mt:s- Pitanja i odgovori

Imam prepaid partizan mts karticu.uzeo sam je sredinom avgusta,ali jos uvek nemam promocije sms mania i prepaid mania,a primetio sam da vecina korisnika prepaid kartica to imaju,dok su meni jako neophodne.zna li neko u cemu je problem? i kad cu dobiti te promocije ? hvala unapred.. :)

Moje iskustvo sa MTS-om:

1. Posebna naplata GPRS-a, za razliku od Telenora

2. Korisnički servis;

Situacija 1:
- Dobar dan, interesuje me da li je za ovaj broj aktivna usluga roaminga.
- Sačekajte...
posle nekoliko minuta...
-Vaš zahtev za proverom je prosleđen, dobićete ogovor SMS-om (nije stigao naravno) ili pozovite sutra za odgovor:(

Situacija 2:
- Dobar dan, želim da sa postpejda pređem na pripejd
- Sačekajte...
posle nekoliko minuta...
- Vaš zahtev je prosleđen bićete obavešteni
- U kom roku, za 24 sata, za tri dana, za 15 dana..?
- Na žalost to Vam ne mogu reći, to radi druga služba.::eek:

Posle toga sledi odlazak u najbližu poslovnicu drugog operatera i prenos broja.:bye:

Mnogo ce da se potresu. Jedan filozof manje u mrezi :D

Tražio sam na netu da li neko ima slična iskustva sa onim što se meni desilu tokom boravka u Grčkoj u periodu 30. maj - 14. jun ove godine, i naišao sam na tvoj problem. Identično je skoro sve. Stigao mi je račun za jun mesec na iznos od 38.700!!! Svake godine letujem u Grčkoj i prvo što uradim je da kupim četiri telekarte na kiosku. Mobilni telefon koristim samo da razmenim poneki sms ili mms sa prijateljima kod kuće. Konkretno, poslao sam 40 sms i četiri MMS poruke. Nikoga nisam pozvao sa mobilnog, a čak ni mene niko nije zvao jer su znali da sam u romingu. Pokušao sam da se konektujem preko wireless-a iz jednog kafića, ali kada se uspostavila veza preko operatera, prekinuo sam vezu i to me je za pola minuta koštalo 1.300 dinara. Elem, ono što je frapantno je da su mi obračunavali, od trenutka prelaska granice, pa sve do povratka "Roaming prenos podataka", pojedinim danima, u nepravilnim intervalima, na svakih nekoliko sekundi... Nekim danima ništa, a nekim danima malo prepodne, malo uveče itd... Da ne dužim. Isti slučaj. Telefon mi je, sa izuzetkom tih poruka koje sam poslao (što se vidi u listingu), služio više kao sat (koji ne nosim), i nije davao nikakvu indikaciju da je bilo šta radilo u pozadini. Telefon (Nokia 5800) je kupljen u maju 2010. godine i isti sam nosio i tog leta na odmor u Grčku. Tada nije bilo nikakvih problema. Uložio sam reklamaciju na račun sa pitanjem "kako je moguće da se ovako nešto desi i koja je to aplikacija koja se aktivira kada ste u romingu, a da se na telefonu ne prikazuje indikacija da se bilo šta dešava", i još mnoga pitanja. Kako ni posle mesec dana nisam dobio nikakav odgovor otišao sam u poslovnicu na Trgu Nikole Pašića gde mi je momak na reklamacijama prvo rekao da ne zna zašto još nema odgovora, ali da u kompjuteru stoji da mi je pismo poslato. Takođe mi je rekao da moj telefon i nije baš "smart" te da sam trebao da, pre ulaska u roming, isključim GPRS, jer se mnogima dešava isti problem, pa je čak i izveo simulaciju na svom smart telefonu kako se svakih par sekundi pojavljuje indikacija da GPRS radi čak i ako nije uključena nikakva aplikacija, a da je cena u lokalu za te impulse zanemarljiva u odnosu na roming, gde se svaki impuls obračunava po 100 kb. Ne mogu da kažem da je bio neljubazan, ali ovakvo ubeđivanje me je ostavilo bez reči. Ne mora da je mušterija uvek u pravu, ali ovakav odnos prema klijentima je mučan. Skoro četiri godine sam na postpejdu, računi nisu nikad bili veći od 2.000 do 2.500 dinara, uvek sam ih izmirivao na vreme.
Par dana posle posete MTS-u stiglo je obrazloženje u pisanoj formi da su proverili kod Grčkog operatera i da je račun validan!!! Sramno, posle nekoliko dana su mi isključili odlazeće pozive, a prošlog meseca i dolazeće, jer nisam izmirio dug od 38.700. Iako nisam imao odlazeće pozive plaćao sam im račune na 1.900 i kusur dinara za tri meseca unazad, a platio sam i prosek za poslednja tri meseca pre nego što sam uložio žalbu. Šestog oktobra mi je stiglo pismo od MTS-a da, ukoliko ne izmirim dug do 8. oktobra (!!!!!), da će me goniti sudskim putem.

Kako se kod tebe završila ova priča? Ja sam spreman da me tuže, i spremam se da sutra pošaljem prigovor Agenciji za zaštitu potrošača, ali se bojim da od svega neće biti ništa jer je naš pravni sistem jadan i bedan i da obične smrtnike nema ko da štiti u ovoj državi.

Kako se kod tebe završila ova priča? Ja sam spreman da me tuže, i spremam se da sutra pošaljem prigovor Agenciji za zaštitu potrošača, ali se bojim da od svega neće biti ništa jer je naš pravni sistem jadan i bedan i da obične smrtnike nema ko da štiti u ovoj državi.
Prenece tvoj dug agenciji za naplatu dugova kao sto je meni ucinio VIP. Zovu me neke devojke da me kao upozore, zovem ja njih da dodju same kod mene da se dogovorimo u cetiri oka :lol:........i to tako ide

MALOI OPANKAVANJA, EVO JES JEDAN RACUN U PITANJU, NISU MI PREBACILI IZ PROSLOG MESECA NE POTROSENE MINUTE (200 MINUTA) VISE MI JE STIGAO RACUN ZA MANJI PROFIL NEGO ZA ONAJ VECI, IZ MIKSA 320 U 100 MIKS, NE PREBACUJU SLOBODNE MINUTE, A NEMOGU DA PROMENIM PROFIL A NISAM POD UGOVOROM, I DA HOCU DA ELEMINISEM MTS - NEMOGU DRUGO, KOD MENE NEMA SIGNALA, ILI IMA AKO SE POPENJEM NA BRDO-PA NA DRVO, DA SAM MAJMUN BILO BI OK, U DZEPU U KUCI NEMA, NA KARTI KAZU IMA, MTS MI SE ZGADIO, VISE ME KOSTA DAN DA SE SVEDJAM NEGO STO IM PRODJE RACUN, OD PRVOG ZIVEO V I P ........
zasto ja nemogu da promenim profil na telefonu nisam po dugovorom i prosli mesec sam promenio, tj preprosli za prosli, ovo je drugi kako koristim

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi kaze, nisam nikad uzimala telefon preko paketa...evo sad hocu da uzmem preko mts-a samsung i9000, pise da mu je mesecno rata 1475 sa mix1250 tarifom,i znaci ja kad bi uzela to,da li bi placala 1475din mesecno ili tih 1475din pa plus 1475din za samu mix tarifu?

1475 dinara je račun za mix tarifu, a mesečno još po 3500 i tako 12 puta, i još 1239 din za BlackBerry® Internet Bundle i još pretplatu za 3G servis što je oko 130 din. Znači, ukupno oko 6300 mesečno prvih 12 meseci, a posle toga samo 1475 mesečno drugu godinu

Razmisljam da predjem na bel sms tarifu, oko 350 din mesecno a u tu cenu je ukljuceno 1000 besplatnih poruka. Zanima me, da li su i poruke prema Bosni, mtel mreza ukljucene u tih hiljadu poruka, ili ce mi se posebno naplacivati? Sada, na prepaidu, mi se tarifiraju kao i poruke u Srbiji.

Razmisljam da predjem na bel sms tarifu, oko 350 din mesecno a u tu cenu je ukljuceno 1000 besplatnih poruka. Zanima me, da li su i poruke prema Bosni, mtel mreza ukljucene u tih hiljadu poruka, ili ce mi se posebno naplacivati? Sada, na prepaidu, mi se tarifiraju kao i poruke u Srbiji.

Isto se tarifiraju, moja drugarica koristi taj paket. :)

Имам уговор са телекомом до марта следеће године. То је пакет микс нет С, да ли бих ја могао да се пребацим на микс нет М и узмем ову нову акцију 50% јефтиније? Или не може јер сам овде везан уговором. Молим за помоћ!

SMESNO... Pre 2 god odem u MTS ponesem 6000din za Samsung Corby u paketu MIX 1000.Oni mi KAO STAROM (od 97-megodine) korisniku i redovnom platisi ponude da placam 12 meseci pola predplate (500din manje= 6000din) ili da mi daju zeljeni telefon za 1din.Ja se odusevim i uzmem tel a 6somica mi ostane u dzepu. Pre neki dan dobijem pismo iz MTS-a sa slicnim sadrzajem od pre 2 god,znaci stari korisnik,redovni platisa bla bla bla,i porucuju da okrenem broj 790 i da cu dobiti sve zeljene informacije.Ja nazovem oni a mi traze jmbg,br licne karte i kazu da ce me pozvati operater.Ja cekam celu subotu....okrenem ih a oni kazu zvace u ponedeljak.U ponedeljak pri jednom duzem privatnom razgovoru dobijem poruku da su me zvali sa broja 789,ja se ponadam da ce opet ali naravno nisu.Tek u sredu ujutro me zove operater i ponudi mi na MIX 1250 (1500din) pola predplate na 2god (750x24meseca=18000din) ili da uzmem neki tel.Ja se ponadam da mogu uzeti HTC DEZIRE Z jer kosta 14400 na mix 1250,sto je slicno poredjenje kao pre dve god,ali mi operater saopstava da mogu uzeti samo samsung galaxy mini,a on je uz moj paket 3600,ali ce mi ga velikodusno dati za 1din uz dvogodisnji ugovor.Pisem ove gluposti jer ne mogu da verujem da ljudi iz MTS-a daju tako sramne ponude a uz to redovno prebacim racun od 500-1000 din. Sto bi neko gore rekao,put pod noge pa u TELEEEEEEENOOOOR!!!!!

Back