мудрост

kad si sam i okrenut sebi i duhovnom u neopterecujucoj formi, zabole te sta ce neko da misli o tebi
budali je potreban prostor sirina ordeni medalje rulja koja ga hrabri cim zine bez da neko analizura besmisao koji iz njegovih usta izlazi... naravno to vazi i za lazne mudrace hohstaplere manipulatre ljigavce dvolicnjake... jedino merilo je unutarnji bol koji iz usta i pisanija izlazi, ako ga nema znas oma ko pise

A šta ja da radim Maki,mene svaki ćas zabole?:sad2:;)

- - - - - - - - - -

Ali jeste to reakcija-sudar sa zidom je bolan-ovi što serendaju nisu se ni sudarili...

Moj odgovor na Šredingerov paradoks je poznat i jednostavan:
Subjektocentričnost čoveka ga upućuje na samo jednu istinu,dok stvarnost je policentrićna
i prava istina o stvarnosti je policentrićna-toliko ima istina koliko i entiteta koje je iskazuju!
Objasnio sam u temi o slobodi da tu istinu može znati Weltgeist (istinu sveta ljudi),Sent spirit,
Prana,Duh Univerzuma i sl.

мени личи да је тај следбеник оног грка...
што никад нигде не стиже...
немож да пређе + од пола пута...

Zivot je kao automobil. Svojim izborom neko je motor, neko je volan, neko kocnica, a neko sedi pozadi kao direktor i uziva u pejsazu i voznji.
Neko je auspuh, neko retrovizor. Neko gepek, prepun ili preprazan.

Al ste mud(r)iiiiiiii... sve mud(r)onja do mud(r)onje. Sve mud(r)ac do mud(r)aca. Svi moji mud(r)aci se skupili na forumu filozofije, pa mud(r)uju. Moj Dragoljub, moj Ozi i još sijaset mojih.... sve moj do mojega.

GROM:
Trebalo je. Na ovom forumo samo drkadžije i drkeljanje, a filozofije nigde.
Malo ko ume i jednu rečenicu pismeno da sastavi.

To što se drugi ponašaju onako kako se ponašaju nije razlog da se i ja tako ponašam.
Naprotiv, to treba da mi bude primjer kako neću te da se odmah okrenem prema onom što hoću.
Upravo u tome i jeste poenta ovog foruma; da nam svima ponaosob dopusti da stanemo ispred ogledala i da shvatimo odakle dolazi potreba za reakcijom.

Uzdići svoj nivo svjesnosti je istinski cilj.
Ne možemo uzdići nivo svjesnosti lika u ogledalu, odraz nema svjesnost.
Odraz u ogledalu omogućava našu svjesnost.
U njemu vidimo ono što nam je u manifestaciji normalno nevidljivo; sebe.

Kada se u odrazu pojavi lik koji nas iritira to je znak da treba da se smirimo.
Ukoliko se usmjerimo prema njemu u ogledalu, on će nas sve više i više iritirati ali ga nećemo natjerati da se silom promijeni.
U ogledalu je odraz onoga što je u nama, te stoga, ogledalo služi da nam prosvijetli naš sadržaj kako bi smo mogli vidjeti na čemu u sebi trebamo da radimo.

To što se drugi ponašaju onako kako se ponašaju nije razlog da se i ja tako ponašam.
Naprotiv, to treba da mi bude primjer kako neću te da se odmah okrenem prema onom što hoću.
Upravo u tome i jeste poenta ovog foruma; da nam svima ponaosob dopusti da stanemo ispred ogledala i da shvatimo odakle dolazi potreba za reakcijom.

Uzdići svoj nivo svjesnosti je istinski cilj.
Ne možemo uzdići nivo svjesnosti lika u ogledalu, odraz nema svjesnost.
Odraz u ogledalu omogućava našu svjesnost.
U njemu vidimo ono što nam je u manifestaciji normalno nevidljivo; sebe.

Kada se u odrazu pojavi lik koji nas iritira to je znak da treba da se smirimo.
Ukoliko se usmjerimo prema njemu u ogledalu, on će nas sve više i više iritirati ali ga nećemo natjerati da se silom promijeni.
U ogledalu je odraz onoga što je u nama, te stoga, ogledalo služi da nam prosvijetli naš sadržaj kako bi smo mogli vidjeti na čemu u sebi trebamo da radimo.

Najteže je u radu na sebi videti u sebi ono što ti je negativno kod drugih.
Onaj koji to uspe je podigao nivo svog bića na jedan viši nivo, postao je svesniji sebe.

Back