мудрост

Svete Petke mi, niste vi... :pop:
Dragoljub ima tri pojma koje stalno vrti ukrug i vezuje za sve periode od srednjevekovne do gradjanske filozofije. I ima neverovatnu mrznju prema hriscanima to sam osetila. Mislim da bi vecina vas trebalo da procitate Hajdegerovo razmisljanje o umetnosti, pa bi valjda razumeli makar nesto od onoga o cemu ovde palamudite.

- - - - - - - - - -

Da, on je obrazovani slobodni mislilac i moj drug po stavovima, a i na drugi nacin.

- - - - - - - - - -

I naravno, retko je pijan.

Pijanstvo je bila metafora. Opet si pokazao svoju glupost.

Dragoljub ima tri pojma koja stalno vrti ukrug i vezuje za sve periode od srednjevekovne do gradjanske filozofije. I ima neverovatnu mrznju prema hriscanima to sam osetila. Mislim da bi vecina vas trebala da procita Hajdegerovo razmisljanje o umetnosti, pa bi valjda razumeli makar nesto od onoga o cemu ovde palamudite.

- - - - - - - - - -

Sirina vidika i jeste bitan za promisljanja, sva ljudkska, a narocito zapadna filozofija se sastoji iz trenutnih zvezda koje bi trebalo da ispune nebo i daju znacenje svetu,

sirenje je kroz nauku, druge potavke filozofije, a narocito u zaboravljenim prapocecima koji indikuju blizinu ili bar saznanje o iracionalnom, kao najsirem delu coveka iz koga moze da se dodirne postanak.

Metafora, zanimljivo ili je sve metafora sto se nalupas, sto nije ludilo?

Jasno meni da ovo pišeš na 50%.a evo i da ti odrepliciram na toliko:
Mislim da ne misliš da je materijalno nevažno i to 100%!
Negde je to isto-u dubinama nastanka-samo drugi vid nastajanja i menjanja...
Obzirom da kad se "silazi" u mikrokosmos-to supstancijalno izmiće i stalno se pokazuje formalno i esencijalno
u raznim nivoima različito,jasno je da supstancijalno ne postoji i da su,najverovatnije , u pravu savremeni
kosmolozi koji pretpostavljaju da smo u sred nekog hologramskog svemira ili fatamorganičnog privida,ali koji nije
samo u našem umu već je i dobrim delom izvan nas određujući i promenu naših senzacija i opservacija o istima...
Pri tom je ljudsko upinjanje da shvati pozadinu-metafiziku tog holograma samim hologramskim slikama neuspešno
i čini se nemoguće te transcedentno.
Policentrično mišljenje će i te fame rasturiti i saznati šta se iza tog holograma valja.Da li je Boža ili Prana ili je neka
divlja i neobuzdana sila kojoj smo (mi i Univerzum) samo tren između dve krajnosti ili nešto sasvim šesto-odgovor samo što nije
stigao iz nekog od labosa...Iz CERNa najpre...

Свето Писмо за оне који имају очи описује Божанско биће као један фрактални холограм, И будући да је материјални свет сенка духовног света то је свемир сигурно уређен као један холограм подељен на безброј малих холограма који су такође тако подељени,и тако унедоглед.

Ako genije ima gene, sta ima mudrac? :think:

Некада су оно у нама што се труди да нас наведе на одређено понашање звали духовима, Данас наука открива да гени уичу на наше понашање па чак да имамо гене задужене за колективно понашање. Можемо слободно рећи да су гени ти који од некога направе генија. Чини ми се да Сведенборг рече да у паклу ина једно место где бораве зли духови Генији. Врло сам близу да поверујем да је то тако. А мудрац има слободну вољу којом влада над духовима који би да утичу на његово понашање.
Св. Ап Павле каже да у нама живе духовни и природни човек. И да је међу њима стална борба ко ће да влада телом преко мисли које се рађају у нашем уму. Мудар разликује мисли које се рађају у његовом уму и своју пажњу посвећује анђелима, јер анђели су Божији духови, гени светла. Како рече монах Тадеј; Какве су ти мисли такав ти је живот. Више о томе у првом поглављу моје књиге

Poslednja izmena:
Некада су оно у нама што се труди да нас наведе на одређено понашање звали духовима, Данас наука открива да гени уичу на наше понашање па чак да имамо гене задужене за колективно понашање. Можемо слободно рећи да су гени ти који од некога направе генија. Чини ми се да Сведенборг рече да у паклу ина једно место где бораве зли духови Генији. Врло сам близу да поверујем да је то тако. А мудрац има слободну вољу којом влада над духовима који би да утичу на његово понашање.
Св. Ап Павле каже да у нама живе духовни и природни човек. И да је међу њима стална борба ко ће да влада телом преко мисли које се рађају у нашем уму. Мудар разликује мисли које се рађају у његовом уму и своју пажњу посвећује анђелима, јер анђели су Божији духови, гени светла. Како рече монах Тадеј; Какве су ти мисли такав ти је живот. Више о томе у првом поглављу моје књиге
Sveti apostol Pavle,ako je zaista tako i mislio shizofreno (a izgleda da jeste jer je i s Isusom "razgovarao":mrgreen) je bio F20...
Gledaj Grome da ne zaždiš u takva stanja...:manikir:

Свето Писмо за оне који имају очи описује Божанско биће као један фрактални холограм, И будући да је материјални свет сенка духовног света то је свемир сигурно уређен као један холограм подељен на безброј малих холограма који су такође тако подељени,и тако унедоглед.

Hologramsko "sveto " pismo?:per:
Zašto ga ondak zoveš sveto ako nije glupo?
Zovi ga mudro pismo ili naučno pismo ili istinito pismo,,,
"Sveto" je afektacija prevaranata!:mrgreen:

- - - - - - - - - -

Ја од тебе нисам ни очекивао да ћеш да схватиш шта причам
Shvatam ja tebe u daleko širem kontekstu-kao socijalnu pojavu...:manikir:

Grome, kolikogod je vazno da ljudi imaju veru ili bar nadu,

to ipak vazi samo za one koji jos nisu spremni za licni moralni

stav.
Ovo upucivanje na hologramsko vidjenje Svetog pisma

nije bas dobar nacin za promociju vere.

Grome, kolikogod je vazno da ljudi imaju veru ili bar nadu,

to ipak vazi samo za one koji jos nisu spremni za licni moralni

stav.
Ovo upucivanje na hologramsko vidjenje Svetog pisma

nije bas dobar nacin za promociju vere.

Ја не промовишем веру него отварам нове видике и користан сам трагаоцима који би да прошире своје видике. Другима пак ја изгледам смешан, али шта да се ради. Ово што ми Драгољуб прича; у свакој кафани ћу наћи бар десет тако паметних да ми кажу како лупам глупости.

Dragoljub ima tri pojma koje stalno vrti ukrug i vezuje za sve periode od srednjevekovne do gradjanske filozofije. I ima neverovatnu mrznju prema hriscanima to sam osetila. Mislim da bi vecina vas trebalo da procitate Hajdegerovo razmisljanje o umetnosti, pa bi valjda razumeli makar nesto od onoga o cemu ovde palamudite.

- - - - - - - - - -

Hajde kaži neku mudru i lepu metaforu-dosad ovo tvoje nema veze ni s metama ni s forama,a kamo li
s metaforama...
A inače-i pijan sam sasvim logičan i to bez greške...To što mi se muti vid-ne važi za prednji podkorteks.
Koja god da si,pa i Marlon,to u svako doba,kad sam prisutan na Krsti lako možeš proveriti...Pod uslovom da znaš
kako se to radi i valorizuje...:manikir:

RUPE U MREŽI

jeste li
upitao je carinik
na Staten Islandu
prolazu kroz ušicu igle u raj
za emigrante
jeste li član
komunističke partije
ili neke od njenih organizacija?
ni govora!
rekao je Bakunjin
i glasno se nasmijao

Peter-Paul Zahl, 1983.

мудрост је у праву...
иначе не би то била.
ко разуме не прича о нагађању...

"Mudrost je u pravu"... to mora da određuje neki pravnik, sigurno ne mudrac.

Mudrost se ne bavi sudom i pravnim pitanjima, jer se Mudrac ne postavlja nasuprot nečeg što je u krivu.
Mudrost je primjenivanje apsolutnih znanja koja vode ka manifestaciji Mira, kako duhovnog tako svjetovnog, ka harmoniji i radosti življenja. U drugim riječima primjena apsolutnih znanja vodi ka samorealizaciji duše.

Šta su to apsolutna znanja?

To su nepromjenjiva znanja, istine o postojanju koje su dio Svijesti apsoluta (dio Boga) koje se u procesu kreacije koriste kao matrice na osnovu kojih upravljamo kreaciju svoje realnosti ka samorealizaciji duše. Za razliku od ubjeđenja, koja tokom razvoja stvaramo našim razumom, apsolutna znanja se ne stvaraju već ih jedino možemo iz Svijesti apsoluta (gdje si i duša stvara) unijeti u našu svjesnost. Razlika je dakle očita: Apsolutne istine su matrice koje nas upravljaju na samoralizaciju naše duše a ubjeđenja su matrice koje nas upravljaju na manifestaciju pogrešno razumljene suštine te iste duše. Stoga su i rezultati manifestacije kroz te različite matrice očito različiti.

Back