Mozete li voleti...

Posle toliko truda da osobe ovde ispadnu vrednije moralnije i "čistije", ali na način ne da sebe izgradjuju već da izgradjuju imidž o sebi, vidim da su se mnoge osobe toliko zapetljale da više ne znaju ni šta istinski mogu , a šta ne mogu.

Tako da im odgovori bukvalno zavise od trenutnog raspoloženja, što onda njihovu duhovnu vrednost spušta na nivo trenutka i pozerstva, u svakom slučaju animalnih pobuda .
Ali prenesenih na novo polje , pošto verovatno u animalnom nisu postigle za sebe zadovoljavajući uspeh.
To me podseti na dve grupe devojaka :
Jedna koja se očigledno predstavlja i uspešno primenjuje principe "sponzoruša" i druga koja se toliko distancira od tog istog principa , ali čim malo stanu na noge ,počnu da primenjuju ista pravila, iste stavove i iste poglede.
Druga grupa predstavlja samo modifikaciju prve grupe, jer je odabrala novi "prostor" za svoje ispoljavanje , jer u onom osnovnom nije mogla da ispolji svoje slabije "kvalitete" .

I onda nam preostaje jedino da volimo odraz sebe u drugima...
Jer onda i ljubav postaje pomoć u stvaranju svojeg okruženja i svojeg vidjenja sveta.

Iako ne izgleda animalno , već kao duhovno, ovo je upravo posledica animalne težnje da se iskoristi , postavi , zloupotrebi sve u cilju svog što boljeg postavljanja u društvu.

Ma važi.. :| .. mislim... moguće je.... ali glavno pitanje je: zašto je onda toliko čudno? Zato što tu nešto nije u redu! Ipak je taj odnos pod nekakvim pritiskom, posebnim tretmanom. Mogu ljudi ceo život da prežive bez sexa i ... šta? Mislim, ako je dovoljan jedan odnos u toku životnog veka, onda je sve ostalo nepotrebno. Što prljati ljubav tim glupostima.... ma meni tu nešto ne štima...jbg...

P.S. Ovo sam pročitao u jednom engleskom romanu: "Gospođo, nadam se da ćete mi posle ovoga roditi naslednika i da više nikad nećemo spominjati ove animalne detalje."

Back