MOTOCIKLI

MadnessMaster:
Ja vozim motor od ove godine, Honda CB 5oo, letos sam pao kočeći po mokrom asfaltu. Mislim da treba kočiti obema kočnicama, dozirano, više prednja, a manje zadnja, točak ne sme da blokira. Treba znati da padneš, ja sam pao sa nekih 50-60 na sat, kotrljao se po asfaltu, ogulio koleno, lakat, ugruvao rame, glava (bez kacige) nije pipnula tlo (ne znam kako sam to izveo, iskreno). pozz
Pokusao sam na pocetku da objasnim da je kocenje malo veca filozofija nego sto izgleda ali mislim da mnogo toga zavisi od situacije i one nikad nisu iste. Oprez je vredan zlata i ne treba ga napustati od samog pocetka bavljenja ovim sportom. Oprez nam ne dozvoljava da nikad ne udjemo u situaciju iz koje se moramo ili cak ne mozemo izvaditi nikada, znaci - mora se misliti na vreme. Pad je znak da se negde gresi i nema motocikliste koji nije pao. Ipak, onaj koji cesto pravi greske bi morao da se okane motora, ne ide nu ta rabota i greske su tada upozorenje dok ne bude kasno. Takodje se mora poznavati svoje vozilo, koliko dozirati kocenje, kako gume leze na asfaltu itd.

Vozio sam APN, tako da nije to problem, a jedan drug ima neku apriliu od 125, pa sam nju nesto malo vozio, ali nije u opste problem navikavanje, nego samo da li je bolje sa 49 na 125 ili na 600. Meni se vise svidja Honda, ali je ipak ovo nauka, a ne estetika, pa zato zelim savet.

ja znam da bi ja kao laik sigurno izabrao 125 ili eventualno 250 za pocetak apn je moped a ne motor nije to to..... ti verovatno tu apriliu nisi vozio mnogo da bi uvideo sve prednosti i mane... mislim da je bolje sto bi rekli baby steps nego da posle bude svasta

Uvek bih uzeo hondu-ali onda kao da sam seo za avion-600 cm3,ipak nije sala.Uzmi 125 apriliju za pocetak,pa ponekad pitas nekog prijatelja da provozas neku jacu masinu i za koju godinu kupis.Ipak mene zvuk 125cm3 trkalice uzasno nervira-kao da nije trkalica,sve to zujanje nigde adrenalina.Ali kad zabruji 600 ili 1000 brate...
poz

To je i meni, ali ako vi kazaete da je bolje 125, tako ce i biti, ali uzeo bih nov motor, ali video sam samo cagivu mito 125, a ako neko zna gde mogu da nadjem apriliju uzeo bih nj, jer mi se vise svidja. Ja sam iz okoline Zrenjanina, ili Novog Sada, a moze i Beograd, ali bih vas molio tacnu adresu, jer sam 100km od NS-a i BG-a, pa da ne lutam mnogo. Hvala Vam!!!

ima i jedna Yamaha od 125 cm3 i kosta nekih 2300 evra... alil je nejkid a ne klasicna trkalica sa maskom...... Yamahin salon imas u Novom Sadu na bulevaru oslobodjenja ali ne znam koji broj

luci:
pa uglavnom se voze neke trkalice ali i to su neke krsine iz praistorije u raspalom stanju

Grdno se varas shto se tice trkalica, na susretima gde sam ja bio, tipa ns, ki, vrsac... od trkalica nema shta nema, od 2006 pa u nazad koja decenija. Jedino shto se tice copera manjkaju noviji modeli...

ono sto ja vidjam su uglavnom neki levi motori stari i nikakvi... u novom sadu su verovatno bolji jer ima veci izbor... a ovde je inace jako tesko naci pravi chopper posto ljudi ni ne znaju sta je to.... i uglavnom svi voze japance sto je meni jako glupo..... ali kad ljudi imaju predrasude sta da im ja radim

Zdravo zaljubljenici u motore.

Več sam neko vreme na ovom forumu i evo danas slučajno nadjem temu o motorima-konačno! Motore vozim več 15 godina,uvek sam imao enduro motore a vozio sam svega i svašta u tim godinama počevši sa apn-cima,pa moto guzzi-jima u jna,pa posle vojske opet par talijana i onda konačno japanci.Primečujem da se u Srbiji vozi u glavnom sportske motore i to vrlo brzo... :shock:
Ima možda neko od vas podatak koliko je lica stradalo u Srbiji prošle godine kao vozači i suvozači na motorima? :-(

HRC

Sad vozim Hondu XL 1000 VARADERO 8-) (fotka je u profilu)sa njom sam prešao 35 000 km i mogu samo da kažem odlično.Dosta putujem i taj motor mi je stvarno upisan na kožu kako se kod nas kaže.,dovoljno snage,odlične kočnice sa CBS sistemom,dobra lega u zavojima i možeš ga natovariti kolko očeš. ;)
Danas je kod nas sunce i temperature oko 12 stepeni :shock: ,i tu i tamo več izlaze iz garaža i voze se sa motorima,a kod vas?

Pozdrav svima! Ja sam takodje obozavaoc dvotockasa i zeleo bih da postavim par pitanja,pa ko zna odgovore neka odgovori ako hoce!Bio bih mu zahvalan!

Imam tek 18 god. i tek sam poceo da vozim ozbiljnije motore! Kao i svaki pocetnik,posle bicikla dobio sam automatik,posle automatika dosao je ATX,onda su mi trebale pare,prodao sam ATX-a i vozio neki stari apn,i sada pred novu god caletu proda drugar HONDU REBEL 125. Sada to vozim! Oduvek sam voleo Hondu,jer znam da su to dobri i kvalitetni motori . Cela soba mi je u posterima Hondinih motora!
Pitao bih ove iskusne bajkere sta misle o modelu Honda Rebel 125. Zeleo bih da mi kazete koje su njegove dobre i lose strane,na sta da pazim i kako najbolje da ga koristim!
Ja znam da je to motor sa prilicno malom kubikazom i da ne moze da ide brzo,ali isto tako znam da je dobar kvalitetan i dugotrajan!Mnogi ga po forumima hvale,pa bih zeleo da cujem i vase misljenje!

Hvala,i cujemo se!
poz!

sONE_SR:
Malo po malo pa sezona krece , nekom ranije , nekom kasnije !
Ja licno vise ne volem da sedam , a da nije ipod 25 stepeni !

Ja registriram motor u početku aprila ni ja ne volim više jurcati okolo ako je prehladno ali iznad 15 stepeni mi je več sasvim dovoljno.Ponekad više volim vožnju po kiši ili hladnijem vremenu nego po jakoj vručini,staneš pred semafor i odmah si mokar izpod odela i kacige.

I ja volim po kisi nekad peglati , imam i kisno odelo , ali nemam nista bolje od patika , tako da se kasnije cede noge !
A to za semafor mi se ne desava , posto mi uglavnom nikad nije zatvorena jakna do kraja , niti vizir spusten (a mogu i pola kacige da preklopim) , a i ako jeste odma pustam cipzar ili ako znam da ce brzo zeleno ni to ne radim , imam jaknu na kojoj se vadi unutrasnja postava i izradjena je od 100 vrsta materijala ! Verovatno si video po casopisima Streetfighter !

Back