mt:s- Pitanja i odgovori

Evo malo korisnih informacija za nas postpaid korisnike MTS-a.
Tokom jula i avgusta, svi razgovori u mt:s mreži, nakon što potrošite minute iz pretplate, koštaće vas 0 dinara po minutu, uz uspostavu veze od samo 1 dinar.

tako da mozete malo da se opustite :)

Imam postpejd paket. Kada sam otisao u CG u maju nije mi radio roaming. Rekli su mi da mora da prodje 3 meseca od zakljucivanja ugovora. Ok, sada sam bio na moru opet, i ne radi roaming, a proslo je 5 meseci, sta da radim? Da li da idem u MTS da se zalim?

Jbeš tu mrežu za koju moraš da odeš preko da bi proverio dali ti uključen roming. Sad ladno možeš da im tražiš odštetu jer si oštećen.
Prošle godine u Grčkoj, negde između Soluna i Kozanija zvoni mi mob, nema identifikacije. Javlja se Telekomova operaterka i kaže citiram "samo da Vas obavestim da Vam je uključen roming" xexe
Ja reko znam, da nije uključen ti me sad nebi ni dobila nego, jel ovo što si me sad pozvala free ? Ne, to se tarifira po cenovniku.
Ma strašno

Jbeš tu mrežu za koju moraš da odeš preko da bi proverio dali ti uključen roming. Sad ladno možeš da im tražiš odštetu jer si oštećen.
Prošle godine u Grčkoj, negde između Soluna i Kozanija zvoni mi mob, nema identifikacije. Javlja se Telekomova operaterka i kaže citiram "samo da Vas obavestim da Vam je uključen roming" xexe
Ja reko znam, da nije uključen ti me sad nebi ni dobila nego, jel ovo što si me sad pozvala free ? Ne, to se tarifira po cenovniku.
Ma strašno

pa samo je htela da ti cuje glas..ili te prati BIA

Za onaj roaming prenos podataka koji su mi naplatili a da ništa nisam koristila su mi objasnili da je najbolje da poništim podešavanja za internet i MMS sa telefona. Pa ljudi moji, znači, oni nemaju način da se podesi telefon tako da mi ne naplaćuju nešto što neću da koristim, nego ja treba svaki put kad se vratim iz inostranstva da podešavam telefon kako bi ga u Srbiji mogla koristiti normalno, ili da karticu u inostranstvu koristim u telefonu koji nema mogućnost interneta i mms-a. Moraću izgleda da nabavim neki od onih telefona sa antenom od pre 10 godina:sad2:

Moje iskustvo sa MTS-om:

1. Posebna naplata GPRS-a, za razliku od Telenora

2. Korisnički servis;

Situacija 1:
- Dobar dan, interesuje me da li je za ovaj broj aktivna usluga roaminga.
- Sačekajte...
posle nekoliko minuta...
-Vaš zahtev za proverom je prosleđen, dobićete ogovor SMS-om (nije stigao naravno) ili pozovite sutra za odgovor:(

Situacija 2:
- Dobar dan, želim da sa postpejda pređem na pripejd
- Sačekajte...
posle nekoliko minuta...
- Vaš zahtev je prosleđen bićete obavešteni
- U kom roku, za 24 sata, za tri dana, za 15 dana..?
- Na žalost to Vam ne mogu reći, to radi druga služba.::eek:

Posle toga sledi odlazak u najbližu poslovnicu drugog operatera i prenos broja.:bye:

sta se to desava sa MTS-om?
imam postpaid i ne dozvoljavaju mi SMS tarifni dodatak, kazu da je usluga vec aktivirana?
imam pre paid broj i friends and family usluga ne radi? skida mi sms ove sa BONUSA koji sam dobio kad sam uzeo karticu a valjda treba sms ka f&f brojevima da bude besplatan?
:roll:

naseo sam na reklamu za lociranje mobilnog preplatnika tako da mi dolazi poruke na svakih 10 dana i tu uslugu mi naplacuju 150 din niti mogu sad da ih nadjem niti da iskljucim tu uslugu molim za pomoc dok nije dosla sledeca poruka

^ Probaj da ih nekako kontaktiras preko interneta, mada, poznajuci ih, slabe vajde ima od toga.....

Nego i da ja iskazem svoje nezadovoljstvo u vezi njih... Na pripejdu postoje dve opcije za pristup Internetu, 1 dan - 20 MB - 30 din., i 7 dana - 50 MB - 60 din. Medjutim, fora je u tome da kada vi odete na npr. jutjub i unesete se tako gledajuci deset video snimaka, trose se megabajti, ali kada se istrose odmah se prelazi na trosenje kredita, ono sto oni jedva cekaju. Bez ikakvog SMS-a sa obavestenjem. I tako, kada vi ukucate *105# vi vidite da vam je ostalo 9 ili 11 kB, i pomislite "uh dobro je, prekinuo sam na vreme" medjutim vidite da se kredit srozao za 300 din. Ja smatram da su korisnici duzni da znaju kada istrose minute, poruke, internet ili bilo sta vec. Ovako samo gledaju kako sto vise da opeljese kredit, vrlo pokvareno......

Da li neko zna koliko kasni informacija o potrosenosti racuna (dinara, poruka, prenos podataka...) kod mobilnih provajdera? Mislim na *797#, konkretno kod MTS-a. Naime, kad bih hteo da proverim koliko mi trosi Skype na mobilnom, kako bi to tacno mogao da znam? Sada sam se nekoliko puta 'kacio' sa Skype-om po recimo dva - tri minuta a *797# mi pokazuje kao da nista nisam potrosio. Lepo i odmah mi pokaze za SMS pa cak i za minute razhovora (mozda sa do desetak minuta cekanja) ali nikako da skontam "prenos podataka" i taj bonus...

Pozdrav!

Back