Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Bez dosade ne bih imao identitet. Kroz nju, radi nje omogućeno mi je da se upoznam. Da ja nisam nikad osetio, nikad za nju znao, ne bih bio ono što jesam. Dosada znači susret sa samim sobom – otkriće vlastite ništavnosti.
''Dao bih svu svoju genijalnost i sve svoje knjige za cinjenicu da je negde bila zena koja bi zazirala
i na pomisao da li cu zakasniti i na veceru ili ne''
Turgenjev
Čoveku je data vlast samo nad samim sobom. Samo svoj život čovek može da udesi onako kako misli da je za njega potrebno i dobro. A,medjutim,skoro svi ljudi su zauzeti time da uredjuju tudje zivote...
L.N.Tolstoj
Što je govornik glasniji, tim mu se manje može verovati. Komplikovan govor, koji je većinom pripreman da bi se namerno prećutale osetljive zadnje misli, raskrinkava sam sebe time što saopštava opšta mesta.
Retko ćeš se pokajati zbog onoga što si prećutao, a veoma često ćeš se pokajati zbog onoga što si kazao, i još češće bi se kajao kada bi znao sve posledice svojih reči
Tolstoj
Ako ste videli dno moje duše, onda ste u potpunosti razumeli izvor moje čežnje i sažaljenja. Iako je otvoreno
svima, prozirno jezero ima nepoznate dubine koje ni ronioci ne poznaju.
„I najtupavijem čovjeku je moguće objasniti najmudrije stvari ukoliko on o njima nema nikakvo znanje; ali najpametnijem čovjeku ne može se objasniti ni najprostija stvar ukoliko je on čvrsto uvjeren da zna, da pouzdano zna, ono što mu se kazuje.“