MOTOCIKLI

Ne znam sta ti je smijesno!

da proam na drugi nachin da ti objasnim u chemu je stvar, bio si u shkoli, imao si knjige, sve su kjige imale korice i bile od papira ali je svaka imala svoju namenu, jer nisi sigurno iz knjige za geografiju uchio matemetiku,(mojoj babi bile knjige iste jer bila nepismena i bicikle joj isto bile iste jer ni to nije znala da vozi, to mi je smesno a zalosno je ako nisi razumeo sta sam hteo da ti objasnim i gubim ovde vreme , ) tako ti je i sa motorima nisu svi isti iako imaju svi dva tochka, nisu ni bicikle sve iste, jesi video nekad neku zenu da vozi specijalku ili mautenbaik, one voze poni bicikle , :ok:

Poslednja izmena:
da proam na drugi nachin da ti objasnim u chemu je stvar, bio si u shkoli, imao si knjige, sve su kjige imale korice i bile od papira ali je svaka imala svoju namenu, jer nisi sigurno iz knjige za geografiju uchio matemetiku,(mojoj babi bile knjige iste jer bila nepismena i bicikle joj isto bile iste jer ni to nije znala da vozi, to mi je smesno a zalosno je ako nisi razumeo sta sam hteo da ti objasnim i gubim ovde vreme , ) tako ti je i sa motorima nisu svi isti iako imaju svi dva tochka, nisu ni bicikle sve iste, jesi video nekad neku zenu da vozi specijalku ili mautenbaik, one voze poni bicikle , :ok:

E pa vidis Vasilien,nase misljenje se razlikuje i ti ne treba da se ismijavas sa time sto neko drugacije misli od tebe,kada odem negdje na skup,popricam,pogledam i druzim se sa svim ljudima tamo na koje naidjem bez obzira koji motor voze,jer volim motociklove i svaka varijanta ima svoju draz,barem za mene,kao sto volim zvuk starog BMW-a tako volim cuti i zvuk nekog brzog visokoturaznog motocikla,to me pokrece.
Meni nije bitan motor,naravno lijepo je kad mozes sebi priustiti ono sto volis,bitni su mi ljudi koji ih voze, a izgleda sam bio u zabludi kad sam mislio da su svi OK.Ti si me razuvjerio.
To sto je tvoja baba bila nepismena,ne znaci da je bila glupa i sigurno joj sve knjige nisu bile iste,ti tu njenu osobinu nisi sigurno naslijedio od nje,jer da jesi ne bi se sprdao sa svojim bliznjima.
Kad porastes,bice ti ovo jasnije!
U zdravlje!

http://forum.krstarica.com/group.php?do=discuss&group=&discussionid=1114
ja ti pricam jedno a ti ko mutav na telefon. :dash: izvini brate , ali ti treba da prvo procitas neshto vise puta da razumes o cemu se radi, ja neznam dali sam ikad reko nesto o vozacima koi upravljaju motor, ja sve vreme pricham o motorima i njihovom nacinu voznje ,( koj se motor kako vozi a ne koj vozach kako vozi ) jesi li sada razumeo o cemu ja pricam
jesu i meni bitni ljudi ali ja pravim jednu razliku medzu ljudima na one koji voze sportake i na ostale , kada ja tebi kazem da teram do ivice i po njoj ti ches da se pitas o cemu ti ja to pricam , onaj sto vozi sportaka ce odma da mi pogleda zadnju gumu i pokazache mi njegovu, oni sto ne voze sportaka che da kazu nek ti je bog na pomochi i ce da odu , jer ti sada mene razumes zasto delim ljude kada je rech o motorima , u principu oni sami odlaze i da nebi ih oterao od sebe jednostavno sa ostalima ne pricam o motorima ili samo nesto povrshinski i opshte stvari , ne ulazim u neka ubedzivanja , mogu da se raspravljam sa nekim ko vadi karticu za putarinu kod pozarevca i posle 14 minuta je kuca na naplatnoj rampi kod beograda , sa takvima imam zajednicki jezik , imam sta da pricam , jer me sada razumesh. :ok:
ps. ja ne pravim sprdnje sa svojima ili sa bilo kim ,i nisam reko da mi baba bila glupa , ali to da mojoj babi nisu bile sve knjige iste :think: neke bile debele neke tanke , neke male neke velike i neke bile plave neke zelene neke zute , kao sto tebi izgledaju motori , ali kako se koi vozi , ( mozda cu ja nekad da odrastem mozda necu ali dali ces ti ikad razumeti ovo o cemu ja pisem to neznam) na kraju krajeva nismo ni svi isti , znaj da svako ima neki svoj interes ,ti volis da ih slushash a ja da ih vozim do kraja dok kazaljka ne udari sa druge strane igle, nisu isti ni prsti na jednoj ruci a kamoli ljudi .
pozdrav brate i izvini ako se mozda osechas uvredzenim , ali ja nemam nameru nikog da uvredim ovde a ni bilogde u zivotu , samo trazim da me razumete onako kako ja hocu da me razummete a ne da vadite neke vase zakljuchke i da mi okrecete reci u usta sto se kaze u narod.

Poslednja izmena:
http://forum.krstarica.com/group.php?do=discuss&group=&discussionid=1114
ja ti pricam jedno a ti ko mutav na telefon. :dash: izvini brate , ali ti treba da prvo procitas neshto vise puta da razumes o cemu se radi, ja neznam dali sam ikad reko nesto o vozacima koi upravljaju motor, ja sve vreme pricham o motorima i njihovom nacinu voznje ,( koj se motor kako vozi a ne koj vozach kako vozi ) jesi li sada razumeo o cemu ja pricam
jesu i meni bitni ljudi ali ja pravim jednu razliku medzu ljudima na one koji voze sportake i na ostale , kada ja tebi kazem da teram do ivice i po njoj ti ches da se pitas o cemu ti ja to pricam , onaj sto vozi sportaka ce odma da mi pogleda zadnju gumu i pokazache mi njegovu, oni sto ne voze sportaka che da kazu nek ti je bog na pomochi i ce da odu , jer ti sada mene razumes zasto delim ljude kada je rech o motorima , u principu oni sami odlaze i da nebi ih oterao od sebe jednostavno sa ostalima ne pricam o motorima ili samo nesto povrshinski i opshte stvari , ne ulazim u neka ubedzivanja , mogu da se raspravljam sa nekim ko vadi karticu za putarinu kod pozarevca i posle 14 minuta je kuca na naplatnoj rampi kod beograda , sa takvima imam zajednicki jezik , imam sta da pricam , jer me sada razumesh. :ok:
ps. ja ne pravim sprdnje sa svojima ili sa bilo kim ,i nisam reko da mi baba bila glupa , ali to da mojoj babi nisu bile sve knjige iste :think: neke bile debele neke tanke , neke male neke velike i neke bile plave neke zelene neke zute , kao sto tebi izgledaju motori , ali kako se koi vozi , ( mozda cu ja nekad da odrastem mozda necu ali dali ces ti ikad razumeti ovo o cemu ja pisem to neznam) na kraju krajeva nismo ni svi isti , znaj da svako ima neki svoj interes ,ti volis da ih slushash a ja da ih vozim do kraja dok kazaljka ne udari sa druge strane igle, nisu isti ni prsti na jednoj ruci a kamoli ljudi .
pozdrav brate i izvini ako se mozda osechas uvredzenim , ali ja nemam nameru nikog da uvredim ovde a ni bilogde u zivotu , samo trazim da me razumete onako kako ja hocu da me razummete a ne da vadite neke vase zakljuchke i da mi okrecete reci u usta sto se kaze u narod.

Evo sam opet bio na ovoj strani:http://forum.krstarica.com/group.php...cussionid=1114
procitao sta si napisao i ti tu uglavnom pises o Ljudima(motoristima) znaci o vozacima.

ima puno VRSTA MOTORISTA ali samo jedna obara motor u krivini na kolenoovde su takvi DOBRODOSLI !

neznam kako je drugim motoristima ali meni je dosta da se sve sto ima 2 tocka automatski stavi u jedan lonac.
e pa nije bas tako, ima i nas dvotochkasha raznih sorti , sportaci i superture , kroseri , choperi i costum , putnichki , strit faiteri , super moto , tricikli i oni sebe smatraju
bajkerima mada imaju vise od 2 tocka i jos kojekakvi.
e ja sam resio da se malo odvojim iz tog lonca i da kranemo nashim temama

ja licno nemam nista protiv choperista i costum baikera ali oni sebe smatraju za nesto bolje , cast izuzecima , ali oni okoreli harley davidson sto teraju mrsko im je da dignu ruku i da pozdravljaju ili da klimaju glavom kao sto je red kad se dva motora susrecu da se medzusobno pozdravljaju , ja licno pozdravljam sve motoriste , jeste da nemamo nikakvih slicnosti pa ni zajednicke teme , osim sto imamo po dva tocka i to je sve.

a koliko se razlikujemo od choperista to mozemo da pishemo tri dana i da ispishemo samo uvod .
na primer :
sede dva drugara u bashti nekog kafica, i otud nailazi neki choper i pocinje razgovor :

- pogledaj mu svetlo , kaze prvi

- vidim a vidi mu sliku na rezervoaru , kaze drugi

- da lepa je a jel si zapazio zmigavce ?

- jesam , a pogledal mu auspusi u hromu uradzeni

- vidim , a vidi koliki mu je zadnji tocak sigurno 300 ili shire

- moze biti da imam patike potrchao bi zanjim da vidim.....

tako izgleda jedan dijalog kad prolazi choper.
e kad prolazi sportak dijalog te dvoice izgleda ovako:

- slusaj ide neshto , kaze jedan

- da i vech prodze , kaze drugi

- jesi li bar video koj je motor bio ?

- ma nisam mu ni farbu zapazio.

nadam se da sam malo mogao da opisem i da docharam razliku izmedzu ova dva sveta ,
chopera i sportaka .
ps. i nadam se da vas ne gnjavim ali ovo su chinjenice.

imamo i par shala medzusobno ( ne da se vredzamo ) .
ja volim da kazem ( napominjem josjednom samo u shali ) :
i choperi voze brzo , taman toliko da mogu da odzavaju ravnotezu ,
a kada bi malchice sporije vozili oni bi se u rikverc vozali.
isto oni za nas kazu da mi imamo zujalice , ovde u inostranstvo nas nazivaju i ( raiskoha ) sto u prevodu odprilike znachi ``expres lonac za pirinach ili rizu ``
i kazu jos : kad sportak padne i oguli farbu sta se vidi?
pise coca-cola.
ovako se zezamo kada pijemo negde u kafichu svi zajedno.

Sem tvoje ljubavi prema motorima koja se tu negdje provclaci kroz tekst i koju ja cijenim,ako doooobro procitas sta si napisao ipak si pisao o ljudima,a ovamo objasnjavas kako ti pises samo omotorima a ljudi te ne interesuju.Motor bez covjeka gubi svaki smisao.E a to sto ti volis samo ljude i motore koji "voze i teraju do same ivice i po njoj",a ove druge gledas da otjeras od sebe,to dosta govori o tebi.
Isao sam malo unazad po temi i vidio sta si pisao,imas 31g.,porodicu,a cini mi se da se ponasas kao napaljeni klinac,barem tekstovi tvoji teko govore.Prilicno razumijem sta je strast prema motorima,pa ajd` da tise oprosti.Mozda iz te strasti ne mozes ni jedan post napisati iz prve,pa sve jedan ti je prepravljan(azuriran),ne znam zasto.
Vidim da su te svi opominjali za pisanje,a i meni nesto bode oci i to stalno ponavljas,nikad da naucis,a to je tvoje DZ,nije uvreDZen,vec uvreDJen,a to nisam bio,nemam zasto,mozda samo zbog onog "brate"svako malo.
Eto toliko,ti sad pisi ako sta hoces,ja vise ne zelim da raspravljam,jer na taj nacin ode tema k`vragu.
Izvinjavam se svima koje sam slucajno smorio ovdje,ima jos lijepih dana,pa cu ja da se malo provozam sa mojom ljepsom polovinom i sa drustvom,uzivajuci koliko mogu i onako kako ja znam.
U zdravlje!

Privi put sam na forumu pa je red da vas pozdravim.
Inace sam iz Kikinde i clan sam mk"No Limits" vozim Hondu cbr900 RR.Mogo sam i malim slovima al da se vidi da nisam ljubitelj copera.

Ima par komada u Ki.Uglavnom koliko ja znam da su radjeni od vw Bube.Pogodnije jer se motor vec nalazi iza zadnje osovine a i malo je i jaca od spaceka.Samo znam da su imali problema oko registracije i homologacije vozila.Mislim da su registrovali kao putnicki auto il tako nesto.
jedno mi se nesvidja kod trajka je skretanje,dugacka prednja vila i velik korman ubitacno za skretanje vecom brzinom.Znaci ko kultivator skrece samo jednu rucku mos drzati.
a da ces biti faca to sigurno,svi se okrecu da videdu:D

Znam da se najcesce prave od Bube,meni se svidja spacekov dvocilindras.Posto su to vozila koja se ne voze velikim brzinama trebalo bi da je 30 ks dosta,a zvuk sa dva zasebna izduva bi bio fenomenalan,tacno kakav treba da bude za trajk.
Koliko znam registruju se kao automobili samo iz razloga sto je tako jeftinija registracija.

Drugar se skrsio i eto mi resili da ga obidjemo.Lepo se ispricali i krecemo kuci.On nas tako sa stakama isprati i naravno ja krecem polako milim do puta i tu da skrenem i sta mi bi oborim malo jace motor i samo sto se nisam ispruzio po putu.Radila i leva i desna noga i stao (uhf).A drugar bacio stake i lego na zid kuce i vice hos da umrem od smeha i bolova.*** desava se kad se najmanje nadas.Da tad sam vozio kawu zzr600.

vozim Hondu cbr900 RR

2870m8j.jpg

:mrgreen:

Back