Mucenici Hriscanstva

Da li je ovo u redu od strane muslimana?

• Da

• Ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Šta se tolko čudite kao da niste čuli za Sveto predanje koje su sastavili Sveti oci sedeći na Svetim panjevima oko Svete vatre. Od tamo je to. :)

Tako međedi očas velike ideje o praštanju i veri pretvore u Ezopovu basnu o lavu i mišu koji mu je izvadio trn iz šape. z:shock:

Poslednja izmena:
Hrišćanstvo je od početka bilo vera mučenika, robova, sirotinje, obespravljenih, žednih pravde. Kako Isus kaže: "Koji ste god žedni, dođite i uzmite, i pijte vodu zabadava". On ne kaže: Dođite SVI, jer postoje ljudi koji su izuzetno predisponirani da prime njegov savet, postoje oni koji su žedni pravde. Kad čovek godinama trpi batine, robuje gazdi, on poželi da mu se osveti. Gazde su to osetile i odlučile da naprave jednu novu, kako bih rekao hipnotičku religiju, koja će mase robova držati u pokornosti dok ih oni batinaju. Zato su bili angažovani posebni ljudi koji su od hrišćanstva napravili ono što je njima tada trebalo. Posle je drugima trebalo drugačije hrišćanstvo, ljudi su ga drugačije tumačili i nastali su krstaški ratovi, inkvizicija i sl. Sve pod parolom:"Ljubi bližnjega!". Danas ga razni ljudi razno koriste i svi se nazivaju hrišćanima, od JS, mormona, pentekostalaca, pravoslavaca, katolika, zilota....svi su oni najpraviji od svih pravih...i jedino će se oni spasti. Pitanje je čega??? Smrti? Ne nego druge smrti. Bola? Ne, nego nekog večnog bola. Greha? Ne našeg nego tamo nekog pra-roditeljskog. To je kao da vama koji ste bolesni od TBC ja prodam skupi lek. Pitate hoćete li me izlečiti od TBC? Naravno da neću, ali ova tableta pomaže da se ne razboliš od žutice. Tako vekovima funkcioniše hrišćanstvo za ovce. Zamislite pastira koji na zid štale stavi kip ovce nabijene na ražanj i ispečene. I onda priča ovcama:"Ako budete dobre, ako budete radile sve što vam kažem, upodobićete (postaćete slične) se ovoj ovci na zidu" Dakle ovcama treba da bude ideal da postanu pečene ovce nabijene na ražanj. Kad sledeći put dođe mesar, mladi jaganjci će da se guraju u prikolicu da bi što pre postali pečeni jaganjci (postradali za jagnje koje se zove Hrist). E tako izgleda ovo naopako hrišćanstvo koje propagira mučeništvo.
Pitanje: Ako je Hrist stradao za nas i svojim mučeništvom platio otkup za nas, zašto se i mi trebamo izlagati istim mukama? Zar to ne bi bilo dvostruko plaćanje? Isus platio za mene, pa treba i ja opet da platim....do je dvostruko naplaćivanje usluga i nije dozvoljeno nigde u svetu pa ne bi smelo biti ni u Hrišćansrtvu. Bog voli nešto zato što je to pravo, a nije pravo nešto što ti drugi kaže da je pravo, a tvoj urođeni osećaj pravde (koji ti je Bog ugradio u dušu) kaže da to nije pravo.
Ko ima oči neka ovo pročita, ko ima mozak neka ovo shvati, a ko ima srca neka postupi po njemu a ne po lažljivim pričama zlih pastira. :hvala:

Poslednja izmena:
Јел се Христос потапао односно погружавао или не?Друго јесте страшно што хоће или су га убили само зато што неће да буду агарјанин,али џабе му мученичка смрт кад није Христов.
То само Христ може да каже ко је његов, а ко није. Човек очигледно верује у Христа, и ако и није крштен на исправан начин, крстиће се крвљу када га погубе због вере у Христа.

Pitanje: Ako je Hrist stradao za nas i svojim mučeništvom platio otkup za nas, zašto se i mi trebamo izlagati istim mukama? Zar to ne bi bilo dvostruko plaćanje? Isus platio za mene, pa treba i ja opet da platim....do je dvostruko naplaćivanje usluga i nije dozvoljeno nigde u svetu pa ne bi smelo biti ni u Hrišćansrtvu. Bog voli nešto zato što je to pravo, a nije pravo nešto što ti drugi kaže da je pravo, a tvoj urođeni osećaj pravde (koji ti je Bog ugradio u dušu) kaže da to nije pravo.
Ko ima oči neka ovo pročita, ko ima mozak neka ovo shvati, a ko ima srca neka postupi po njemu a ne po lažljivim pričama zlih pastira. :hvala:
Није платио откуп за царство земаљско сада, него за царство небеско онда када дође. Како мислиш да Хришћани могу да не страдају у свету који још увек није рај?

Њему је Господ Исус Христос обећао зато што је поштедео Његову мајку ,Њега и праведног Јосифа да ће да се спасе.

"Кад је разбојника спасао. И то само зато што је овај садругу казао: “Зар се ти не бојиш Бога, А ми смо праведно осуђени, јер примамо по својим дјелима као што смо заслужили” одговорио му је Исус: “Заиста ти кажем, данас ћеш бити са мном у рају” (Лук. 23, 40-43). Није му рекао: Ослобађам те од муке и казне, но оправданог га уводи у рај.

Јеси ли видео како се разбојник исповешћу оправдао?"
(СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ,БЕСЕДА ОСМА, О покајању)

Izvor:
http://www.verujem.org/sveti_oci/zlatousti_pokajanje_8.htm

Samsone, sta velis?

Poslednja izmena:

Back