king kong
Aktivan član
- Poruka
- 1.123
Interesantna rotirajuća 'igračka', napravio sam ih nekoliko komada, i pre sam ih pravio ali tokom preseljenja mi se podrndalo,
pa sam opet pravio
Jednostavan princip, potrebno je samo što tanja bakarna žica radi većeg otpora, reed switch, magneti, osovina i rotor koji bi u principu trebao da bude što laganiji
zbog što lakšeg obrtnog momenta.
Poenta je da se koristi što slabije napajanje ( voltaža, amperaža) da bi se motorče okretalo što duže koje može biti i nekoliko godina bez prekida
Ovo je sa jutuba, nekom prilikom postaviću i moje motorčiće
-------
Sjajna naprava za ispitivanje elektromagnetizma, elektrodinamike i magnetizma, efekte rotacije, impulsa, zakona indukcije itd...
Ja ovo zovem pseudo-perpetum mobile jer može da radi i na male solarne ćelije pa čak i na jedan kondenzator
nešto više i detaljnije o ovome , u sledećim epizodama pisanja...
pa sam opet pravio
Jednostavan princip, potrebno je samo što tanja bakarna žica radi većeg otpora, reed switch, magneti, osovina i rotor koji bi u principu trebao da bude što laganiji
zbog što lakšeg obrtnog momenta.
Poenta je da se koristi što slabije napajanje ( voltaža, amperaža) da bi se motorče okretalo što duže koje može biti i nekoliko godina bez prekida
Ovo je sa jutuba, nekom prilikom postaviću i moje motorčiće
-------
Sjajna naprava za ispitivanje elektromagnetizma, elektrodinamike i magnetizma, efekte rotacije, impulsa, zakona indukcije itd...
Ja ovo zovem pseudo-perpetum mobile jer može da radi i na male solarne ćelije pa čak i na jedan kondenzator
nešto više i detaljnije o ovome , u sledećim epizodama pisanja...