Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
83015486_2863249083736244_8356197257661382656_n.jpg

Морао сам проћи кроз толике глупости, толике пороке, кроз толике заблуде, гађења, разочарања и јаде, само да бих поново постао дете и могао почети изнова. Али, тако је требало да буде, моје срце се с тим слаже, моје очи се смеше. Морао сам да доживим очајање, да потонем до најбудаластије међу свим мислима, до помисли на самоубиство, да бих дозивео милост, да бих опет чуо ом, да бих могао истински да спавам и да се истински пробудим.
Херман Хесе "Сидарта"

"Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova.
Oni su važniji od kuća, svetiji, opštiji od hramova. Svačiji i prema svakom jednaki, korisni,podignuti uvek smisleno,
na mestu na kome se ukrštava najveći broj ljudskih potreba, istrajniji su od drugih građevina i ne služe ničem što je tajno i zlo."

Ivo Andrić

Ono što većina ljudi naziva ljubavlju sastoji se od odabira žene i ženidbe za nju. Oni je odaberu, kunem se, vidio sam to. Kao da možeš odabrati ljubav, kao da to nije munja koja te iznenada pogodi, cijelog te uzdrma i zbog koje se ne možeš pomaknuti iz dvorišta. Oni vjerojatno kažu da su ju odabrali zato što je vole, ali ja mislim da je to zapravo potpuno suprotno. Beatriče nije bila izabrana, Julija nije bila izabrana. Ti ne biraš kišu koja te smoči do kože kada izađeš iz koncerta. -

Julio Cortázar

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back