MOTOCIKLI

bike.bmp
Ovo je jedna od najlepših mašina koje sam video ovde. Šteta što nije uslikana cela, no dobro, najvažniji delovi se vide .

Polako ali sigurno nam dolazi lepo vreme... Evo već za prvih dana, odabrani srećnici imaju mogućnost da razrade tokom zime ustajale dvotočkaše. Počeli su da izlaze, počeli su da se "zagrevaju"... "Naravno" bez kacige...jer čemu dobar motocikl, ako cice ne mogu da ga vide i time mu podignu adrenalin i testosteron... Glava je tu na žalost u drugom planu... I dok sam imao motocikl, nikada nisam išao bez kacige, osim možda prvih dana, dok još nisam shvatao šta je kaciga za motociklistu...
Zašto kažem odabrani...?
Zato što je prosečnom čoveku takav vid fetišizma nedostižan... S obzirom da se smatram finansijski prosečnim građaninom ove i ovakve zemlje, počele su da mi izbijaju zazubice - što činjenicom da motocikl nemam i da ga neću imati do daljeg, što gledajući tatine sinove kako jezde... A pošto znam koji je "merak" voziti motocikl, utoliko mi je teže...
Baš im zavidim...

Evo jednog Kawasakia ER-5 2001.god.......decko mi ga nudi u Srbiji za1400 € bez carine i poreza...mislim da nije los,a sta kazete.....sad koliko je presao...mislim oko 30 000 km

er5-2001-1.jpg

. I dok sam imao motocikl, nikada nisam išao bez kacige, osim možda prvih dana, dok još nisam shvatao šta je kaciga za motociklistu...
Zašto kažem odabrani...?
Zato što je prosečnom čoveku takav vid fetišizma nedostižan... S obzirom da se smatram finansijski prosečnim građaninom ove i ovakve zemlje, počele su da mi izbijaju zazubice - što činjenicom da motocikl nemam i da ga neću imati do daljeg, što gledajući tatine sinove kako jezde... A pošto znam koji je "merak" voziti motocikl, utoliko mi je teže...
Baš im zavidim...
Nemoj. Baš sam s jednim bio u bilnici. Polomio se pre par dana, sad mu ništa ne vredi ni debeo novčanik. Dobru mašinu od 650 kubika je dao za 600 evra samo da ga se reši.Sigurnije je kolima.

To je tačno, naravno...
Ali motocikl ipak ima nešto što putnički auto nema... Neki "filing"...neki šmek...
S tim što je na motociklu potrebno mnogo više očiju...
Ne znam... Volim automobile, ali volim i motocikle...

Za motocikl covek mora biti " Psihicki Podoban "

Ako je pre nego sto sedne na makinu covek svestan svoje ugrozenosti u saobracaju onda je verovatnoca nezgode prilicno mala .

Nisu svi motociklisti bogati tatini sinovi, cak sta vise obrnuto, mnogo je veci broj onih koji ce radije preskociti obrok za litar benzina.

Takav sam ja bio dok sam imao GPz. Moralo je da se ima za gorivo, makar 'leba ne jeo... :D
Biće opet, Bože zdravlja...samo da isplivam iz ovih go.vana u koja sam sticajem životnih okolnosti upao...
Uvek sam imao na umu da su ljudi nenaviknuti na motore u saobraćaju, kao i na manju vidljivost motocikala u raskrsnicama. I uvek sam ja prvi kočio, čak i kad nije bilo potrebe...bolje da ga propustim nego da me ne vidi i zalepi... Još ako voziš na otvorenom bez upaljenog svetla danju, opasnost se umnogostručuje...makazice i sl. Zato kažem da motociklista mora da ima širom otvorene oči x 2... Čak i kada sam prolazio u toku zelenog svetla na raskrsnici, ipak sam gledao levo i desno...jer znamo kakvih vozača ima...
Što se tiče sinova i motocikala, ja ipak mislim da su u pitanju bogata deca, pogotovo za upravljačem novih motocikala. Jer servisiranje i registracija toga nije ni malo jeftina... Recimo 600 kubika je 11000 din, a 1000 kubika je 22000 din godišnje. Plus gume, koje su stavka brj 1 na motoru... Plus skupi redovni servisi, koje ne sme bilo ko da odrađuje, nego samo ovlašćeni ljudi za to...naravno, ukoliko želiš da ti motor traje...

Mnogi motociklisti se odricu raznih drugih stvari u korist motora, tatinih sinova ima naravno i u motociklizmu, ali ne toliko koliko u "ostalim sverama zivota".
Mislim da ti Stereotipi vise ne vaze, cak sta vise mislim da su prilicno nezahvalni, jer iskreni motocilklisti koji su postenim rmbacenjem dosli do dobrog motora moraju da trpe nepravednu zavist ( narocito od onih koji ne smeju ni da sednu na motor ).
Naravno da su oni koji su kupili motor zbog eksponiranja i naj upadjliviji, ali su takvi realno u velikoj manjini. Silom egzibicionistickih prilika su naj uocljiviji i najcesce su oni ti koji i padaju.
I upravo zbog te hvalisavke manjine trpe ostali (pravi) motociklisti.

E ti egzibicionisti (čitaj - manjak testosterona) su mi najodvratniji...
I iskreno nadam se da ću imati priliku da uživo gledam kako se lome ispred nekog kafića...:twisted:
Dobro, ne mora na mrtvo, ali malo ogrebotina ne škodi za pamet u buduće...

E ti egzibicionisti (čitaj - manjak testosterona) su mi najodvratniji...
I iskreno nadam se da ću imati priliku da uživo gledam kako se lome ispred nekog kafića...:twisted:
Dobro, ne mora na mrtvo, ali malo ogrebotina ne škodi za pamet u buduće...

Danas prepodne, jedan je u NS izgubio život. Udario u neki taxi i raspao se čovek od udarca. Izlomio i taksistu i suvozača... Kad je došla Hitna, samo su ga prekrili.

Back