Mrzim fiziku.

• Začetnik teme Začetnik teme neven
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mrzim fiziku iz duse, ali ovde gde ja zivim (Holandija) je moras imati kao predmet da studiras na medicinski fakultet. Ovde je tako da smes svoje predmete da biras. Ako neces matematiku/fiziku ne moras :) Jedini predmeti koji svak ima su; Holandska literatura, Engleski jezik i lit. socijologija i gimnastika.

Predviđam da će ovo da mi bude omiljen topic. :D
Kako bilo, ja taj predmet ne mogu da smislim, ne vidim svrhu ni poentu njemu, ali dobro.
Ima neko koga zanima kako priroda funkcioniše, zbog kojih sila i s*anja, blago njemu.
Mene ta nauka nimalo ne privlači.

Nja nja.:P

@tema
Sta znam. Nisam preterano volela fiziku, tj. nisam je uopste volela u osnovnoj zato sto je profesor bio smorcina zesca.
Uvek je on bio u pravu, on je njegovoj deci govorio ovako i onako.
I sve zna.
Ne znam da li je i danas takav.
Sta znam, fizika (kao i sociologija, donekle) nas uci onim malim stvarima, svakodnevnim, onim sto nas okruzuju i deo su svakodnevnog zivota.
Drugacijim pristupom, naravno.

Kako to da ti matematika ide tako dobro a fiziku nemaš pojma?
Fizika je lakša od matematike,po mom mišljenju.

fizika i matematika nisu toliko povezane koliko profesori govore
neke stvari iz matematike se koriste pri fizichkim izrachunavanjima i to je uglavnom to, fizika je klasichna prirodna nauka, dok je matematika prilichno apstraktna
zakoni fizike moraju da se shvate da bi se koristili, dok dosta stvari u matematici mi uzimamo zdravo za gotovo, malo se dokazuje jer je to prilichno teshko

fizika je klasichna prirodna nauka, dok je matematika prilichno apstraktna

Slažem se.
Ali za osnovnu školu potrebno je da si dobar u računanju i matematičkim pravilnostima
i prosečno inteligentan da bi radio fiziku s lakoćom.

zakoni fizike moraju da se shvate da bi se koristili, dok dosta stvari u matematici mi uzimamo zdravo za gotovo, malo se dokazuje jer je to prilichno teshko

Ne bih rekla da se malo dokazuje...
Ja,ustvari,mislim da ima jako mali broj stavki za koje nema dokaza.
Npr.:zapremina lopte.
(Naravno tu obuhvatam ono sa čim sam se ja sretala,
što opet nije neki opseg.)

veruj mi, dosta stvari koje znash ti sad u osnovnoj ti je jednostavno recheno aksiomski, mesto da ti dokazhu, ti sad imash puno pravo da sve uzimash sa rezervom i da trazhish dokaz......
Sve se mozhe dokazati u matematici ali ti dokazi mogu biti strashno komplikovani, pa vas maltretiraju samo sa malim brojem toga u osnovnoj.........

Back