Motivacioni filmovi

Dajte ljudi, filmovi iz 66-te?
Ovaj iz 70 i neke sa Hofmanom moram pogledati, dojmio mi se vaš dojam

Tebi ime Stiv Mekvin ne govori ništa? Ni Leptir? A gledao si sve filmove Toma Kruza?
Film iz 1966. sam spomenula ja, i ne shvatam u čemu je problem - film je u boji :) Dobro, malo se šalim, ali svaki put me zbune takve reakcije - to je kao kada bi rekao dajte ljudi, knjiga iz 19 veka... A to je, recimo, Dostojevski ili Mopasan.

emily-b.jpg

kada ukljucim mozak,filmu nadjem 100 mana.

ali definitivno spada u moju shiru, dosta shiru, listu omiljenih filmova. Rasel Krou+ matematika. Lijepo je uradjen, odnos izmedju njih dvoje je divan (nazlaost,nerealan),Rasel,divan kao i po obicaju,motivisuc, ju nou, turning vikneses intu strengts, vot iz mor interesting den det?

A inace nisam fan filmova takvog tipa.

Milion Dolar Baby ,kad smo vec kod Klinta Istvuda, funkcionise kao takav do samog kraja filma.A onda....

I evo ga jos jedan ,klasican po tom pitanju,na kome dusu isplakah :lol:

http://3.***************/_TvTsPqQ4UFg/TQOVsLmOP8I/AAAAAAAACWA/4HJeLxbdEas/s1600/its_a_wonderful_life3.jpg
Ocekivala sam limunadicu koju je pregazilo vrijeme,a dobila na momente izuzetno gorak i pesimistican film.Cak ni kraj nije pretjerano srecan- situacija Dzordza Bejlija se nije nesto vrhunski promijenila na bolje,ali je ipak sa porodicom i sve je kao sto je nekad bilo. Bude ti nekako drago.

I kad smo vec kod ovih tema,dosta obviuz katolicka propaganda :D

Poslednja izmena:
It's a Wonderful Life je za današnje standarde film koji deluje malo naivno, ali to je ona lepa naivnost iz tog zlatnog doba Holivuda kada su filmovi imali jaku moralnu pouku.Posle Drugog svetskog rata ljudi su imali jednu ogromnu nadu i optimizam, veru u bolji svet koji se reflektuje kroz ceo niz filmova tog doba.Sve negde do 70tih koje se opet bave problematikom rata,rasizma,mira u svetu .Onda 80te, doba veličanja hedonističke japi kulture, oličene u vidu filmova Majkla Daglasa, čoveka koji je postao simbol uspešnog muškarca,dežurne žrtve pokvarenih ili ne baš normalnih žena.:lol: itd.
Zaista je izuzetna ideja u tom filmu koliko pojedinac, ma koliko za sebe mislio da je beznačajan može biti važan mnogim ljudima.(Hvala na preporuci, gde ga se samo seti, ja sam ga gledao poslednji put kao klinac mnogo godina ranije, mislim da će mi dobro leći ponovno gledanje.Thnx ).

Od tih filmova sa hrišćansko poučnom tematikom, evo još jednog klasika

Scrooged (1988)

http://www.imdb.com/title/tt0096061/

U ovoj filmskoj adaptaciji Dikensove priče glumi Bill Murray, koji svojom vedrinom i posebnim šmekom glumca kojem komedija ide spontano (za razliku od Džima Kerija, koji mi je nekako uvek delovao usiljeno ) ublažava stvarnu težinu priče.Film nema neku posebnu dubinu, ali je zaista simpa.

Koliko je film zabavna adaptacija jedne prilično jezive priče :

Kada bogatog tv magnata u glumi Bila Mareja pitaju kako da u božićnom šou koji se priprema stave mišu imitaciju jelenjih rogova na glavu, jer mu stalno spadaju , on kaže - jeste li probali sa heftalicom? :rotf:

Odlične su i scene sa duhom sadašnjosti koji je najbrutalniji prema njemu, ženska ga sve vreme lema na razne načine, kobajagi slučajno, uvek sa rečima uppss :hahaha:

scrooged-1.jpg

Ono što ovaj film razlikuje od nekih drugih adaptacija Dikensove priče jeste uvođenje lika žene, kao posrednika u moralnoj katarzi junaka, a da pri tom ta uloga žene u priči deluje uverljivo i daje dodatno vedrinu i romantičnu notu filmu.Isto tako odlična ideja u ovoj adaptaciji jesto to što škrtac nije zli starkelja, čije se iskupljenje završava time što na samom kraju života uspeva da se oslobodi svoje pokvarenosti čekajući skoru smrt.U ovom filmu škrtac je čovek srednjih godina sa nadom ne samo u duhovnom iskupljenju nego i za početak jednog novog obnovljenog života i ljubavi.

scrooged-bill-murray-560x330.JPG

Poslednja izmena:
Lorencovo ulje je neverovatno dobar film,još jedan baziran na istinitoj priči, a od iranskih izuzetan motivacioni film je

Taste of Cherry

http://www.imdb.com/title/tt0120265/

Jedan dan u životu jednog običnog taksiste koji sreće veliki broj ljudi i otkriva u svakom od njih neko dobro.
Počeo sam da gledam film na tv-u, na početku mi je delovao obično, ali kako se priča razvijala ...filmčina, jednom rečju.
Takođe mnogo odličnih prikaza raznih krajolika Irana.

taste-of-cherry-1997.jpeg

cherry1.jpg

Poslednja izmena:
Lorencovo ulje je neverovatno dobar film,još jedan baziran na istinitoj priči, a od iranskih izuzetan motivacioni film je

Taste of Cherry

http://www.imdb.com/title/tt0120265/

Jedan dan u životu jednog običnog taksiste koji sreće veliki broj ljudi i otkriva u svakom od njih neko dobro.
Počeo sam da gledam film na tv-u, na početku mi je delovao obično, ali kako se priča razvijala ...filmčina, jednom rečju.
Takođe mnogo odličnih prikaza raznih krajolika Irana.

taste-of-cherry-1997.jpeg

cherry1.jpg

Njega (Kjarostamija) sam mislio večeras, u "trećem napadu" da "kačim", ali nema veze, ispalo je odlično ... :D :super: ;)

Tebi ime Stiv Mekvin ne govori ništa? Ni Leptir? A gledao si sve filmove Toma Kruza?
Film iz 1966. sam spomenula ja, i ne shvatam u čemu je problem - film je u boji :) Dobro, malo se šalim, ali svaki put me zbune takve reakcije - to je kao kada bi rekao dajte ljudi, knjiga iz 19 veka... A to je, recimo, Dostojevski ili Mopasan.

Ne baš, nisam upoznata sa filmovima iz njegove generacije, niti sa svim filmovima Toma Kruza. Napad na običnu opasku koja i inače može da govori samo o mojim preferencijama, wtf?
Ne, to je kao kada bi mi neko ponudio da čitam knjigu sa papirusa. I nije niakakv problem, ne leže mi filmovi iz sasvim nekog drugog svijeta, nemam znatiželjnog arheologa u sebi. S tim, film je možda stvarno dobar, ne znam.

Ne baš, nisam upoznata sa filmovima iz njegove generacije, niti sa svim filmovima Toma Kruza. Napad na običnu opasku koja i inače može da govori samo o mojim preferencijama, wtf? Ne, to je kao kada bi mi neko ponudio da čitam knjigu sa papirusa. I nije niakakv problem, ne leže mi filmovi iz sasvim nekog drugog svijeta, nemam znatiželjnog arheologa u sebi. S tim, film je možda stvarno dobar, ne znam.

Nije napad - ovo je forum, pričamo :)
Nema veze... ali je šteta, i svaki put tako reagujem - to je jače od mene. Pozdrav!

Pa i Flešdens je motivacioni film, to je kao ženski Roki - She's a maniac !

Poslednja izmena:

Back