Може ли Србија да спречи продају земље странцима?

Власништво над земљиштем

• Само држављани Србије

• Држављани Србије и других земаља

• Искључиво закуп

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Шта је за тебе цео свет ?

Мозамбик, Ангола, Боцвана, Обала Слоноваче, Србија ... ?

SVI, od Eskima, preko Amerikanaca, Kineza, Rusa, Zapane Evrope...ZUDE za stranim ulaganjima....

Verovatnoi ne postiji ni jedna zemlja na svetu koja ce odbiti strana ulaganja.

To je sve neka vrsta zakupa.

Vrlo je ograniceno sta Kinezi tamo mogu da rade.

- - - - - - - - - -

To je sasvim nesto drugo.

Poredis babe i zabe.
Milijarderi mogu svuda da kupuju sta zele. Da nece mozda meni kao vlasniku vinogorja i zamka drzava da propisuje sta i kome prodajem?
I ne kupuju te zamkove i vinogorja da bi ih rusili nego da prave vino.

Ne, Putin ti je klasican primer da ih ima vise u Rusiji. Znaci lokalni bandit Putin otme od naroda 3 puta vise nego sto bi to uradila neka kolonijalna vlast u Rusiji.

I to ti je to.

Jbte Duhvs, tolike godine si sprcao u du.pe, i dalje nista nisi naucio o zivotu...:sad2:

Руска национална игра је шах а америчка покер ... па размисли зашто је то тако.

А то питање које си кобојаги поставио мени ја сам ти постављао већ неколико пута. Први пут сам те питао пре 4-5 година а последњи пре пар месеци и још ми ниси одговорио.
Разумео бих да не знаш да одговориш јер си неписмен за тешка питања. Али не разумем да преписујеш домаћи као да си још у 2 разреду основне школе !

SVI, od Eskima, preko Amerikanaca, Kineza, Rusa, Zapane Evrope...ZUDE za stranim ulaganjima....

Pa ko ce u Srbiji da ulaze konju glupavi posle Jezde i Dafine?

Ko je ulozio posle njih?

Ko je lud da ostavi pare u Srbiji?

Nema nikakvih ulaganja - samo okupacija i cedjenje.

Milijarderi mogu svuda da kupuju sta zele. Da nece mozda meni kao vlasniku vinogorja i zamka drzava da propisuje sta i kome prodajem?

Drzava moze svasta da propisuje.

A Kinezi koji kupuju vinograde i zanmkove takodje znaju sta mogu tamo da rade.

Ne mogu kupovati zamkove, pa tamo donositi i skladistiti recimo municiju, iako su zamlkovi njihovi.

Sta ti znas .

Bogatasi pisu zakone kako to njima odgovara.

Sta ces ti golanferka da kupis u bogatom inostranstvu, gde su ti cene nepristupacne?

Онда престани да лажеш и цео свет и савремену цивилизацију представљаш као биафру и лавор у ком американци и енглези перу ноге.

Ima neka prica oko vlasnistva nad zemljom, mislim da je tipa da je vlasnik uvek drzava, ti samo uzimas zemlju u zakup, sad da li ogranicen vremenski ili neogranicen, ali nisi vlasnik u smislu apsolutni vlasnik.
Ali to je pravna zackoljica, ne znam koliko je bitna u praksi.

Poenta naseg otvaranja svetu je sto smo mi SADA osiromaseni do maksimuma, bar vecina, a oni imaju love, i to u ogromnim kolicinama, bar neki od njih. I tu je sav trik. Ti koji i kod njih imaju basnoslovne kolicine novca vec poseduju prakticno sve, i uzece i kod nas ono sto valja. Njima novac ne znaci nista osim sredstvo postizanja cilja.

Plasticno opisano, ti ugovori tipa mozemo i mi da kupimo zemlju u Francuskoj su najobicnija magla, jer je to kao da stavis u ring Majka Tajsona (bogatasi iz NWO grupe) i dete od 6 godina (bedni i siromasni Srbi) i kazes slobodno se mlatite, sve je dozvoljeno. Formalno ova takmicara imaju iste sanse, a realno?

Osim toga, ne sumnjam da ce nasa Vlada na celu sa Bolesnikom potpisati najnepovoljniji ugovor koji moze vezano za prodaju zemlje strancima.

Ono sto nisam siguran da ljudi shvataju je da, kada jednom zemlja "ode", nema vise nazad. Cini mi se da dolazi vreme kada ce i Srbi iskusiti glad.
Prica se da u Srbiji niko nikada nije umro od gladi. Mislim da ce se to promeniti.

Онда престани да лажеш и цео свет и савремену цивилизацију представљаш као биафру и лавор у ком американци и енглези перу ноге.

Bla, bla, bla, bla , bla, bla.....:D

Volim kada tako zapenite pa onda ne znate ni sta pisete....:hahaha1:

A jel bi ti stranci doveli sa sobom i svoje zemljoradnike i mehanizaciju?
Mislim, ko bi ovde tu zemlju koju bi oni otkupili obrađivao? Čime? Alo ljudi?!?
Polovina radno sposobnih je pobegla iz zemlje trbuhom za kruhom polovina iz unutrašnjosti se sjatila u BeJograd očekujući "med i mleko" ostadoše na selima babe i dede sa IMT traktorima i resto

Замисли тек ту дреку, довели странци странске раднике а наше честите и препоштене раднике неће да запосле.

Међутим када би хтели да раде морали би да запосле локалне индијанце, дају им плате, уплаћују доприносе, и још буду опорезовани. Али и то је на неки начин лоше, опасно, и застрашујуће.

Ma ko ce da kupuje zemlju, u Srbiji su njive male,imovinski odnosi nerascisceni, nasledjivalo se, niko nije prenosio na svoje ime, niko nije ni
poreze placao, ziv covek ne zna sta je cije.[/QUOTE

znam da je tako sad ali u buducnosti garant biti ce jagma za zemlju..bice cene astronomske i zato ne daj..ako das sad po ovoj jeftinoj ceni garant ce biti sutra tvoj unuk,praunuk ,za 100 ili 200 godina rob na toj istoj zemlji..:D

A šta je konkretno problem u tome da se parče zemlje proda stranom državljaninu?

1. Odneti je ne može.

2. Država uvek može da izvrši eksproprijaciju.

Па све је лоше. Однеће је, шта не може, однеће је и онда овај народ предобри неће имати по чему да хода.

Pa ako nece niko sto si se toliko uzrujao? :hahaha:

Nece odneti Srbiju u Amweriku ili proglasiti je za teritoriju Australije....

Већ смо то одавно проглуслали. Арнаути су куповали имања и куће и сада су умислили да то није Србија.

Сваког чуда три дана доста .... на крају ће проћи исто као својевремено турци.

Србија уопште нема више разлога да размишља шта која будала може да умисли кад купи кућу или имање у Србији. Треба донети закон да приватно власништво може да буде само у рукама оних који су Срби у последњих 5 генерција. И сви би одма били задовољни. Чак и странци јер ако одмах узму српско држављанство за 125 година ће имати право да купују имовну у Србији и то као Срби.

Poslednja izmena:
Па све је лоше. Однеће је, шта не може, однеће је и онда овај народ предобри неће имати по чему да хода.

a zasto bi kupovao neko zemlju...nema logike..zasto tolike pare dati za nesto mrtvo kad neces praviti biznis od zemlje nego od onoga sta ima na zemlji..:D

Back