Muke Posebnih žena

Da,ali posebna je sama.zasto?uglavnom zato sto joj je ego preveliki
Sto je u stvari vrlo tuzno
Mozes li da zamislis da zivis potpuno sama.po nekad odes da se vidis sa nekim prijateljima i to je to
Ja ne mogu

Шта ако је она срећна иако је сама?

Ако више воли да буде сама, него са неким буздованом, само да би испунила форму?

Појам среће је различит за сваког човека.

Ја волим од свега по мало: породицу, посао, успех...

Неко воли да буде сам, успешан у послу.

Неко не жели децу, жели само некога са ким ће поделити живот.

Овде говоримо о људима који нису сами бирали, него су просто осуђени на свој живот.

И стога су незадовољни.

Бар сам ја тако разумела тему.

Da,ali posebna je sama.zasto?uglavnom zato sto joj je ego preveliki
Sto je u stvari vrlo tuzno
Mozes li da zamislis da zivis potpuno sama.po nekad odes da se vidis sa nekim prijateljima i to je to
Ja ne mogu

Pre je posebna zato što neće sebi dozvoliti ono što će neka neposebna dozvoliti.

Nije to pitanje ega, to je pitanja iskrenosti i poštenja prema sebi i drugima.

A takve žene su uvek posebne.

Svako ima pravo da bira svoj način i stil života.

Da li se obične žene ikad pomire sa činjenicom da nisu posebne?
Zašto obične i neprimetne žene imaju večiti pik na one žene koje zrače, izazivaju osmehe i želju?
Da li bi Gđa Neprimetna ponudila drugačiju sliku Gđici Posebnoj, da je njen muž lepotan, a ne dobri debeli mrmot.
Da li bi u drugim okolnostima, da je Gđa Neprimetna npr upravnica ženskog zatvora, Gđica Posebna imala tretman kao i sve ostale zatvorenice ?

Ne mislim da je zivot neprimetne zene los, ako je to njen izbor i ako se takav zivot njoj svidja. Pozdravljam takav izbor ,ali kog djavola guraju nos u neciji drugaciji zivot .Da li zbog toga sto ih nepoznato privlaci, ili zato sto bi zelele i one da zive takvim zivotom, ili su ljubomorne ili zavidne ili sto se u sustini nisu pomirile sa takvim zivotom.
Kako uspevaju pored troje dece, ljutog sefa na poslu,muza koji drema u fotelji uz televizor, letovanja u nekoj od grckih selendri pored mora, i mucenja fila za tortu , da nadju vremena, da kopaju po tudjim zivotima, kada ni svoj nisu okopale, oplevile i zalile do kraja.
I ne znam odakle ideja da su lepe zene same.One su same onda kada one to hoce

ispadne da posebne nemaju nikoga, a neprimetni se vencavaju pod parolom daj sta das.

Ех, па није то правило.

Причамо о хипотетичкој Неприметној која гура нос у живот Посебне, зато јер је живот Посебне "кисело грожђе".

- - - - - - - - - -

pa naravno al ako mislis na forum to i nije neka mreza...vecina se ovde sprda ili spinuje il ubija vreme

Мислим на праве друштвене мреже, Инстаграм, Фејсбук, Твитер, где се лепе разноразне сличице из сасвим обичних и незанимљивих живота.

ljubav je reč.

šo jedno dete reklo, ljubav je kad hoćeš da budeš sa nekim.

a velike su razlike između "hoćeš", "moraš" ili "pristaješ"

ljubav je ko letnji pljusak dodje i prodje, ali se prepričava zbog intenziteta

a ovo koliko sam razumeo tema o kompleksima i traženju neke imaginarne pozicije u društvu?
to meni liči na stado ovaca gde neka ovca utripuje da je... umesto da pase...

ljubav je reč.

šo jedno dete reklo, ljubav je kad hoćeš da budeš sa nekim.

a velike su razlike između "hoćeš", "moraš" ili "pristaješ"

to ne znaci da nikoi ni sa kim nece. ti i ja smo davno pricali o tome na filozofiji...o prepoznavanju, kad imas osecaj da osobu znas oduvek, ja tad rekoh to je krama, ti rece da su to psiholoske manifestacije ako je dvoje ljudi odraslo u istoj sredini tjah u porodicama koje su ma koliko bile razlicite imale iste obrasce ponasanja. tu bih ja dodala da ljudi cesto biraju partnere koji fizicki lice na njih i imaju slicne crte lica, pa se mogu videti i parovi koji lice ko da su brat i sestra.
i ovi neprimetni su se izabrali na osnovu tako necega...privukli se.

Da li obična, neprimetna žena može da bira stil i način, ili je negde "osuđena" na daj šta daš "sreću" ?

Iz onoga što sam primetila, i gde se divim tim ženama jeste sledeće- da one odlično prepoznaju tu "daj šta daš priliku" , čim osete mogućnost da mogu da uspeju kod nekoga one postaju nevidjene podmukle predatorke.

Ta "osudjenost" im daje motiv i da uspeju te s toga to može izgledati kao da su se izborile - realno samo su uzele jedino ono što su mogle.

I to je ono što ih često boli- ako je to jedino što su mogle da dobiju i to sa toliko muke i poniženja- neminovno radja podmukle poglede prema drugima koje bi to dobile bez ičega, samo na račun svoje ličnosti.

Ех, па није то правило.

Причамо о хипотетичкој Неприметној која гура нос у живот Посебне, зато јер је живот Посебне "кисело грожђе".
.

to je onda druga prica.valjda im dosadan sopstveni zivot, pa gledaju tudj..al srecom pa sad ima ponude na pinku, pa mogu to da gledaju. al mozda im to nije dovoljno. ja juce bas na nekoj temi napisah da su neke komsije osmislile da uvedu kamere na ulazu u zgradu i na svakom spratu, a to je upravo guranje nosa u tudje zivote. predlog naravno nije prosao.

Mislim da svako kad tad postane svestan sebe i onda mi je glupo da ova Neprimetna zavidi Posebnoj, pogotovo ako Neprimetna zivi zivot kakav je htela. Na kraju vecina ljudi i tezi tom 'obicnom' zivotu, pa cak se i junakinje Seks i Grada skrase. A to sto je ova Posebna sama, pa to je mozda samo privremeno, nemoguce da za nju ne postoji niko.

Poslednja izmena:
tema je tako postavljena da se jedna strana osudi, a druga uzdigne...ja na takve teme ne mogu da pisem.

i sad su sve na 4umu posebne...nijedna nije ta neprimetna. :lol:

ne znam ko je kakav na forumu
ali znam da se u životu forsiraju modeli sreće koji ne odgovaraju posebnim ljudima, niti se oni uklapaju u to.

Nismo svi isti

Sad da se raseljava planeta Zemlja i da se vrši tesan odabir primeraka ljudske vrste za dalja naseljavanja, oni neprimetni i obični, beznačajni svakako ne bi bili u tom spejsšipu..

Back