Mudre misli, izreke i citati

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
14900533_1462324483782045_2400243031192721102_n.jpg

"Isključila bih tih nekoliko ljubavi! Ruku na srce, ne znam šta bih menjala. Ništa naročito. Ja sam u životu dosta realna. Savršena, idealna - niti sam bila, niti bih mogla biti u drugom pokušaju. No, možda sam ja imala sreće u životu da me nijedan od mojih postupaka nije skupo koštao, nikad nisam platila ozbiljan ceh. Događa se da čovek napravi grešku koju otplaćuje godinama. Mene je to, srećom, mimoišlo."

(Svetlana Bojković)

"Zanimljivo, u razvijenim zapadnim zemljama stariji ljudi se podržavaju i jezički, tako da ne postoji izraz "starac", "starica". Kod nas malo-malo, pa u novinama pročitate "starica od šezdeset godina"! Nije čudo, što onda, naš čovek ranije klone. Finci su borbeni i žilavi. Susrećem puno ljudi koji sa invalidskim pomagalima ulaze u prevoz i u samouslugu, sami sebe opslužuju, izbegavaju tuđu pomoć, bez pratnje idu u nabavku, daju puni doprinos svom životu..."

(Svetlana Bojković)

"Covjek ide od cilja do cilja i, bez obzira ostvario ih ili ne, dolazi do onog konacnog, iza koga zjapi – nista.
Za ljude visokih umnih potencijala opasno je tragati za smislom zivota.
To traganje moze ih odvesti u ludilo ili samoubojstvo.
Daleko sam i od jednog i od drugog, samo osjecam da je moj brod otisao,
da cu se ukrcati u neki drugi koji mi bude sudjen i kao slijepi putnik krenuti ne znajuci kamo vodi.
Ne vjerujem da cu nesto otkriti neotkriveno.
Prosto, ja sam covjek koji je za svoje godine isuvise vidio,
isuvise cuo, isuvise zna, a ostao sam u tunelu vlastite izgubljenosti i suvisnosti.
Podsjetnik sam koga treba uklonuti da nikog vise ne podsjeca,
budilnik koga treba zaustaviti da nikom vise ne zazvoni."

Nura Bazdulj Hubijar

''Trenuci teku jedan za drugim, ništa im ne daje varku sadržajnosti niti privid značenja; oni se odvijaju; njihov tok nije naš;robovi tupog opažanja, mi posmatramo njihovo oticanje. Praznina duše pred prazninom vremena: dva ogledala što jedno drugom šalju odsutnost, istu sliku ništavnosti...''- Emil Sioran

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back