moze li homoseksualac postati hetero?

Homoseksualnost u pravom smislu te reči (emotivna i sexualna privlačnost istog pola) je retka pojava koja se javlja u prirodi kod većeg broja životinjskih vrsta u niskom procentu. Ljudi nisu izuzetak. Osim u nekim nenormalnom uslovima odsustva suprotnog pola(zatvor npr.), zdrav,heterosexualan čovek(žena) ne može prirodno razviti sklonost ka istom polu. Dakle te priče da je pederastija "prelazna bolest" pa ih zato treba držati u getu da im ne bi zarazili "decu" koju ovde propagiraju neke grupe je čista glupost. Ima u nekim krugovima likova koji daju dupe za povlastice,ali to nisu homosexualci,već k*rve.
Takođe to je i odgovor na pitanje: Homosexualac ne može postati hetero,može se samo praviti zbog okoline da je to. A meni se čini da se to upravo ovde dešava,homosexualac koji (neuspešno) pokušava da igra ulogu normalnog muškarca.

Ko kaze da je prelazna bolest? Nisam cuo ni za jednu mentalnu bolest da je prelazna, zarazna. Sta pokusavas reci?:think:

Da li ste culi nekada za tako nekakav slucaj?
Problem jeste sto doticni nikada nije bio sa zenom
,,takodje ..doticni je poludeo za devojkom cim je video i upoznao
i kada su se zblizili ..pili kafe ..on se nekako trapavo udvarao
..itd...nikako da dodje do konacnog obracuna,,,
poverio joj se da se nikad nesto nije zaljubio posebno (a i kako bi kada gleda muskarce)
mada okolini je jasno sta se desava izmedju njih
i ,onda je jedno vece ,ona mu uzela telefon i saznala ..da se prci sa muskima
ali onda je on jos vise zbunjivao svojim i dallje interesovanjem za nju ...prozdire je ocima.
..JA SAM JE SAVETOVALA DA MU SE FIZICKI NASLONI NA NJEGA I PRIBLIZI
ali rezultat je bio da je on gurao ili bezao
od dodira..
..pa mi je na pamet palo da vidim da li neko zna nekakv slican slucaj
on od okoline krije da se hvata sa muskarcima
Nije homoseksualac :roll:
Utripovao je da jeste od fobije koju je razvio ka ženkama.
Pravi homos, koji je pre toga pokušao sa ženama, ne može biti "konvertovan" u strejt mačomena jerbo je prešao granicu perverzije.
To se dešava sa svima nama s godinama, kad omatore žene ne mogu tek tako da budu sa dečakom koji ih voli i poseduje poput ljubavi svog života. Jbi ga, um je prilagodljiv, možda amnezija pomogne.

A to je kao istorijski dokazano da je bilo masovna pojava?

:hahaha:

Ne znam, ja se samo oslanjam na zvanicne podatke. Kao i na one koje je neko ovde izneo i pozvao se na neku silnu literaturu.

Homoseksualnost je psihicki poremecaj, Nije prenosiv kao sto nije ni depresija, shizofrenija, bipolarni itd. Ovo oko prenosivosti je bilo odlicno. Obesmisliti nesto, da bi ispao da si u pravu. Da, takav pristup imaju aktivisti. Klasican spin. Postoji citava literatura o tome kako ovi iz LGBTija lazu. Sami pisali i davali upustva.:think:

Dakle, postoje oni koji su postali exgay. Ima ih dosta. Samo se ne prica o njima. Znas kako kazu ovi iz LGBT jednom si takav zauvek si takav. Jer ovi exgayevi su veoma proganjani od LGBT organizacija. Prosto o njima ne sme da se prica, a ako se nesto spomene treba ih ismejati, poniziti i reci da to nije tacno.Veoma okrutno.

Poslednja izmena od moderatora:
Da li ste culi nekada za tako nekakav slucaj?
Problem jeste sto doticni nikada nije bio sa zenom
,,takodje ..doticni je poludeo za devojkom cim je video i upoznao
i kada su se zblizili ..pili kafe ..on se nekako trapavo udvarao
..itd...nikako da dodje do konacnog obracuna,,,
poverio joj se da se nikad nesto nije zaljubio posebno (a i kako bi kada gleda muskarce)
mada okolini je jasno sta se desava izmedju njih
i ,onda je jedno vece ,ona mu uzela telefon i saznala ..da se prci sa muskima
ali onda je on jos vise zbunjivao svojim i dallje interesovanjem za nju ...prozdire je ocima.
..JA SAM JE SAVETOVALA DA MU SE FIZICKI NASLONI NA NJEGA I PRIBLIZI
ali rezultat je bio da je on gurao ili bezao
od dodira..
..pa mi je na pamet palo da vidim da li neko zna nekakv slican slucaj
on od okoline krije da se hvata sa muskarcima
Moguće da je ovo ključno.
Krije od okoline i treba mu maska za javnost...
A možda mu se bude bisexualne sklonosti... :think:
Iskreno, ne verujem da neko može odjednom da promeni sexualno opredeljenje i da od homosexualca postane hetero.

Pravi homos, koji je pre toga pokušao sa ženama, ne može biti "konvertovan" u strejt mačomena jerbo je prešao granicu perverzije.
To se dešava sa svima nama s godinama, kad omatore žene ne mogu tek tako da budu sa dečakom koji ih voli i poseduje poput ljubavi svog života. Jbi ga, um je prilagodljiv, možda amnezija pomogne.
Ti mnogo filozofiras,pocisti te decake dok te jos jure.

Moguće da je ovo ključno.
Krije od okoline i treba mu maska za javnost...
A možda mu se bude bisexualne sklonosti... :think:
Iskreno, ne verujem da neko može odjednom da promeni sexualno opredeljenje i da od homosexualca postane hetero.

Jedno pitanje. Sta znaci opredeljenje? Da je neko o necemu razmisljao i odlucio da mu se vise svidja nesto drugo. Zar nije malo cudno govoriti o opredeljenju, a u stvari se podrazumeva determinisanost?! Ako je nesto determinisano ne mozemo govoriti o opredeljenju. Genetski uticaj prema najnovijim istrazivanjima iznosi oko 30 posto. Moram da napomenem da je i ovo naduvano. Dakle imamo psiho-socijalne faktore koji cine prema ovome oko 70 posto.

Sta je sa biseksualcima? Da li se oni radjaju sa svojim bi seksualnim opredeljenjem?

Da exgayevi postoje. Samo se cuti. Zabranjena tema. Istrazivanja koja ne idu u prilog gayevima se proglasavaju za nistavna i zabranjena, a ona koja idu u prilog gayevima se laziraju.

Jedno pitanje. Sta znaci opredeljenje? Da je neko o necemu razmisljao i odlucio da mu se vise svidja nesto drugo. Zar nije malo cudno govoriti o opredeljenju, a u stvari se podrazumeva determinisanost?! Ako je nesto determinisano ne mozemo govoriti o opredeljenju. Genetski uticaj prema najnovijim istrazivanjima iznosi oko 30 posto. Moram da napomenem da je i ovo naduvano. Dakle imamo psiho-socijalne faktore koji cine prema ovome oko 70 posto.

Sta je sa biseksualcima? Da li se oni radjaju sa svojim bi seksualnim opredeljenjem?

Da exgayevi postoje. Samo se cuti. Zabranjena tema. Istrazivanja koja ne idu u prilog gayevima se proglasavaju za nistavna i zabranjena, a ona koja idu u prilog gayevima se laziraju.

Čekaj, kad već prilično oštro zastupaš te teze morao bi da ih bolje objasniš.
Ta "najnovija istraživanja" se na svakih destetak godina menjaju.
Nažalost mi još uvek ne znamo sve o tome zašto je neko homoseksualan.Dok god ne budemo imali jasne odgovore, sve će biti na terenu filozofiranja.
Ono što nas iskustvo uči jeste da je verovatno sve na nekoj sredini.Glupo je tvrditi da je neko homoseksualac zbog nekog gej-gena ili da je postao istim
iz dosade ili hira ili sumnjivog detinjstava.Verovatno se sve prepliće i uslovljava.
Na kraju kakav god zaključak bio on neće značiti ništa.Homoseksualci,kao i svi ostali, će i dalje postojati,kao i oni koji će na tome pokušati nešto da
zarade, dokažu, ostvare neku ličnu korist isl. Tu se već prelazi na društvene odnose i zloupotrebe istih....:zjelka3:

ovo mi se svidja...

Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali taj izraz "opredeljenje" se najčešće upotrebljava, iako bi možda ispravnije bilo "sexualna orjentisanost", ili već nekako drugačije.
To za exgejeve stvarno ne znam, ne bavim se time, samo pričam laički.
Polazim od pretpostavke da neko ko je gej (nebitno da li zbog genetskog uticaja ili usled psiho-socijalnih faktora) isto kao i ja koja sam hetero, ne može tek tako odjednom promeniti to kod sebe. Do juče su me privlačili muškarci, i odjednom me privuče žena... :roll: Malo mi to nemoguće zvuči...Ali, recimo, i da je tako, šta je u tom slučaju dotični muškarac iz uvodnog posta? Gej? Hetero? Bi? Ili nešto izmedju, ako to postoji...?
Ja inače za takav slučaj nisam čula...ne kažem da nema toga, ali mi je najlogičnije da neko time hoće masku za javnost. Ili možda ni sam ne zna šta hoće, u fazi je eksperimentisanja i otkrivanja sebe...?

Shvatam šta hoćeš da kažeš, ali taj izraz "opredeljenje" se najčešće upotrebljava, iako bi možda ispravnije bilo "sexualna orjentisanost", ili već nekako drugačije.
To za exgejeve stvarno ne znam, ne bavim se time, samo pričam laički.
Polazim od pretpostavke da neko ko je gej (nebitno da li zbog genetskog uticaja ili usled psiho-socijalnih faktora) isto kao i ja koja sam hetero, ne može tek tako odjednom promeniti to kod sebe. Do juče su me privlačili muškarci, i odjednom me privuče žena... :roll: Malo mi to nemoguće zvuči...Ali, recimo, i da je tako, šta je u tom slučaju dotični muškarac iz uvodnog posta? Gej? Hetero? Bi? Ili nešto izmedju, ako to postoji...?
Ja inače za takav slučaj nisam čula...ne kažem da nema toga, ali mi je najlogičnije da neko time hoće masku za javnost. Ili možda ni sam ne zna šta hoće, u fazi je eksperimentisanja i otkrivanja sebe...?

Ovo poslednje je najverovatnije. A da su ih do juce privlacili muskarci, a odjednom zene nije redak slucaj, jer se radi o ljudima koji imaju psihickih problema. Samo ne prica se o tome. Verovala ili ne zabranjeno je.

Navescu ekstreman primer. Imas ljude koji nikada nisu pomisljali na samoubistvo, ali na kraju ga ipak izvrse.

Ovo poslednje je najverovatnije. A da su ih do juce privlacili muskarci, a odjednom zene nije redak slucaj, jer se radi o ljudima koji imaju psihickih problema. Samo ne prica se o tome. Verovala ili ne zabranjeno je.

Navescu ekstreman primer. Imas ljude koji nikada nisu pomisljali na samoubistvo, ali na kraju ga ipak izvrse.
da
to je zanimljivo
nikad ne upoznas sebe do kraja ..to je istina ..kao sto se ni jedna materija ne moze znati do kraja
uvek se uci i usavrsava
npr. neki DR.PR. ......FR...MEDICINE moze kazati da zna dosta toga o medicini ali ne sve..zato i ide na razne kongrese i seminare da vidi iskustvo drugih i da opet nauci nesto
da izbrusi svoje znanje,,
ali ovo je nekako posebno,,,jer se radi o zadovoljstvu i uzitku
mozdad npr 50 % populacije koji zive na taj drugaciji nacin
zapravo to rade iz bunta jer je zabranjeno..zapravo..htela sam napisati
USLI SU U TO RADI BUNTA I ZABRANE... I OSECAJ POSEBNOSTI KOJI dobija ljucki um cim uradi nesto zabranjeno..
a ,kasnije jer ipak pricamo o nekom uzitku im se dopalo to ..
volela bih neki hetero da mi napise -naravno muski-- da li je isti osecaj sa zenom i muskarcem,,
ja licno -pocela sam razmisljati o tome kada sam cula za gore naveden slucaj -ali stvarno nemam nikakvih zelja ,ma ne bih sebe mogla ni naterati
na neki takav eksperiment...
ja inace nisam sklona ekserimentisanju u kravetu tipa
dva tri muskarca ili nesto slicno
ali razumem da svako ima drugacije potrebe i zelje i da nisu niti moraju svi biti kao ja
....

Po mojem ličnom ubeđenju, ja mislim da ne može. Ono si, šta si. Čovek ima očito problem da prihvati da je homoseksualac. Odbija to da prizna, sramota ga je verovatno i zbog toga koristi taj paravan "imati devojku", da ga okolina ne bi smatrala drugačijim, osuđivala, šta god. Treba da poseti psihijatra. Kada bude to bio spreman da prizna sebi, biće mu puno lakše. Sve drugo je čisto zavaravanje i laganje. I sebe i drugih.

Svako dobro.

:cao:

kakav genetski uticaj kad kod jednojajcanih blizanaca nikad oba nisu gej

Nikad! Koliko se sećam nije baš nikad.Te teorije kod jednojajčanih blizanaca i služe (ili su služile) baš da dokažu kako je za seksualnost bitna i genetika i društveni faktori (sociološki, psihološki i sl.).Takođe bitno je da li su takvi blizanci rasli u odvojenim sredinama i pod različitim uticajima, ali problem je što je to praktično vrlo retka situacija.

Nikad! Koliko se sećam nije baš nikad.Te teorije kod jednojajčanih blizanaca i služe (ili su služile) baš da dokažu kako je za seksualnost bitna i genetika i društveni faktori (sociološki, psihološki i sl.).Takođe bitno je da li su takvi blizanci rasli u odvojenim sredinama i pod različitim uticajima, ali problem je što je to praktično vrlo retka situacija.

Te teorije su pale u vodu. Zasto je sredina bitna, ako je homoseksualnost determinisana genima?

Po mojem ličnom ubeđenju, ja mislim da ne može. Ono si, šta si. Čovek ima očito problem da prihvati da je homoseksualac. Odbija to da prizna, sramota ga je verovatno i zbog toga koristi taj paravan "imati devojku", da ga okolina ne bi smatrala drugačijim, osuđivala, šta god. Treba da poseti psihijatra. Kada bude to bio spreman da prizna sebi, biće mu puno lakše. Sve drugo je čisto zavaravanje i laganje. I sebe i drugih.

Svako dobro.

.........????... pa on nema devojku ...nesto si krivo procitala

Back