мудрост

Treba da spojite linijom, 1-1, 2-2, 3-3.

Pogledajte prilog 458381

resenje.jpg

Dresura zveri?
A je li znaš šta biva kad dreser okrene leđa tigru?
Jeste i princ Sidarta je predlagao taj put učenja zveri da bude blaga,ali...
Današnja saznanja demantuju i tog Budu i Isusa Hrista!
U pitanju je razvijenost ili nedovoljna razvijenost amigdale!
Kod nerazvijene imaš psihopatu bez saosećanja i tu ne pomaže dresura!
Sociopate su isto to samo malo složenije i inteligentnije!
U pitanju je neurologija,a ne filozofija i čak i ne psihologija!
Mudro je nikad ne okrenuti leđa zveri!

- - - - - - - - - -

1 i 1 okolo spolja, može i preko dvojke ili trojke, a 2 i 2 i 3 i 3 može i iznutra...:lol:

Поента је да ако не укротиш звер она ће убити тебе. Иначе пут кроћења звери је пут сазревања личности. То како изгледа неко са педесет а још незрела личност може се видети на твом примеру. Узалуд сво твоје знање и све књиге које си прочитао. Вртиш се по темама и доказујеш да си најпаметнији од свих форумаша. Дечје форе, далеко од једне зреле личности у коју би требало да је сазрео педесетогодишњак. Ако се не варам ти си ту негде са годинама?

...sve i da si u pravu , kao što nisi , teško ćeš ti ikad poleteti kao labud - bogami !

Evo kandidata o kojima pricam.
Kaze nisi u pravu i to je dokaz?

Pa nemoj onda da mi kazes da si ti odrasla osoba.
U to nikako ne verujem.

Mikija znam 30 god.
Njegov sam najveci protivnik u nekim stvarima.
Ali treba imati karakter i reci istinu nasuprot ne slaganju.
Ovde nisam hteo da pisem o njegovim manama.

Guede, ko se bavi šahovskim problemima dobro zna problemsku estetiku. Naravno da svi problemi nijesu jednaki gledano estetski.

Bavio sam se sahovskim problemima, nijedan dvopotezni mi se nije oteo, sto doduse i nije neki uspjeh ... svejedno, nego ne sjecam se kad sam zadnji put naisao na problem sa toliko figura, a gdje crni dobija mat na pola table bez mogucnosti odbrane, a pri tom bijeli zrtvuje lovca dok u dijagonali u isto vrijeme stiti topa. Kao sto rece, meni je kako lijep, tako je i zanimljiv ...

Bravo. I ja sam pogriješio. Donio sam zaključak u 5 sekundi i dalje nisam tražio odgovore.

Грешка је у томе што ви интелектом решавате проблема а ја се ослоним на разум и тражим решење које већ постоји тамо негде. Ни мени није требало више од пет секунди.

Грешка је у томе што ви интелектом решавате проблема а ја се ослоним на разум и тражим решење које већ постоји тамо негде. Ни мени није требало више од пет секунди.

Ne pretjeruj. Pogledaj originalno pitanje i vidjet'' ćeš da u pitanju nije bilo određeno kuda moraš da se krećeš. Jedino je jasno da ne smiješ da prelaziš preko drugih bojeva i linija. Ostalo je otvoreno za interpretaciju. Po konstrukciji pitanja i jedno i drugo rješenje su stoga ispravni. Moja greška je što sam prihvatio prvo rješenje do kojeg sam došao a za drugo sam prebrzo pretpostavio da ne postoji, jer mi se dalje nije dalo da se unosim u problem. Tvoja greška je što pretpostavljaš da je samo tvoje rješenje ispravno.

Činjenično stanje postavljenih uslova u konstrukciji zadatog problema i stoga činjenično stanje formulacije samog pitanja su jedna stvar a sasvim druga stvar je pretpostavka (neosnovana) da se rješenje mora pronaći jedino linijskom putanjom unutar pravougaonika. Takav uslov nije postavljen. Odatle, greška je umišljati uslove koji nisu određeni i na osnovu toga zaključivati šta je jedino ispravno. ;)

Ne pretjeruj. Pogledaj originalno pitanje i vidjet'' ćeš da u pitanju nije bilo određeno kuda moraš da se krećeš. Jedino je jasno da ne smiješ da prelaziš preko drugih bojeva i linija. Ostalo je otvoreno za interpretaciju. Po konstrukciji pitanja i jedno i drugo rješenje su stoga ispravni. Moja greška je što sam prihvatio prvo rješenje do kojeg sam došao a za drugo sam prebrzo pretpostavio da ne postoji, jer mi se dalje nije dalo da se unosim u problem. Tvoja greška je što pretpostavljaš da je samo tvoje rješenje ispravno.

Činjenično stanje postavljenih uslova u konstrukciji zadatog problema i stoga činjenično stanje formulacije samog pitanja su jedna stvar a sasvim druga stvar je pretpostavka (neosnovana) da se rješenje mora pronaći jedino linijskom putanjom unutar pravougaonika. Takav uslov nije postavljen. Odatle, greška je umišljati uslove koji nisu određeni i na osnovu toga zaključivati šta je jedino ispravno. ;)

Хајде да се лажемо да ниси покушао да нађеш решење унутар квадрата. И ниси га нашао. Па си онда смислио целу ову конструкцију да се оправдаш. Е та конструкција твог интелекта се зове заблуда. Видиш како се воли заблуда. Зашто? Па у заблуди Човек сам себи изгледа већи.

- - - - - - - - - -

Шта? Не можеш да поверујеш да то иде тако?

Хајде да се лажемо да ниси покушао да нађеш решење унутар квадрата. И ниси га нашао. Па си онда смислио целу ову конструкцију да се оправдаш. Е та конструкција твог интелекта се зове заблуда. Видиш како се воли заблуда. Зашто? Па у заблуди Човек сам себи изгледа већи.

Ne treba da se lažemo. Kad sam prvi put postavio volju i pažnju na zadati problem, istina pomislio sam prvo da mora da se misli na putanju unutar pravougaonika i ta putanja mi se učinila komplikovanom. Sve to se desilo u dvije-tri secunde. Moja Svjesnost se onda uzdigla iznad tog neosnovanog i uistinu nepostavljenog uslova, te sam shvatajući pri tom da u postavljenom pitanju ne postoje tako postavljeni uslovi, odbacio ideju da je jedini put od 1 do 1, put kroz lavirint. Vidio sam ono očito: da postoji i drugi izbor, izbor putanje bez prepreka, izvan umišljenih uslova, izvan granica pravougaonika i zadatog lavirinta u njemu.

Dakle, ti si se uputio kroz lavirint i pronašao si put oko postavljenih prepreka (i ja sam ti aplaudirao na tome) a ja sam svjesno izvukao volju i pažnju izvan neosnovano postavljenog uslova da se od 1-1 mora kroz lavirint i vidio sam mnogo MNOGO JEDNOSTAVNIJE RJEŠENJE.

Moja greška pri tom je bila da sam pronašavši tako očito i jednostavno rješenje pomislio da je ono i jedino.

U drugim riječima: Prvi dodir sa problemom započeo sam intelektom (umišljajući po sjećanju da se vjetovatno misli na putanju unutar pravougaonika) da bih intelekt zamijenio intuicijom (videći najjednostavnoje rješenje) i da bih se na kraju ponovo vratio intelektu i stvorio logički zaključak da sam pronašao jedino moguće rješenje.

Vidiš, poenta ovog eksperimenta je višestruka i ma kako bahato prvobitno pitanje bilo postavljeno, upravo je u takvoj 'bahatoj' formi
perfektno omogućilo refleksije naših načina razmišljanja, dolaska do rješenja i uistinu naših nivoa svjesnosti.

Poslednja izmena:
Хајде да се лажемо да ниси покушао да нађеш решење унутар квадрата. И ниси га нашао.

Ovo sam ti objasnio. To je bilo prvo što sam pomislio da bih skoro trenutno shvatio da mora postojati i jednostavnije rješenje. Dakle, data nam je mogućnost da od 1 -1 pronađemo put kroz lavirint ili da lavirint u potpunosti odbacimo i da kroz prazninu izvan pravougaonika bez prepreka dosegnemo svoj cilj. Ja sam vidio ovo drugo.

Па си онда смислио целу ову конструкцију да се оправдаш.

Nije istina. Cijelu ovu konstrukciju sam stvorio da bih ti pokazao da smo i ti i ja pronašli put od 1-1 ali takođe da smo pogriješili misleći da su naša rješenja jedina moguća i ispravna.
To sam ti objasnio u prethodnom komentaru.

Gdje ti uopšte vidiš da se ja opravdavam???
Ono što se desilo pri postavci pitanja i naših odgovora, a specijalno tokom kasnijih komentara na te odgovore je ono što je važnije od samih rješenja. Mene je zainteresovalo mnogo više od samih tih rješenja, tvojih i mojih ili bilo čijih; otvorila mi se vizija mehanizma u funkciji i stoga i objašnjenja zašto stvaramo zaključke kakve stvaramo. Uistinu, veoma sam zahvalan za tok rasprave, jer me je navela da se dublje fokusiram u istinski smisao ovog 'eksperimenta'.

Е та конструкција твог интелекта се зове заблуда. Видиш како се воли заблуда. Зашто? Па у заблуди Човек сам себи изгледа већи.

Prestani da konstruišeš nešto što nema istinu za osnovu.
Zabluda je umisliti, ubijediti sebe da postoje uslovi kojih nema.
Još veća zabluda je ostati u ubjeđenju da postoji jedno jedino rješenje bazirano na prethodnoj zabludi, da je jedan način do rješenja jedino moguć i ispravan.

Ja sam priznao tu svoju grešku a da li ti to takođe možeš?

Ako sam sad u zabludi kako misliš da jesam a ti mi to dokaži. Vrati se na prvobitno postavljeno pitanje i pokaži mi gdje su navedeni uslovi da se linijom od 1 do 1 mora doći jedino unutar pravougaonika???

Da ne bi tražio originalno postavljeno pitanje zagonetke evo, kopiram i za tebe:

Treba da spojite linijom, 1-1, 2-2, 3-3.

Pogledajte prilog 458381

Poslednja izmena:
Čak u zadatku i ne piše da nema presecanja linija! Moš kako oćeš,a Grom đabe krečao!:hahaha:

1-1, 2-2, 3-3 sugeriše da nema nikakvih dodirivanja, nema presijecanja.
Da ima presijecanja linija to bi značilo da 1-1 više nije već je to 1-(2-2)-1=1-2-1 ili 1-(3-3)-1=1-3-1.
Ipak je jasno da se tražilo 1-1 bez primjesa.

Ostalo stoji. Drugih uslova u pitanju nema.
Linija spolja je linija intuicije (direktan spoj bez prepreka).
Linija unutra je linija razuma, kroz labirint.
Samo ako bi linije predstavljenog pravougaonika bile isto što i ivice ekrana kompjutera onda bi to neosporivo određivalo i uslov da se 1-1 može ostvariti jedino linijom putanje u granicama pravougaonika, jer izvan tih granica ne postoji ni ekran. Međutim, to nije slučaj niti je pak u postavljenom pitanju igdje i ičim sugerisano da se 1-1 može osvariti jedino linijom putanje unutar pravougaonika.

Ovdje se dakle pojavljuje sasvim druga problematika od puke problematike rješavanja zagonetke. Naime, pojavljuje se problematika uobrazilje, umišljanja, stvaranja nepostojećih uslova kojima se opravdava uobrazilja i stoga stvara iskrivljena stvarnost (koja je takođe stvarnost po sebi). To je osnova sukoba među ljudima. Ako je svako došao do cilja a nije u stanju prihvatiti činjenicu da postoji i drugi put do istog cilja onda se taj neko zatvara u ubjeđenje, u svoj koncept kao utvrđenje iz kojega se brani.

Poslednja izmena:
Zabluda je umisliti, ubijediti sebe da postoje uslovi kojih nema.
Još veća zabluda je ostati u ubjeđenju da postoji jedno jedino rješenje bazirano na prethodnoj zabludi, da je jedan način do rješenja jedino moguć i ispravan.

Ja sam priznao tu svoju grešku a da li ti to takođe možeš?

Ako sam sad u zabludi kako misliš da jesam a ti mi to dokaži. Vrati se na prvobitno postavljeno pitanje i pokaži mi gdje su navedeni uslovi da se linijom od 1 do 1 mora doći jedino unutar pravougaonika???

Da ne bi tražio originalno postavljeno pitanje zagonetke evo, kopiram i za tebe:
Прочитај друго поглавље књиге Созерцавање, тамо ћеш наћи лепо објашњено шта је истина а шта заблуда и како се рађа истина и како настаје заблуда.

Poslednja izmena:
Hiljade zabluda ,a jedna istina?
Ili jedna superpozicija ,a nebrojeno modalnih pozicija!
Verovatnoća?
Ne verujem u knjige,pa ni Bajbl...

Мало то другачије иде:
Колико људи толико истина па и заблуда.
Реалност настаје у уму посматрача и извире из његове истине. Или заблуде

Imaš li ti Guede telepatske moći? Ja sam prilično bio siguran da nema rešenja ni na 1.... Kc5 2. L:d6+ T:d6 i nema mata. Ne znam kako se nasadih na tvoju priču. Izgleda da nema rešenja u 3 poteza.

Back