MOTOCIKLI

onaj 999 ducati je stvarno katastrofalan nikad ga ne bi uzeo kad su italijani znali da dizajniraju i jos gore da naprave pravu sportsku masinu.......... jadnih 140 ks u obicnoj i 150 u R verziji

ne slazem se za D 999,nije katastrofalan
to je njihov najbolji model,laksi je od predhodnih i ujedno aerodinamicniji,
sa 1000cc @ 9750 rpm,i 150 hp je u klasi sa ostalima..
dizajn je ok..a D999 je dobio 3 titule u zadnje 4 godine na '' World superbike championship'',.....2003,2004,2006
i ducati ima 14 titula od 19 do sada, tako da zabari imaju i te kako, pedigre za motore..
samo znam i da imaju i nedostatke,ali necu o tome.. :lol:
vozio sam D 999, i GSX R-1000, ...a imam zx 10R,.....
ne poredim ih, samo hocu da kazem da je ovo super napredak ... 8-)

sONE_SR:
ZX10R kolko znam ima 182ks , a ZX6R ima 161kg (2004) i kako moze biti manji motor losiji u krivinama , tj veci bolji ? Mozda u krivinama preko 140 km/h ?

pa moj, ZX 10R, po specifikaciji ima 375 pounds,sto bi trebalo da je samo 170 kg.(ako sam dobro izracunao) :roll: .
ma da ,mrzelo me da pisem duze za krivine..
...ovde ima jedna lagana uzbrdica ,koja se zavrsava krivinom na levo(ako nadjem sliku ,postavicu je.)...i tu probamo svaki novi motor koji se pojavi,a mozes da dostignes 110 mph ili 176 km/h ....i tu ako izvuces,znaci mora da ima i snagu,...prolazi test :lol:
a za 8-ice ili izmedju kola 250 cc je najbolji :lol:

Slazem se da je ZX-10R mozda bolji od ZX-6RR, ali zar ti se ne cini da je sestica nekako zenstvenija? :D :D :D
Ja obozavam ZX-10, to je prvi motor koji sam vozila i emotivno sam vezana za taj model... :D
Jel imas neku slicicu tvog motora, bas bih volela da vidim :D

South, odakle si ti?

A sto se tice diskriminacije motora...to je uzas! :D
Automobilizam kao zaseban sport postoji svuda i samo se o tome prica...dosadili su mi vise...mislim...obozavam ja i auto da vozim ali motori su mi ipak veca strast :D
U autu nikad ne mogu svoj adrenalin da probudim kao na motoru :D Sta cu...to je jace od mene ;)

veruj mi da imas malo sportskiji auto leteo bi adrenalin sasvim lepo mada na motoru imas bolji osecaj brzine a i ubrzanje je daleko bolje....

motori su diskriminisani zato sto ima manje ljudi koji se za njih zanimaju i voze... a jos manje takvih ljudi posecuje forume...... posebno one koji nicu specijalizovani

sONE_SR:
Kako ti bacas te konje tamo vamo , ako mislis da ces stvarno dobiti toliko sto se ne javis u neki japasnki motorsport tim da im dajes savete kako da izvlace snagu lakse iz motora , da se nemuce onim tamo proracunima . . . A jesi li razmisljo o stabilnosti malo pri toj brzini na tom motoru ? I nemoj mi samo reci da si skratio auspuh , jer ako si to uradio skratio si i vek motora i to 2-3 puta !

A sto se 50ccm tice bez blokada ide 80-90 , a sa jos malo sitnhi stelovanja i 100 .
Drugar mi vozi DT50R sve fabricki na njoj sem prenosa , nastelovana , svaki dan je vozi bez ikakvih problema i ide 110 ! Enduro-Kros

Ma japnci nemaju vez. Moj mz iz 1977. god. ima ,uz moje prepravke, ubrzanje 0-120 za oko 150m, nisam mogao da prcizno izmerim vreme ali se mnogo razlikuje od fabrickog. Tako da se ne bacam konjima. A auspuh nisam kratio samo sam ga prepravio kako bi pravilno usmeren detonacijski talas udrazao izduvavanje i pod dejstvom inercije svarao vakuum u cilindru neposredno pre usisavanja smese goriva i vazduha.................

TWO-STROKE!!!!!!!

@e.sunshine
ja sam iz BG,ali zivim na floridi ,zadnjih 6 godina
i tu je sezona motora cele godine :lol: 20 stepeni preko zime
...samo mnogo su poostrili zakone u zadnje 2 godine :evil:
tako da sad, ako te uhvate da se trkas po ulicama,ides pravo u zatvor i oduzimaju ti motor
a i stalno imas nekog pandura u civilu,koji satro dodje u bar gde sedimo...pa kao pljune $1000 da se trka sa nekim :shock: ...iako je obicno $300-500..mislim, pandur je pandur :shock:
i zato mora malo ilegala...
a cim izbrisem sebe ili table,ili ortake sa slika...
stavicu ih ovde...nikad ne znas ko gleda :roll:

pozdrav

luci:
veruj mi da imas malo sportskiji auto leteo bi adrenalin sasvim lepo mada na motoru imas bolji osecaj brzine a i ubrzanje je daleko bolje....

motori su diskriminisani zato sto ima manje ljudi koji se za njih zanimaju i voze... a jos manje takvih ljudi posecuje forume...... posebno one koji nicu specijalizovani

o kolima svi pricaju,jer
i ko je bio na sajmu automobila, i on je strucnjak
satro, se svi razumeju :lol:

upravo tako... lakse se pohvataju informacije jer se o kolima prica na sve strane a vrlo slabo se prica o motorima... kompetentno u svakom slucaju.....

south sta vozis nisam uspeo da procitam

south:
pa moj, ZX 10R, po specifikaciji ima 375 pounds,sto bi trebalo da je samo 170 kg.(ako sam dobro izracunao) :roll: .
ma da ,mrzelo me da pisem duze za krivine..
...ovde ima jedna lagana uzbrdica ,koja se zavrsava krivinom na levo(ako nadjem sliku ,postavicu je.)...i tu probamo svaki novi motor koji se pojavi,a mozes da dostignes 110 mph ili 176 km/h ....i tu ako izvuces,znaci mora da ima i snagu,...prolazi test :lol:
a za 8-ice ili izmedju kola 250 cc je najbolji :lol:

O tome sam i ja isto mislio , nismo se bas najbolje razumeli u pocetku ali to je to ! Bas zbog tog drugog mi je bolji ZX 6 R , jer je bolji za grad i ne bih bas voleo da vozam motor po gradu samo 1 i 2 (po NS-u) , ako me razumes ! Usput dobro si izracunao ali ja sam spominjao 182 HP = 135 kw !

Poslusajte me i kupite Yamaha-u XT-660,a ti sto volis sportske dvotockase(zujalice)kupi apriliju gp125ccm.Kubikaza i nije vazna kod motora, al zato konjaza ubija kod ova dva motora. Prosto te vuce da je vozis sto brze mozes. Ako ste zainteresovani da putujete(krstarite)evropom tu sam i organizovano krecemo svake godine, stim sto dzeparac ne mozete imat ispod 5000 evra, al ...Ma samo se odlucite i javite mi se cole.kl@cg.yu

Pssssst!!!!! Evo jedne lutkice Cagiva Planet 150 lepo, lepo samo tako!!!
Cagiva20Planet20125.jpg

moram da se i ja malo prijavim na ovaj forum..ja sam ljubitelj brzih i lepih masina,i provozala sam se vise puta,honda mi nekako dodje kao omiljena..mozda zato sto sam se vozila sa nekim ko mi se svidja pa zato : )..i ove manje yamahe su slatke kaaooo ..anyway..vozim samo scootera piaggia,laganica kroz Bg gde je saobracaj u spicu od 10-22..lepo me provuce svugde: )..a moram da se pohvalim da ga jos uvek vozim iako je oko 6 stepeni vec 2 dana,doslo vreme rastanka za ovu sezonu..smrcc.. zamalo sam propustila skup u sutomoru ove godine ali bice sledece pa se svi vidimo tamo: ))

Ja volim "street fightere", to je više moj fazon. Ova Cagiva je mala i fina, taman za ribe, a nešto vrlo slično samo moćnije je Ducatti Monster (ću da skinem sliku pa ću vam pokažem)!

Imam malo glupa pitanja ali:
Koju treba vise kocnicu forsirae pri kocenju?
Pri iznenadnom kocenju na pravcu-naglo pritisnuti prednju ili zadnju?
(Kocnice su disk)

Imao sam 2 pada zbog prednje-malo sam zesce kocio ali sam uvek malo cimnuo korman i klizao se-da li prednju treba samo koristiti ako iskljucivo idemo pravo?

Ova pitanja nisu glupa uopste. Malo je veca filozofija sto se tice kocenja ma motoru nego na kolima i sve zavisi od situacije. Ako si na pravcu i na kolovozu koji je siguran tj. da nema rizle ili da nije vlazan od kise ( posebno od prve kise - tada je asfalt najopasniji jer nije skroz mokar nego je formiran tanak film vode ) i ako nisi nagnut ni malo onda idu obe kocnice zajedno ali sa pravilnim doziranjem da ne bi " prekocio " i pao. Znas i sam da je prednjoj kocnici mnogo vise posvecena paznja konstruktora. Ima 2 diska skoro uvek sto sa zadnjom nije slucaj jer prednja viljuska prilikom kocenja nosi sav teret i cela masa motora i vozaca se prenosi na prenji tocak dok zadnji ipak trpi manji teret posebno kod sportskih masina. U krivini opet ti savetujem kocenje sa obe kocnice ali jos pazljivije ( trudi se da ne dodje do kocenja u krivini ipak ) jer su manje sanse da samo jedan tocak iskliza. MEni se dogadjalo da cak u krivini oba tocka lagano proklizavaju ali da ipak do fatalnog proklizavanja ne dodje. Ako si na pravcu i moras da kocis a klizavo je - koristi zadnju, prednju ne bih savetovao ni da pipnes po klizavom terenu osim ako nisi siguran da mozes da je upotrebis recimo ako je zaustavni put dugacak ili ako je mala brzina i kocenjem se konacno zaustavljas. Moj ti je savet da uvek idu obe kocnice ali pazljivo i sa dobrim predumisljajem. Dokaz za to je firma Motto Guzzi koja je zadnja klesta povezala sa jednim diskom prednjih tako da kada nogom kocis aktiviras zadnji i jedan prednji disk dok je drugi prednji rezervisan samo za rucnu. Mozda neko drugi ima drugacije sisteme, nadam se da sam pomogao bar malo.

Uvek moras dobro kalkulisati situaciju kako iznenadnu tako i onu u kojoj se uskoro nalazis. Uvek pazi da budes na pravcu ako moras da kocis a ako nisi siguran recimo u krivinu u koju ulazis udji oprezno i imaj na umu najtezu situaciju: Nepreglednu krivinu kontaj kao jako ostru i prepostavi da nesto ima u njoj - ostavljen auto, mrtva zivotinja itd. Ako se dogadja da padas prilikom kocenja onda greska postoji: ili si suvise samouveren ili se uplasis i prekocis. Ako vec u kalkulaciji ostavljas mesto mogucem padu neka to bude ravan i cist put na koji ces vise leci i odsuljati nekoliko desetina metara nego sato ces tresnuti i olomiti se o neki ivicnjak ili drvo. Veruj mi, najludji motociklisti nisu ni malo ludi....

Back