MOTOCIKLI

Volimo mi i ZX 10R, CBR 1000 RR i R1, ali oni su skupi. Ovo je nešto što je veoma kvalitetno, prelazi po 100 i kusur hiljada km uz redovno održavanje i natprosečno iživljavanje, a nije toliko skupo u odnosu na to što pruža (perfomanse, kvalitet), pa će nadam se uskoro jedan ovakav da dođe u moje ruke. U pitanju je CBR 900 RR model 1998/1999, serije SC 33. Težine je oko 170kg, a snaga 130ks... Slika je formata 800x600, pa ko voli može da je iskoristi kao wallpaper na monitoru.

66ce1.jpg

znaš ono...maramče na glavu, majčica na bratele da se vidi tribal i ono malo mase uz pomoć kreatina, bermudice, papučice...naočare za sunce obavezno... Kaciga nikako, jer kako će onda devojčice da vide koji je taj frajer što vozi motorčinu...:lol: I po ukazivanju prilike ništa ispod 8000 obrtaja

DeeLiteOrangeAdvanced imam neko pitanje za tebe a moze i za ostale ko moze pomoci.Ovako npr kada saltam iz 2. u 1. brzinu i pustim brze kvacilo kako bi mi motor usporio bez da diram kocnicu,desilo mi se par puta kao da mi prednji kraj zaplese.Nisam isao brze od 40.Pa me zanima da li je moguce da mi ukoci prednji tocak i da mi motor sklizne iako nisam ni dirao kocnicu.Ili je to samo takav osecaj?

Jos neki savet da mi date kako se pravovremeno zaustaviti kada je frka i s tim saltanjem brzina radi motornog kocenja......

Ne verujem da može da ukoči prednji točak. Ne verujem da bilo šta može da se desi sa prednjim krajem, prilikom smanjenja brzine pomoću menjača. Doduše ja nisam imao takvo iskustvo... Pre verujem da će na kratko da zablokira zadnji.
Ovo za frku...brate nema tu filozofije...šaltanje naniže, pažljivo s kvačilom, glavni posao prednja kočnica, nešto malo zadnja... E već je opasno ako sa 7, 8000 obrtaja u drugoj, prebaciš u prvu. A to će em da se čuje :lol: em će verovatno da izgubiš pravac :shock:

e na to brate zadnje sam i mislio.verovatno sam perebacio pri vel br obrataja u prvi pa je naglo usporio i naravno jako se cuo.Prednja mi je jako mekana i ne koci bas ekstra.Treba je dosta stisnuti.Mozda je da su plocice istrosene mada je i fabricki na svim gpzovima prednja jako meka.Bojim se blokade prednjeg kao djavo krsta.Pao sam vec tako pre pa....prpa :)

Pa isto to se događa i na kolima, kada je obrtni momenat toliki da nadvlada pritisak težine vozila na točku. Samo što je to kod motora - normalno - mnogo opasnije... Ja sam to rešavao međugasom. Nije međugas samo ono kod "Dajca" ili "Fapa", što ljudi obično pomisle kad se pomene međugas. Možda jeste smešno, kada neko pročita da motoru daješ međugas, ali ja nikada nisam oduzeo gas do kraja i šaltao naniže. Ne daj Bože da tom prilikom naiđeš na neko ulje po asfaltu...to je isto k'o da kočiš. Ne, nego kad promeniš u nižu (ili dok menjaš, neposredno pre nego da pustiš kvačilo, ali dok su obrtaji još "gore"), dadneš malo gas da se izjednače motor i menjač (zadnji točak), pa tek onda pustaš kvačilo... To vremenom postane rutina...meni je koristilo pa mislim i dalje da primenjujem. Mislim...ovo ima vajde ako nije baš kritično...a kad jeste, mislim da uopšte i ne mora (nema se vremena) da se šalta naniže...

Kontam.Ja gledam da sto manje koristim kocnicu ako vec ne idem brzo.Na primer idem ulicom lagano u trecoj,i kada vec dolazim pred raskrsnicu,presaltam u drugu,pustim kvacilo i to me malo ukoci,onda opet kvacilo i u prvu.Mozda je to malo glupo znam,ni ja ne radim tako uvek nego ako sam u trecoj,treba da usporim,kvacilo,presaltam do prve i kocim polako i pustam kvacilo i pali.Mislim to sa saltanjem redom je glupo ali kad me **** malo ta prednja.Srecom,ima vremena naucicu se samo nadam se da greske nece biti skupe

ja nisam padao sa motora, ne daj Bože da padnem, niko da padne..ali iskusniji kažu da nema motoriste koji bar jednom nije pao sa motora... Tako da sam se ja nekako pomirio s tim da ću kad tad da ljosnem :lol: Ali zato nameravam dobru zaštitu, kaciga, jakna...da bar ublažim posledice, kada bude došao na mene "red" da padam :lol:

poznavanje puta i okolnosti na putu, tj. poznavanje raskrsnica, svih mesta gde neki magarac može da te ne vidi i da te "iseče", poznavanje bezbednih deonica... Mada je sve to bezbedno - veoma relativno... Nisam za divljanje sa motorima po naseljenom mestu, pa čak ni na auto putu, jer mnogi ne koriste retrovizor pri preticanju...

Back