Mrak na oci...

Ne znam koji se zapad to stalno citira?
Ismejavanje drugih nije fenomen srpski, balkanski vec svetski i u svim uzrastima.
Srpski pedagozi dele svoja iskustva i znanja sa stranim strucnjacima i vecina skolskih pravila i zakona su identicni. Ja mogu sa sigurnoscu tvrditi da su "nasi" skolski pedagozi daleko sposobniji i kompentetniji nego li nemacki!
Nije istina da se deca tako lako izbacuju iz skole (osim nekih privatnih ili crkveno-privatnih) na zapadu...
Osnovno obrazovanje u svetu je drustvena obaveza, nije to radno mesto, gde se iz tog i tog razloga dobije crvena karta...pedagozi imaju znanje, kompentencu i praksu i najcesce reaguju adekvatno. Primer macke je nesvagidasnji, nije svako rodjen za pedagoga...

debelica je deminutiv ,takoreci tepanje
a sve ovo sto sto si ti cenjeni gale izneo je augmentativ i pezorativ i pogrdno je tj jeste uvreda
pa ti gospodine gradski sad mozes uzeti neku kompleksniju literaturu ne bi li naucio da se ponasas civilizovano komuniciras

i tako...malo ste me i nasmejali svojom mastovitoscu,ali na srecu ili na zalost ili na oba jedino i samo je moja verzija istinita.Dakle ja sam Macka Vracarka mama Mackice Vracarkice,Miss Savrsene...
Juce je bio Jecin rodjendan...naravno da smo isle,ona to nije htela da prospusti,a ja sam smatrala da ce biti korisno da se pojavim kako bi prebrodile situaciju.
Uvela sam dete,majka nas je docekala na vratima,pozvala Jecu,hladno dobro vece i rekla mi:Rodjendan se zavrsava u 21h,dodjite po malu...Za stolom su sedeli drugi roditelji iz odeljenja meni znani i ne znani...Nije mi ponudila da ostanem(inace na nasim rodjendanima je to normalno)na kafi.
Mozda sam trebala da se napravim looda i udjem ali nije to moj stil,dosla sam po dete na vreme,nije me udostojila pozdrava,ja sam glasno rekla:Hvala i Laku Noc...
Jecina mama verovatno zna sta radi,bila sam zadovoljna i ponosna na svoje dete sto je takva zena nije poremetila.Takva u prevodu znaci:nikakva.Debelica;)

Хаха, сад ако за маму кажемо да је неваспитана жена, тужиће нас Друштво за заштиту неваспитаних жена...:)
Теби свака част, наравно да је требало да одведеш дете, а она ће можда, али само можда, извући поуку да не треба да се меша у ствари своје ћерке.

i tako...malo ste me i nasmejali svojom mastovitoscu,ali na srecu ili na zalost ili na oba jedino i samo je moja verzija istinita.Dakle ja sam Macka Vracarka mama Mackice Vracarkice,Miss Savrsene...
Juce je bio Jecin rodjendan...naravno da smo isle,ona to nije htela da prospusti,a ja sam smatrala da ce biti korisno da se pojavim kako bi prebrodile situaciju.
Uvela sam dete,majka nas je docekala na vratima,pozvala Jecu,hladno dobro vece i rekla mi:Rodjendan se zavrsava u 21h,dodjite po malu...Za stolom su sedeli drugi roditelji iz odeljenja meni znani i ne znani...Nije mi ponudila da ostanem(inace na nasim rodjendanima je to normalno)na kafi.
Mozda sam trebala da se napravim looda i udjem ali nije to moj stil,dosla sam po dete na vreme,nije me udostojila pozdrava,ja sam glasno rekla:Hvala i Laku Noc...
Jecina mama verovatno zna sta radi,bila sam zadovoljna i ponosna na svoje dete sto je takva zena nije poremetila.Takva u prevodu znaci:nikakva.Debelica;)

Trebala si do mene da svratis :per::per:

Moja draga seka je uvek bila i ostala debeljuca:super:
A ko je dirao e taj je gadno prosao.
Jer je imala snage za 10-toro dece njenog uzrasta a bilo je i stirijih.
Mlatila je sve oko sebe:rotf:Danas je uspesna zena ,majka,baba....
Jednom prilikom je usla u kancelariju negde nekim poslom i sok.
Zena skace i bezi u cosak:hahaha:
Ispostavilo se da je ona bila na redovnoj terapiji kod moje seke.
Pa zena navukla traumu od nje i posle tolikih godina nije zaboravila:zcepanje:

Ta debeljuca umesto sto joj mama kroji sudbinu bolje bi prosla da je kao tvoja cera otvoreno i u gard.:heart:Ne kritikuj ceru nego je podrzi.
Svako dete ima pravo na svoje misljenje .
Pa svidelo se nekom ili ne:super:
Ja sam moju decu podrzavala i nikad nisu popila kritiku pred drugim.
A kad dodjemo kuci onda su to razgovori do besvesti.
Zasto,kako.Zasto treba zasto ne itd...:zag:
Na zalost ja sam bila mrsava kao dete i zvali su me:Grana,Glista,Suva,Kostur Itd...
Mnogo sam patila sto sam mrsava a sad patim sto sam debela:sad2:

Nakon dve i po godine podizem ovu temu da bih Vam saopstila sledece:
Jeca i moja kcerka su i na dalje posle incidenta bile najbolje drugarice. Jedino dete iz razreda koje je bilo pozvano na njihovu porodicnu slavu bila je moja kcerka. Ja sam je licno vodila i te prve i svake naredne godine, uljudno do vrata a cak sam bila pozivana i da udjem od strane pominjane Jecine mame.

Tresla se gora rodio se mis, jednom recju. Jeca je od ove skolske godine u British Council School-u i jedino sa kim je u kontaktu je pravo mala miss Savrsena.
Moj zakljucak nakon svega ( ovog slucaja a i uopste, roditeljski sastanci, rodjendani...) roditelji su gomila likova i svi su rodili i poseduju princeze i buduce kraljeve.
Nije nego.

Gresis, vidi se da ne razumes problematiku.
Da nije pokazala zube ta debela preko keve, i rekla da to tako en moze, bilo bi joj mnogo gore.
Nema veze sta je opravdano sta ne, moras da pokazes da ne sme da se zayebava sa tobom. Ako te neko nazove debelim, ti sutra odes ir azbijes mu kola pajserom, nema veze uopste sta ko gde kako, samo pokazes da ces uzvratiti i onda obicnod ruga strana shvati da su stvari opasnije nego sto deluju.
Na kraju dana niko ne napada decu koja se brane, bilo da ih cuvaju roditelji, bilo ona sama.

Back