Intervju Kulio
Ja sam TV gangster
Jedan od najpopularnijih repera današnjice, kontrorverzni i ekscentrični Kulio, nastupio je u subotu u okviru „Pležers žurke“ u Beogradu. Nekoliko časova pred nastup Kulio je dao ekskluzivan intervju „Blicu“ u „Elingtons klubu“ hotela „Hajat“. Pojavio se sa prepoznatljivim kikicama na glavi. Obučen u belo, seo je u fotelju i zatražio pepeljaru: „Ako ne mogu da pušim cigarete dok pričam, onda neću ni pričati“, rekao je Kulio, podigao naočare za sunce i počeo svoju priču o muzici, životu na ulici, američkim gangsterima, porodici...
- Prvi put sam u Srbiji i drago mi je što sam ovde. Čuo sam i znam kakvo je stanje kod vas. Isto sranje je svuda. Ubistva na ulicama, tuče, droga, prostitucija.

Šta da vam kažem više osim onoga što poručujem kroz moju muziku.
Stalno repujete o gangsterima, o takvom načinu života...
- Pa, ja sam gangster. Kod mene na novom albumu ima mnogo gangsterskih pesama: „Lady Gangsta“, „Gansta Walk“, „Keep it Gangstas“, „Do it Like a Gangsta“. Ali, da se razumemo, nisam gangster koji prodaje drogu. Ne prodajem prostitutke, ne kradem, ne provaljujem u tuđe domove. Ja sam TV gangster. Znam šta znači život na ulici, znam šta je kriminal, ubistvo, droga, znam šta je sve to i pričam ljudima o tome kroz moju muziku. O svim mogućim stvarima sa ulice koje su užasne, a dešavaju se svaki dan.
Da li ste imali iskustva sa kriminalcima, drogom...?
- Nažalost, jesam. Bio sam navučen na kokain od 1984. do 1986. godine. Bilo mi je nametnuto. U to vreme niko, pa ni ja, nije znao šta radi. Nismo znali koliko je to zlo. Nije to bilo da su ljudi na ulicama Los Anđelesa sami od sebe počeli da se drogiraju. Ne! Morate da razumete da država, policija i vlada uvek to rade. Kod nas u El-Eju je to uradila CIA i država. Oni su stavili drogu u crnački kraj da bi nas istrebili.
Kako možete biti tako sigurni?
- U Los Anđelesu je postojao jedan lik koji se zvao Frivej Rik, najveći diler koji je ikada postojao u mom gradu. Taj čovek je kod sebe imao po 100 kilograma droge i svi su to znali, a nikada nije bio uhapšen. Ma dajte, ljudi! Žao mi je što moram ovo da kažem, ali Amerika je i dalje veoma rasistička zemlja. Ljudi se mrze zbog religije, boje, shvatanja, različitog jezika. Gomila sranja. Mnogo ljudi je zbog toga izgubilo život, porodicu, prijatelje. Mnogo njih je izgubilo sve. Mnogo nedužnih ljudi. Borim se protiv toga kako god mogu, kroz muziku. Otac sam, imam šestoro dece i znam koliko je sve teško, pogotovo u sredini gde zbog boje kože možete biti ubijeni.
Da li je teško podizati decu u takvoj sredini?
- Imam tri sina i tri ćerke i mislim da sam odličan otac. Teško je, kako nije. Treba decu sačuvati i skloniti od zla. Najbitnije je da se priča sa njima na pravi način. Sa ćerkama sam otvoren, pričam o svemu. Znam da su moja deca na pravom putu. Školujem ih u Londonu, sačuvao sam ih od ulice, droge, promiskuiteta... Vole me i poštuju kao svog oca. Žao mi je što često putujem zbog nastupa, pa se dešava da ih ne vidim i po nekoliko nedelja.
Šta mislite o trenutnoj rep sceni?
- Ma, sve ide unazad. Sve je više lažnih repera koji repuju o stvarima koje nikada nisu niti videli niti doživeli. Sve propada.
Šta je sa vašom glumačkom karijerom?
- Radim. Snimio sam četiri filma. Jedan od njih se zove „Grupi“, a radi se o devojci koja je serijski ubica. Krećem sa snimanjem kuliranskog šoua „Kulio kafe“. Trebalo je da glumim u filmu „Sikstin bloks“, ali je ulogu dobio Brus Vilis. Rekli su mi da se ošišam, ali ja nisam hteo. Trebao im je neko ko je ćelav, a to je Brus.
Vaši dalji planovi...
- Snimio sam nov album sa Snup Dogi Dogom „Gangsta Walk“. Istoimenu pesmu snimili smo u Italiji, kao i spot. Snup je car, pravi je ortak.
Da li imate neku poruku za vaše fanove u Srbiji?
- Budite svoji! Ne dozvolite da vas ljudi uhvate u svoju mrežu i svoja sranja. Neka sami rešavaju svoje gluposti, a vi sami svoje.