mt:s- Pitanja i odgovori

Imam pitanje u veti mts mobilnog interneta, šta znači obračunski interval 10 kb? Čitala sam po netu, ali mi i daje nije jasno šta to znači. :rumenko:

Znam kod poziva, kad pričaš minut i 12 sekundi to se naplaćuje poziv plus dva cela minuta (obračunski interval je 60 sekundi), a šta znači ovo 10kb kod interneta, ako može neki primer.
 
Situacija je sledeća. Sa MTS imam ugovor za mobilni i adsl odvojeno. Sad sam malo čačkao i uočio ove box pakete koji mi deuju primamljivo. E, sad, da li oni te box pakete daju i takvim korisnicima koji već sa njima imaju pojedinačne ugovore ili samo novim, tj. oni koji sa nekog drugog operatera prelaze kod njih. Ja bih uzeo box 3 mobilni, net i fiksni...

molim one koji imaju iskustvo u ovim stvarima da jave kako to ide.

Potpuno mi je nelogično da dozvoljavaju ove ugovore i postojećim svjim korisnicima jer su onda na gubitku...
 
Kao što lollol reče, ako nisi više pod ugovorom za nijednu uslugu može, a ako jesi onda valjda zavisi pod kakvim si ugovorom, uglavnom ovo sam našao na njihovom sajtu.




Ukoliko već imam ugovornu obavezu za usluge Internet, mts TV ili postpejd liniju, da li ove usluge mogu da povežem Box paket?

Bez obzira na period isteka ugovorne obaveze, u Box paket se mogu uključiti postpejd linija, Internet i mts TV usluga za koje su zaključeni promotivni ugovori:

u pojedinim kampanjama za Internet i IPTV

u kampanjama za postpejd usluge mobilne telefonije bez mobilnog telefona aparata (tzv. kampanje sa popustom na mesečnu naknadu)

Ukoliko je do isteka ugovorne obaveze ostalo manje od 3 meseca, u Box paket se može uključiti i postpejd linija za koju je zaključen promotivni ugovor u paketu sa mobilnim telefonom.
 
Imam BOX 4, i za jun sam dobio račun 1000 RSD veći, što se tiče mobilnog telefona. Žalio sam se pošto je prema mojoj računici i brojkama koje su pisale na poleđini računa sve bilo u redu. Danas mi je stigao odgovor da se svaki započet minut razgovora zaokružuje i tarifira kao ceo i sa sam u stvari pričao nekih sat-dva više.
Ima li načina da se izvuče nešto iz cele priče pošto je po meni ovo čista krađa?
 
Pise im na sajtu lepo, minut se zaokruzuje. Tako da ako pricas samo 10 sekundi, on ti zaokruzi kao minut uvek.
Sad da li moze nesto po tom pitanju da se sredi, ne znam, posti im tako pise u ugovoru, na sajtu, i ako si potpisao ugovor pretpostavlja se da si procitao i taj deo i da znas da je to tako.

Bezveze sa njigove strane, ali sta da se radi.
 
Potpuno mi je nelogično da dozvoljavaju ove ugovore i postojećim svjim korisnicima jer su onda na gubitku...

Nije nelogično i mislim da u BOX može da se uvuče šta hoćeš i u bilo kom trenutku. Kada potpišeš BOX ugovor - sigurni su da nećeš (za trajanje ugovora) da odneseš nijednu uslugu kod konkurencije :)

- - - - - - - - - -

Bezveze sa njigove strane, ali sta da se radi.

Takvi su trenutno uslovi na tržištu. Svi to rade, a mts je poslednji počeo. Kada bi jedan operator počeo ponovo da računa na sekund i to lepo izreklamirao - verovatno bi i ostala dva morali da se vrate na sekunde. VIP je čak u jednom trenutku počeo da naplaćuje neku kombinaciju sa 90 sekundi - 50% lošije od ostalih :)

- - - - - - - - - -

Jesi li isprobao njihov prenosivi internet, ima li smisla vezati se ugovorom od dve godine? :D

Ja imam Huawei P8 i sa LTE karticom sam imao (kada sam uključio sinhronizaciju slika sa Cloud drive) 3Mb/s u UPLOAD-u :D
Koliki je Down - nisam uspeo da izmerim, ali verovatno još zavisi od lokacije. Više korisnika na lokaciji - deli određeni protok. ako si sam LTE na nekoj bazi - brzina mora da bude ludilo :)
 
Pise im na sajtu lepo, minut se zaokruzuje. Tako da ako pricas samo 10 sekundi, on ti zaokruzi kao minut uvek.
Sad da li moze nesto po tom pitanju da se sredi, ne znam, posti im tako pise u ugovoru, na sajtu, i ako si potpisao ugovor pretpostavlja se da si procitao i taj deo i da znas da je to tako.

Bezveze sa njigove strane, ali sta da se radi.


Ne moze se protiv toga nista isto kao ni protiv naplate "uspostave veze" (cist lopovluk, kad to procitam odmah vidim onu sto sedi za stolom sa kablovima i "uspostavlja mi vezu" :hahaha: )
Na zalost to sam video jos samo kod nas i kod onih GSM provajdera u Evropi koji koriste tudje mreze itd da stavljaju i "uspostavu veze" :lol:
 
Ako je ovo tema mts a onda da vam kazem nesto bezobrazno. Bezobrazno je cackati tudje telefone. Jos bezobraznije je ne postovati zakon.
A za treci bezobrazluk cu da vas tuzim.

Nema nikakve zabune, mts ima telefone u svojoj mrezi, ali nije vam dozvoljeno da ih vi ukljucujete i trosite kredit.

Telefon sa tach scrinom ne moze sam da se ukljuci na net i da iskljuci zvuk. Sledeci put cu se obratiti prvo pisano vasim sefovima, a onda sudu i vladi Srbije.

Nevazno je koji je moj broj telefona, jer to radite masovno. Daklem, dzukele naucite da radite posteno, ionako prodajete nesto sto niste zaradili.
 
Poslednja izmena:
Svako ima drugačiju ponudu. Idi na *100# pa vidi na primer mix kad ukucaš, šta ti nudi. Meni na jednom broju nudi za 49 dinara 100 minuta u mts mreži i 200 poruka ka svima, a na drugom broju za 79 dinara 50 minuta i 50 poruka. Zavisi od toga šta ti zapadne. Najbolje da proveriš. A sve te promocije važe samo 7 dana.
Prošle godine sam dobila promociju za 100 dinara 600 mts minuta na mesec dana, e to je bila super promocija.
 

Back
Top