Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Do najdragocenijih dobara dolazimo zanosom, ukoliko nam se on daje kao božji poklon. Ta i proročica u Delfima i sveštenice u Dodoni učinile su u zanosu mnogo dobra Heladi, kako pojedinim kućama tako i državama, a u stanju razboritosti malo ili ništa. I kad bismo govorili i o Sibili i o drugima, koji su pomoću božje proročke sile mnoge stvari mnogima unapred kazali i time za budućnost spasenje doneli, dugo bismo se zadržavali govoreći ono što je svakome poznato... Jer, inače ne bi u najlepšu veštinu, kojom se ispituje budućnost, baš to ime upleli i nazvali je manikom (veštinom zanošenja)..."

Platon

Screenshot_20230618-212604~2.png

"Kada sam imao 5 godina, mama mi je rekla da je sreća najvažnija stvar u životu. Kada sam krenuo u školu učitelji su me pitali šta želim da budem kada porastem, a ja sam rekao da želim da budem srećan. Rekli su mi da ne razumem zadatak, a ja sam im rekao da ne razumeju život" - Džon Lenon

"Naučite da uživate u svakom minutu života. Budite srećni sada. Ne čekajte da se nešto spolja dogodi da biste bili srećni nekada u budućnosti. Razmislite o tome koliko je dragoceno vreme koje imate, bilo da ga koristite za posao ili za boravak sa porodicom. Pronađite nešto prijatno i lepo u svakom minutu svog života" – Erl Najtingejl

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back