Motor-generatori

MladenS.

Primećen član
Poruka
912
Da li znate ili ste čuli da neko u Srbiji proizvodi/prodaje motor-generatore 220V/generator 20-30V, 20-30A, osovinski spregnuti, znači na jednoj osovini? Nisam ništa našao na internetu. Treba mi izvor napajanja koji je totalno električno odvojen od mrežnog napona, a ne bih da koristim akumulatore. Trafoi ne dolaze u obzir.

Treba ti motor elektricni na 220V pa na njega alternator, vezan osovinski koji pravi 20V 1kW, a da nije transformator pa ispravljac...

Ono sto je muka je sto cim imas transformator , ti imas odvojeno od elektricne mreze, jer nemas transformator koji je spojen primar i sekundar...., a posto su ovde male snage, danas postoje stabilisani izvori napajanja, bilo koji AC na bilo koji DC , pa i ovi koji tebi trebaju...
A da su elektricno razdvojeni ...jer svi imaju trafo...

Mora da ima neka posebna caka za potrebom , ako ti jedan stabilisani izvor snage 1kw ne odgovara kao resenje...
ovde cak nije ni 1 kw, nego 600W

Ranije su tako pravili stabilizatore, ima veliku inerciju pa tako odrzava frekvenciju struje ali to je AC AC, a to se kasnije radilo stabilizatorima, tj 5paralelno 1n1 spregnutim transformatorima...

Mora da bude neka caka zasto ti treba da mehanicki pretvaras AC u DC izolovano a da nije trafo...

Nije caka već nameravam u sledećem eksperimentu da stvaram kratke ali jake impulse koji mogu snažno povratno da deluju na mrežnu instalaciju, naročito na elektronsko brojilo i pokvari ga. Neću da ponovim Teslinu grešku kada je svojim eksperimentima spalio generator u elektrani:). Trafoi istina električno odvajaju od mreže, ali ne i magnetno pa povratni magnetni udar isto može da napravi štetu u mreži kada indukuje visoki napon u primaru.

Hmmmm, stabilisani izvor napona ili struje, znaci to....stabilisan je...
A plus se dodaje kolo za izbor koji je napon, sto dobro nekad moze da smanji stabilizaciju samog napona, ili struje, ali nekad i ne mora..
Ali nece proci do primara...svi moderni generatori stabilisanog napona rade tako sto pretvaraju AC 50hz u 10khz, ili vise i onda se to pulsno ispravlja....

Znaci vec imas veliki broj impulsica....koji kuckaju iz primara po sekundaru, ima cak i da ga pune energijom, tj pripremaju za vece impulsivne potrosnje a ne kontinualnu potrosnju...kao blicevi kod fotoaparata..

Pogledaj neke stabilisane izvore napona ili struje, ne znam tacno sta ti je vise pogodno , iako ti nije prirodno zamisljati stabilizaciju struje, ako nisi elektronicar, ipak to je odavno vec moguce...struju zakoves a napon ti leti kako mu dodje, a struja zakovana koliko hoces i nema mrdanja...varnicio ne varnicio , radio sta hoces....
Ne znam tacno savremeni tig mig uredjaji kako rade ali bi moglo da se tu primeni da struja bude konstantna a napon varijabilan...jer ne verujem da moze da se na prvu loptu odrzava napon konstantnim ako ti ruka leluja u polju koje varnici...tek u drugom naletu moze i to...

Nije caka već nameravam u sledećem eksperimentu da stvaram kratke ali jake impulse koji mogu snažno povratno da deluju na mrežnu instalaciju, naročito na elektronsko brojilo i pokvari ga. Neću da ponovim Teslinu grešku kada je svojim eksperimentima spalio generator u elektrani:). Trafoi istina električno odvajaju od mreže, ali ne i magnetno pa povratni magnetni udar isto može da napravi štetu u mreži kada indukuje visoki napon u primaru.
Cilj ti je da pokvaris elektronsko brojilo?

Cilj ti je da pokvaris elektronsko brojilo?

Treba li ti patent kako spržiti ugrađeno elektronsko brojilo?:) Naravno da nije, nisam ja destruktivan.

@Umri_muski, ovaj moj pulsator ne bih napajao ni stabilisanim ni filtriranim naponom jer tada ne bi radio kako treba. Ne pitaj me kako bih to uradio. Kod Teslinih eksperimenata imamo takav način napajanja. Daje jake impulse, ali je i jaka elektromagnetna povratna sprega na izvor napajanja.

Ipak neću komplikovati, upotrebiću akumulatore.

Mozda ti nesto padne na pamet ali postoje kola koja rade kao integratori...kondenzator ili kalem, tj velika induktivnost , sluze kao baterija, a strujni izvor ili napon sluze kao izvor koji se integrali...

baterije nisu bas dobri izvori ....
Diode a i triaci imaju mogucnost da sprece da se bilo sta vraca nazad...

postoji mnogo nacina kako da odradis ono sto ti treba, to je sigurno , postoji i mnogo pogresnih nacina da odradis ono sto ti treba..
Uzmi na primer cepanje drveta onim siljkom koji se okrece...
Tu svi video materijali prikazuju kako covek samo prstom natakne drvo panj i ovaj siljak ga pocepa...
Ali ono sto je u praksi a nije receno je to da ti treba motor od 3,5kW za takvo cepanje, sto odmah budi sumnju...
I sta je istina, pa da to izgleda lako za onog ko gura za ucvrscen siljak, ali itekako je velika sila tj torzioni moment koji je potreban siljku...
Bas veliki treba, veci nego kod kljucavca ili kod obicnog onog mehanickog pritiskanja i guranja...isplativost je manja od 40% ili tu negde..sto je uzas, ali na video izgleda kao laganica...

Postoje trikovi , mnogi , nesto se cini da je kao ponistavanje zakona fizike, ali do sad sam naletao samo na obrnuto , a to je da tamo gde fizika dozvoljava uspesno koriscenje za ljude, ljudi to ne koriste valjano , a tamo gde ne dozvoljava oni udaraju glavom o zid da kao dobiju nesto...

Tesla je posle incidenta sa generatorom u elektrani prešao na napajanje akumulatorima i motor-generatorima. Razmatrao sam i ja sve što današnja elektronika nudi, ali sam shvatio da je Teslin sistem snažnog pulsatora najjednostavniji i najbolji.

Back