Mudrolije - saveti

"Ostavio sam te negde usput, i krenuo dalje sam. Samo ponekad, kad legnem u krevet, i ostanem sam u mraku i tišini, misli odlutaju do tebe. Još uvek si u onom delu srca gde čuvam uspomene, ljubav i tajne...Dođavola, odao sam se.. Odala se i ona.. Testirajući moju ravnodušnost, otkrila je da ni njoj nije svejedno da li je meni svejedno.. Pa, dobro.. Nešto se već moralo desiti na našem grafikonu...Imala je ona dva lica. Prvo lice, ono njeno glavno, bilo je lice snažne devojke. Snažna pred životom i sudbinom. A odmah iza njega, bilo je to drugo lice. Njega je koristila obično u noći. Kada mrak padne, kada drugi je ne vide…Pametna je ona, znaš. Natjerala me je da je primijetim, nekako mi se uvukla pod kožu. Prvo me gledala onim svojim dubokim očima i smješkala se u mom pravcu. I taman kad sam pomislio, evo, još jedna opsesivna glupača, prestala je sa svim i pravila se kao da ne postojim. Prolazila pored mene bez i jednog jedinog pogleda. I onda sam sam sebe uhvatio kako je tražim i kako želim uhvatiti njen pogled i kako želim da se ponovo nasmiješi. Te njene oči, bile su poput noći. Mirne a tako nestašne. Pametne, znaš. " . ♥

4646869_700b.jpg

ok... :zcepanje:

Moja omiljena:

Tražeći ono što mi treba a što niam neznam taćno šta je
išao sam od čoveka do čoveka i video da svi oni imaju manje
nego ja koji nemam ništa
i da sam kod svakoga od njih ostavio ponešto
od onoga šro tražim i šta nemam.

Ostaćeš potpuno sam i neće biti potrebno da umreš.

Ivo Andrić

" Nije došla zato jer me je poželela, došla je da mi pokaže još jednom da bez nje ne mogu. Da će uvek biti najdraža i posebna,i da je svaka druga nevažna naspram nje.Čak i kad bi ovo ludo srce od nje odustalo, razum bi opet tražio samo nju...Mada je srce malo...Ono je u stanju da ponese više u sebi nego i jedan drugi kofer..... Nažalost.... Teško ga je isprazniti..... To dobro znaju oni koji su pokušavali..Ja nemam nigde nikoga,al moja priča prosta je...što god ih manje zavoleš - manje ti njih nedostaje... i nisam kadar švindlati, za sobom skele paliti..da SILOM steknem nekog kom ću faliti..." ♥

Izbroj do deset

Uglavnom beskoristan savet za smirivanje živaca pre nego što napravimo neku glupost.

- U, ******, al' me munu ovaj idiot! Je li bre...
- Čekaj, izbroj prvo do deset, pre nego što kažeš nešto.
- 'Ajde dobro... je'n-dva-tr-čet'ri-pe-šes'-se'am-os'm-dev-des'- Gotovo! Je li bre ti, majmune...

Back