MOTOCIKLI

konacno sam naisla na neke devojke koje obozavajuDA VOZE motore a ne da ih drugi voze!
Ja sam isto nenormalno zaljubljena u sportske dvotockase!Ovog leta sam imala priliku da se vozim na k-5 , osecaj je extra...ne moze da se opise recima verujte mi....Meni je ovo leto bilo najlepse u mom zivotu samo zbog tih dana kada sam imala priliku da se vozam!Moj drug ima k-5 a ja nameravam da kupim neki motor na prolece samo sto jos uvek ne znam sta bi bilo prikladno za mene jer ne verujem da bih mogla da vozim bas tako neki veliki motor-zbog tezine!sta vi mislite?

konacno sam naisla na neke devojke koje obozavajuDA VOZE motore a ne da ih drugi voze!
Ja sam isto nenormalno zaljubljena u sportske dvotockase!Ovog leta sam imala priliku da se vozim na k-5 , osecaj je extra...ne moze da se opise recima verujte mi....Meni je ovo leto bilo najlepse u mom zivotu samo zbog tih dana kada sam imala priliku da se vozam!Moj drug ima k-5 a ja nameravam da kupim neki motor na prolece samo sto jos uvek ne znam sta bi bilo prikladno za mene jer ne verujem da bih mogla da vozim bas tako neki veliki motor-zbog tezine!sta vi mislite?
Eternal sunshine vidim da si napisala da si vozila Kawasaki ZX-10,ja ne znam kolika je tezina tog motora...kako si uspela da ga vozis ??

ja sam zaljubljenik u hondu,uopste a kupila sam si malenog scootera:) i vrlo sam srecna kad se po najvecim guzvama provucem za sekund:))pozdrav svim ljubiteljkama motora koje vole da voze..i da ih voze..

Eternal sunshine vidim da si napisala da si vozila Kawasaki ZX-10,ja ne znam kolika je tezina tog motora...kako si uspela da ga vozis ??[/QUOTE]

Veruj mi, nije uposte tesko, bitno je samo da mozes da odzavas motor stabilnim kad stojis u mestu, i naravno da nogama stabilno stojis na zemlji. Noviji motori su tako napravljeni da ih je i pored velike tezine lako odrzavati, a vec kad ubacis u prvu i krenes...to je totalno druga prica...to vec nadalje ide samo od sebe... :-D
Najbitnije je da mozes da odrzis motor stabilnim kad stanes.
Kawasaki ZX-10 je tezak 223kg...deluje strasno, ali uopste nije tesko :D
Ja sam prvi put sela na motor od 1000 kubika (doticni Kawasaki :D ) i bilo me je mnogo strah dok nisam krenula. Moj decko je pokusavao na sve nacine da me ubedi da nije nista strasno i da ako mogu da odrzavam motor mogu i da vozim, ali ja sam samo sedela na motoru i klimala glavom, najvise me je nerviralo kad mi kaze da fenomenalno vozim auto i da cu isto tako voziti motor jer je to isto,besnela sam kad mi to kaze,kako bre moze da bude ISTO???....Trebalo mu je najvise 15 minuta da me ubedi...a kada sam krenula i shvatila da je sve vreme bio u pravu, vise nije mogao da dodje na red od mene da vozi sopstveni motor. :-D :-D :-D

Posle nekog vremena sam probala da jedni Hondu od nekih 125 kubika i veruj mi, ono je igrackica :-D Bilo mi je smesno, kao da vozim biciklicu. :-D :-D :-D

Tako da nemoj da se brines zbog tezine motora, ali ako nisi bas dovoljno sigurna u sebe, bolje za pocetak uzmi neki manji, i nadji nekog dobrog ucitelja :-D :-D (mene je ucio profesionalac :-D ) i nista se ne brini, vec posle prve voznje pozeleces jaci motor...

Ja verujem u TEBE!!!!

I obavezno javi sta si kupila :-D

eternal mislim da i ona veruje u sebe ali kontam da de kao i kod mene problem u lovi ja ima da imam 200 godina dok ne ustedim lovu za neki pristojan motoric od nekih 1000 cc

Pa nisu motori bas toliko skupi kad se kupuju na crno :-D
Znam, razumem,i ja imam taj problemcic, a pored toga, moj otac ne moze da prihvati cinjenicu da njegova cerkica vozi motor jer je to po njemu isuvise opasno, pogotovo znajuci kako ludo vozim auto, (obozavam brzu voznju) pa je da bi mi zatvorio usta (jer mu poslednjih godinu dana probijam glavu molbama da mi kupi motor) kupio Peugeot 206, i sad ne mogu vise da mu trazim pare ni za zvakice a kamoli za motor :-D A da ja sakupim toliko para...to ce potrajati :-D :-D A do tada...imam prijatelje koji imaju motore pa bar pomalo s vremena na vreme utolim svoju glad za adrenalinom :-D :-D :-D
Ali malo mi je lakse jer ide zima, a na leto cu verovatno opet poceti da kukam za motorce :-D :-D

pa gde peugeot to nije za brzu voznju....... ja nemam ni to... ovde kod mene u "gradu" lik prodavao suzuki 750R ali mi oprostite sto sam zaboravio onu oznaku koja ide pre toga.... prelep crno zut noviji mislim da je 2003 godiste za 3000 evra..... ali totalno na crnjaka verovatno bi zavrsio u zatvoru cim bi izasao iz opstine.. to mi je bezveze volim slobodu da ako mi dune odem njime na mesec

To da, to je velika mana kad kupujes motor na crno, ne mozes da odes daleko, ali cena mami... :D

Peugeot i nije za brzu voznju, ali ucim ga polako, navikava se na mene blesavu... :D Znas ono: " ...u ruke Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita..." :D :D :D

moj ujak pilot manijak za volanom mu vadi mast bas taj motor i auto se jos drzi odlicno znaci mozes i ti da ga malo nagazis... otvoris lepo prozore i ko na motoru: ))))

To i radim veruj mi :D

Ponekad pomislim da preterujem i da bih stvarno mogla malo da se smirim...ali onda shvatim...brza voznja je kao droga...teska bolest zavisnosti, koliko god pokusavao da joj se odupres, ako ti tece venama,svaki pokusaj je uzaludan :D :D :D

ja inace nisam lud za japancima ni kod auta ni kod motora mada sam video jednu lepu yamahu od upravo 125 cc za nekih 2300 evropskih novcanica... kao neki nejkid odradio bi posao dok se ne skupi lova za neki ducati ili guzzi

ja obozavam italijansku industriju auta i motora a ducati se drzi za jedan od najupravljivijih motocikala na trzistu a ni motori im nisu losi 999 obican ima 140 ks dok se prave i 999s i 999R svaki jaci od predhodnog a citao sam da spremaju kao 2007 model koji bi po performansama trebao da moze da oduva svakog japanca... neko bi im jedino zamerio sto sve motore farbaju u dve boje srvenu i crnu a prave i posebnu verziju pojedinih modela koja nosi naziv dark i ofarbana je u mat crno... sve u svemu ne postoji evropski motor koji mose da mu pridje a japanci su druga priaca...
jesi mozda imala prilike da gledas neki snimak koji prave motoristi

Gledala sam neke pokusaje, ali nista posebno.
Ja sam jednom snimala voznju motorom, moj drug vozio a ja sam pozadi jednom rukom pokusavala svom snagom da se zadrzim :) a drugom drzala digitalni i ispali su super snimci, posle toga sam iskoristila taj materijal i napravila interesantnu prezentaciju za svoj grad :D (jer smo se vozili kroz grad)
Ali volela bih da imam prilike da snimim ili makar vidim one prave ekstremne voznje pravih motorista. Pa i ako Bog da i ja jednog dana tako vozim... :D ;)

ako imas u planu da pokusas tako da vozis kupi stariji motor pa vezbaj da ne otuces novi greota...... i naravno spremi se na padove.... ja bi se za sada zadovoljio obicnom brzom voznjom nista specijalno a posle kad se malo sraste sa masinom samo je nebo granica

Pa sigurno necu pokusavati tako da vozim dok se u potpunosti ne naviknemo jedno na drugo...ja i moj lepi motor... :D a onda...kao sto ti rece: samo je nebo granica
Ali u svakom slucaju hvala ti na savetu... :D

A sto se tice padova...to je neminovno...padovi postoje u svim segmentima zivota...moramo nauciti da ih prihvatimo i posle svakog opet stanemo na noge.
Mada...posle tezih padova sa motora stati opet na noge zna da bude i tesko...ili pak ne daj Boze nemoguce :-(

pa pazis kad vozis i bude to dobro... i naravno propisna zastitna oprema... na tome se ne stedi, ne samo kaciga nego i pantalone i jakna sa stitnicima i to ce solidno da ublazi vecinu padova koji nadamo se nece biti previse.......... pravi motorista ce ti reci da nesi motorista dok nisi pala koji put

Ma znam ja sve to oko opreme, ali moras priznati da su retki oni koji uvek nose ful opremu kada voze...
A bolje je da ja ne padam, pa makar i nikada ne postala pravi motorista, jer znajuci sebe i svoju voznju ja bih imala prilike da padnem samo jednom, drugu sansu ne bih ni imala :D

verovatno ni ja tako da sto bi matori rekli pamet u glavu.... sto se tice opreme si defimitivno u prevu ljudi koje ja znam ni nemaju nista osim kacige od opreme i to dosta njih ima neke ubi boze pijacne.. a svi voze brze motore....ne narocito nove a brze.. neki verovatno ni ne znaju sta sve od opreme postoji... ali definitivno kada ides da vozis malo ozbiljnije treba da nosis svu opremu i na njoj ne treba da stedis iako je ona verovatno skuplja od nekih motora

Jeste, oprema je preskupa, ja sam se malo raspitivala oko toga, da bi kupio neke osnovne stvarcice,kao sto je dobra kaciga, odgovarajuca jakna sa stitnicima, stitnike za kolena (koji su mnogo bitni, iako ih mnogi olako shvataju, jer ukoliko ih nema voda u kolenu je neizbezna), rukavice i jos par sitnica treba ti para koliko i za jedan solidan motor. A slazem se s tobom da na tome ne treba stedeti,ali odakle...jedva se skrpe pare za taj motor, bukvalno zadnji dinar das da bi ga kupio, da cak nemas ni gorivo da sipas kad ga uzmes a kamoli da kupujes opremu, a nakon kupovine je nemoguce ustedeti pare jer su motori kao rupa bez dna koja nemilosrdno guta pare, ali zauzvrat pruza NEVEROVATNO zadovoljstvo :-D

pa ja bi recimo svoj zivot u potpunosti podredio motoru ili autu u zavisnosti od situacije tako da bi ja ziveo u kutijji ispod mosta koju bi pokrio najlonom koji maznem ali bi vozio besnu masinu.. naravno ne bukvalno ali ja sam spreman da zrtvujem odredjenu dozu komfora da bi dobio ono sto sam namerio....

kaze mi drugarica kako je videla savrsene cizme za motor sa sve stitnicima za kolena i sve dakle uzmes i ne mislis.. cizme kostaju tricavih 30 000.. a gde je jakna pa kaciga pa rukavice a corba je posebna prica

Back