "malim" ljudima, nekada pristojnim clanovima drustva, koji se u toku rata pretvaraju u prave monstrume.
.

Ja bi gospdodže Drakulič ili gospodžice... da, jel gospdže ili gospodžice?

dobro, ja bi ukazao na jedan manje potresan sociološki momenat gde nametnuta veštačka društvena pravila padaju u vodu a nije ratno stanje
bilo to pre nekolio godina na kruzeru u Italiji "Konkordia"... pa bio jedan moj poznanik...

kaže, alo, brod se nasukao jer je plićak, obala jedva 100 metara od nas a na brodu - cika vriska panika, proradila TITANIK ekranizacija
svet onaj kulturan iz evrope, čupa žene za kosu i izbacuju decu iz čamaca za spasavanje a može se prepliva...

Back