Motanje duvana - manji budžet

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
179.175

Beograd -- Prodaja paklica opala je proteklih meseci za 30 odsto, jer su pušači izračunali da im ta strast može biti i jeftinija ukoliko se duvanom snabdevaju na pijacama.

32988819350d033330744a166356148_640x427.jpg

Boks se može namotati za 500 do najviše 1.500 dinara, što je skoro tri puta jeftinije nego u kioscima.

Državna kasa ove godine ostaće, kako "Novosti" saznaju, bez gotovo četiri milijarde dinara, koliko je planirano da će se uliti od povećanja akciza na cigarete.

Kada je su porasle akcize na duvanske proizvode 1. oktobra, računalo se da će se u budžet samo od tog rasta dobiti ove godine četiri milijarde, a 2013. dodatnih 6,3 milijarde dinara. U fabrikama cigareta u Srbiji, međutim, ističu da od planiranih milijardi, barem ove godine, neće biti ništa. U Srbiji se dnevno, prema procenama, ****** oko 68 miliona cigareta, na šta se svaki dan troši 4,2 miliona evra.

"Kada sam izračunao da će me paklica koštati samo 50 dinara, otišao sam na pijacu i kupio sve što je potrebno za motanje cigareta. Pritisla nas je besparica i sve što zaradimo ide na hranu. Bez nje se ne može. Od kada motamo cigareta, prepolovili smo taj trošak. Ne samo da su takve cigarete jeftinije, već se ne mogu ni pušiti kao one kupovne. Barem ne tako često" - kaže Miloš V. iz Beograda.

:super: :super: :super:

Duvan se na pijacama u Srbiji, zavisno od kvaliteta i jačine, može kupiti za 1.200 do 4.000 dinara po kilogramu. Pakovanje od 200 komada papira sa filterom je 200 dinara, a mašinica za motanje je od 150 do 400 dinara.

Prodavci duvana na pijacama se ne žale na pazar. Kažu, kupaca ima sve više, ali im problem prave inspektori koji ih često posećuju.

"U početku smo imali sve na tezgi - i mašinice, duvan, papiriće, ali sada sve to krijemo", priča jedan od prodavaca rezanog duvana.

"Jure nas inspektori, skoro svakodnevno. Kako mušterije znaju gde treba tražiti, sada maltene radimo po porudžbini. Prodajemo srpski duvan, a ima i malo hercegovačkog koji se ovde traži."

Milan Kužnik iz Grupacije proizvođača i prerađivača duvana pri Privrednoj komori Srbije kaže da proizvođači cigareta u našoj zemlji upozoravaju da svaki rast vrednosti akciza smanjuje prihode države. Ipak, on ne veruje da je prodaja rezanog duvana na tezgama mogla značajno da smanji prihode od akciza.

"Koliko sam upoznat kod nas se prodaje uglavnom domaći duvan, koji je dobrog kvaliteta, ali nije svaki duvan na pijaci za motanje. Cigareta traži mešavinu nekoliko vrsta duvana, aditive, sokove", kaže Kužnik.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2012&mm=12&dd=18&nav_id=669999

Dzaba vam dizanje akciza i cena SNS-ovci! Narod kad nema - on nema ! :deda: :deda: :deda:

Uvedite akcizu na vazduh i vodu jedino tako mozete napuniti buzdet da imate sta da kradete! :zelenko2: :zelenko2::zelenko2: :zelenko2: :zelenko2:

Poslednja izmena:
Ma ti si ekspert i za prošlost i za budućnost. Još samo da skontaš sadašnjost i bićeš bistrica k'o Šešelj. :lol:

pa ja sam strucnjak za ekonomska predvidjanja.

bota i toni vode identicnu ekonomsku politiku koju im diktiraju amerika nemacka i MMF.

tako da bi ti bilo isto na to mozes kucu da stavis.

jedino kada bi bilo drugacije jeste da su vlast formirali SRS Dveri i DSS

Pa napisao je. DSS, SRS i Dveri. Oni bi to rešili u dva poteza, jedne ruke vezane iza leđa.

ali to nije realno pogotovo što dveri nisu prešle cenzus a pogotovo srs kojima narod nije hteo da da svoj glas.......pa i da oni naprave vladu na koji način bi oni sanirali posledice vladavine ds klana......šta jel oni imaju čarobni štapić možda.......smešno.......

Beograd -- Prodaja paklica opala je proteklih meseci za 30 odsto, jer su pušači izračunali da im ta strast može biti i jeftinija ukoliko se duvanom snabdevaju na pijacama.

Boks se može namotati za 500 do najviše 1.500 dinara, što je skoro tri puta jeftinije nego u kioscima.

Državna kasa ove godine ostaće, kako "Novosti" saznaju, bez gotovo četiri milijarde dinara, koliko je planirano da će se uliti od povećanja akciza na cigarete.

Kada je su porasle akcize na duvanske proizvode 1. oktobra, računalo se da će se u budžet samo od tog rasta dobiti ove godine četiri milijarde, a 2013. dodatnih 6,3 milijarde dinara. U fabrikama cigareta u Srbiji, međutim, ističu da od planiranih milijardi, barem ove godine, neće biti ništa. U Srbiji se dnevno, prema procenama, ****** oko 68 miliona cigareta, na šta se svaki dan troši 4,2 miliona evra.

"Kada sam izračunao da će me paklica koštati samo 50 dinara, otišao sam na pijacu i kupio sve što je potrebno za motanje cigareta. Pritisla nas je besparica i sve što zaradimo ide na hranu. Bez nje se ne može. Od kada motamo cigareta, prepolovili smo taj trošak. Ne samo da su takve cigarete jeftinije, već se ne mogu ni pušiti kao one kupovne. Barem ne tako često" - kaže Miloš V. iz Beograda.

Duvan se na pijacama u Srbiji, zavisno od kvaliteta i jačine, može kupiti za 1.200 do 4.000 dinara po kilogramu. Pakovanje od 200 komada papira sa filterom je 200 dinara, a mašinica za motanje je od 150 do 400 dinara.

Prodavci duvana na pijacama se ne žale na pazar. Kažu, kupaca ima sve više, ali im problem prave inspektori koji ih često posećuju.

"U početku smo imali sve na tezgi - i mašinice, duvan, papiriće, ali sada sve to krijemo", priča jedan od prodavaca rezanog duvana.

"Jure nas inspektori, skoro svakodnevno. Kako mušterije znaju gde treba tražiti, sada maltene radimo po porudžbini. Prodajemo srpski duvan, a ima i malo hercegovačkog koji se ovde traži."

Milan Kužnik iz Grupacije proizvođača i prerađivača duvana pri Privrednoj komori Srbije kaže da proizvođači cigareta u našoj zemlji upozoravaju da svaki rast vrednosti akciza smanjuje prihode države. Ipak, on ne veruje da je prodaja rezanog duvana na tezgama mogla značajno da smanji prihode od akciza.

"Koliko sam upoznat kod nas se prodaje uglavnom domaći duvan, koji je dobrog kvaliteta, ali nije svaki duvan na pijaci za motanje. Cigareta traži mešavinu nekoliko vrsta duvana, aditive, sokove", kaže Kužnik.

Dzaba vam dizanje akciza i cena SNS-ovci! Narod kad nema - on nema ! :deda: :deda: :deda:

Uvedite akcizu na vazduh i vodu jedino tako mozete napuniti buzdet da imate sta da kradete! :zelenko2: :zelenko2::zelenko2: :zelenko2: :zelenko2:

Ne samo što je jeftiniji nego je i prirodniji, manje smrdi i manje se duvani
Ne treba poznavati Mendeljejevu tablicu šta sve ima kao u industrijskoj :mrgreen:

Па ја мотам дуван, а никада нисам пушио фирмиране цигарете.

Цигарилиси су онако кул, левичарски, фенсерски... Само потапкаш цигарилос онако као партизанку...
Као што то раде Драган Николић и Паја Вујисић у Отписанима.

:ok:

PITAJTE ČIKA KURETA:

P - Dragi Čika Kure, sa drugarima sam odvojio džeparac od užine i kupili smo kilo i po duvana. Prvih nedelju dana je bio super al onda počeo da se suši i samo zadimi i izgori bez veze. Šta da radim, hteli smo da bijemo čiču al njega tamo više nema?

O - E sinko moj balavi, još nisi kresno ništa a hoćeš da pušiš. Ne samo ti i tvoji drugari, mladi ste pa vam se može oprostiti, nego i starije zamlate ne znaju da se ne kupuje suv duvan a kamoli suvi cigarilosi (da se pokažu kako su baje). Što se duvana tiče u kesu staviti nekoliki kriški jabuke i ne brini ništa

- P: Dragi čika Kure, ja sam na Krstarici pročitao pošto kilo duvana medjutim meni su na Zelenjaku za te pare dali samo par grama? Brzo se potroši i jako mi se spava

- O: Nadam se da ćeš pročitati odgovor ako se probudiš, nije ti to duvan od seljaka već roba od bezbednjaka sa Zelenjaka

281818_duvan01rasfoto-dusan-milenkovic_ff.jpg

Poslednja izmena:
U Nemackoj omladina mota duvan. To zna ko god je bio tamo ili ima nekog ko je tamo pa mu rekao.

Ali motanje duvana nece nesto posebno zaziveti kod nase omladine, zato sto nasa omladina ce kuci jesti leba i masti a u kaficu pusiti Marlboro, Davidoff.
Iskompleksirana nacija..........

Ne mogu oni biti toliki lopovi koliko im narod može doakati kada samo hoće :klap:

Ja sam čula da je opala kupovina cigareta čak do 40% u poslednjih 3-4 meseca , taman od kako ovi beskrupulozni alavci dođoše na vlast , reče mi jedna vlasnica trafike tu u komšiluku.

Nego, lopine razjurile i ove preprodavce duvana sa pijaca , krenuli i tim kriminalom da se bave pa ko bio pametan da uzme broj od tih koji prodaju može tako da ga pazari...hebote k'o prohibicija , ispod žita - tezge :roll:

p.s. E, Tiksi , evo ti :heart: ne bi li me ona opet banovala iz ljubomore :mrgreen:

Ne mogu oni biti toliki lopovi koliko im narod može doakati kada samo hoće :klap:

Ja sam čula da je opala kupovina cigareta čak do 40% u poslednjih 3-4 meseca , taman od kako ovi beskrupulozni alavci dođoše na vlast , reče mi jedna vlasnica trafike tu u komšiluku.

Nego, lopine razjurile i ove preprodavce duvana sa pijaca , krenuli i tim kriminalom da se bave pa ko bio pametan da uzme broj od tih koji prodaju može tako da ga pazari...hebote k'o prohibicija , ispod žita - tezge :roll:

p.s. E, Tiksi , evo ti :heart: ne bi li me ona opet banovala iz ljubomore :mrgreen:

i to sto kazes, sace da razjure prodavce duvana, mafija z:((

i to sto kazes, sace da razjure prodavce duvana, mafija z:((

Pa razjurili ih bitange .

Ne mo'š više da ih vidiš kako sve to drže na tezgi i da na miru biraš koji ti odgovara .

Ja pitala nekidan na banjičkoj pijaci gde je duvandžija , prazna mu tezga kad će oni seljaci okolo " Ma mafija ga najurila , kvari im posao"...i stvarno su mafija :roll:

Srećom te ja imam kontakte, bila pametna pa utefterila telefone i čak mi se više isplati da mi šalju dole s juga i filtere i duvan i sve nego da ovde kupujem.

Jedino mi frka na granici kad hoću da prenesem preko , avionom može 250gr duvana legalno, ne znam kako ide kod Mađara jer oni dozvoljavaju samo 2 pakle cigareta da se prenese dok avionom možeš boks , a za duvan ne mogu da nađem je l' ima neki carinski propis...zna neko slučajno?

Back