MORSKI PRASICI

Nevenaa:
@NinaG.
Sto se tice ove odvratne bolestije koje ima moje prase...Opadala mu je dlaka na stomaku i ispod 'pazuha'...povrsina ogoljenih mesta nije bila mnogo velika...prvo sam mu po preporuci veterinara(u koga nemam poverenja) mazala nystatin, a kasnije, po tvojoj preporuci daktanol i kupala ga u mycosebu...pocelo je da mu pomaze, ali jaaaako sporo...ona mesta su mu se zadlakavila malo, ne potpuno...medjutim, ja ga nisam ni mazala ni kupala redovno...to nije ni malo jednostavno jer moram da krijem od majke da je bolestan i, jer bi ga, ako bi znala SIGURNO izbacila iz kuce...i ovako ga jedva trpi...tako je bilo proslo par dana da ga nisam namazala , ni okupala i kada sam ga ponovo mazala, videla sam da mu je ogoljena i unutrasnjost sape, koja ranije nije bila...tako da, iako su neka mesta MALO bolje, to se izgleeda siri...medjutim, poslednjih dana je pocelo da se ceska mnogo vise nego pre, i cesto skici...doduse ovo sa skicanjem uglavnom prestane kada dospe u centar moje paznje, tako da verovatno nema nikakve veze sa celom pricom...to je od prilike to...pa sad ne znam...sta ti, a i svi vi ostali mislite...gljivice ili sugarac?
P.S. Zaboravila sam da napomenem, pre bilo kakve terapije je imao i 'perut' , ali je ona kupanjem u mycosebu potpuno nestala...
pozz svima......

Gljivice se jako sporo lece...

Ja bih ipak otisla na Ivermektin.
Ili ga kupi pa ga daj sama topiklano.

L.krofnica:
Moja Cica je uginula. Imala je 7 godina i izmedju 8 i 9 meseci.
Uginula je od degenerativnoh promena na kicmenoj mozdini.

Iako je imam tako dugo nisam ni pomislila da kod njih stanje moze da se pogorsa tako brzo. Ona je meni uginula bukvalno za 5 dana. U cetvrtak je bila zivahno zdravo prase, malo staro po godinama, ali mi je delovala zdravo. U utorak je uginula.
Pisem vam da biste odmah reagovali ako primetite da vasem prasetu nije dobro. Oni imaju brz metabolizam i kod njih je sve mnogo mnogo brze. Pogotovu kod starijih.

.

Jako mi je zao i iskreno mi je zao.
Nekrivi sebe, dan razlike ne cini chudo.
Da je cela stvar u startu bila brze primecena...opet mozda.
Nek spava sad malo prase, lep si joj zivot pruzila.

duki01:
- Citam ove diskusije i pitam se...kako je moguce da neko nesto preporucuje ,a neko to isto izricito zabranjuje.To nije normalno.Konkretno,moje prase obozava zelenu salatu do ''ludila''
Duki

Zelena salata nema nikakvih nutritivnih vrednosti, zato je ne dajem.

Proliv se dobija od vlaznog povrca.
Endivija, cikorija, radic - puvo C vitamina , dobar odnos materija. (kao u travi)

trinny:
Kada prasici dostizu svoju maximalnu velicinu?
Bila sam juce kod jednog coveka koji prodaje glodare, pa sam ugledala jedno prase koje je skoro duplo vece od mog, a on tvrdi da ima tek mesec dana, dok moje ima cak i vise (skoro 2 meseca). Da li je moguce da tezina i velicina varira?
Moja blentava Lola se josh toliko plashi, da je to strashno. Cini mi se da je malo "istraumirana" od silnog mackanja koje sam morala da joj radim, ne bi li je izlecila. Jel moguce da je od toga ili je mozda previse usamljena? Razmisljam da joj uzmem drugaricu, jel mislite da bi to bilo pametno (s obzirom da je bila bolesna, mada je izlecena)?

Pozdrav

Sa 6-9 meseci su komplentni.
Tezina moze da varira od 20 - 50 grama po prasetu .
Uzmi joj drugaricu, u paru su i "hrabriji i pametniji"

duki01:
-------------------
GDE SI KUPIO TAJ ''NEOSTOMOSAN" I POSTO JE???

To nie preparat za sitne zivotinje, narocito ne za glodare.

Kako si ga uopste dozirao?

Zasto se zezate sa lekovima koje niko ko je malo citao i ucio ne koristi?

Znate li da se od Frontline umire u najgorim mukama (prasci).

Zasto je toliko tesko otici kod veterinara?
Bogu Hvala imamo 2 koja umeju da daju Ivermektin.

Kompove imate, net imate - googlajte za svaku stvar ...nije tesko.

duki01:
Kolika bi trebalo da bude visina kaveza ako ima sprat,posto sam resio da ga sam pravim.I sta bi moglo da bude umesto piljevine.Na forumu zeko i prijatelji kazu da moze na dno linoleum ili mushema a preko neki carsavi ili peskiri pa sve u masinu a musema se samo prebrise sundjerom umocenim u rastvor voda i sirce u odnosu 50:50.Ima li neko iskustva u ovome?

Imam kucicu za njih od 6 m2 od medijapana.
Za dve devojke koje nisu bas uredne.
Na podu je mushema , preko nje staze za kupatilo, preko carsavi i peskiri.

Na spratu isto.

Lako se cisti, ne upija mirise.

Imas slike na zeki

http://forum.zekoiprijatelji.com/index.php?topic=4394.60

Evo ti nacrt

DZ4yQ0OPd3XMI4lb.jpg

NightShadow:
Ljudi treba mi pomoc...svako ko zna u kojim pet shopovima u Bg je najbolje kupiti morske prasitje tj one zdrave a ne izmucene kao sto sam ja videla neka mi pusti poruku na pvt. :wink:

Imas u Bezanijskoj, na samom pocetku kad se ide od autobuske na gore, po meni najlepsi prasici koje sam videla su u pet sopu u Zemunu u Glavnoj ulici,Robna kuca kod autobuske stanice ili ako ti je lakse kod Mc Donaldsa, gde je market Rodic.Za te ja znam.

Ljudi nesto se cudno desava sa mojom malenom, zadnjih par dana se cudno ponasa, stalno se rita, skace kao pobesneli konj, i cim udje u kavez nogama razbaca svu piljevinu.Isto sam primetila da vuce guzu i cese je od resetke sta li vec a usput se i iznervira. Da li neko mozda zna sta bi joj moglo biti? :roll:

Jesi li proverila da nema nesto na guzi?
Pretpostavka - Mozda joj je usao neki trn od piljevine? Ili mozda ima neke ranice na guzi koje je svrbe?
Oni hoce, kada su vrlo srecni, da skacu kao kokice kada ih pravis, ali to nema veze sa vucenjem guze..

NinaG.:
Zelena salata nema nikakvih nutritivnih vrednosti, zato je ne dajem.

Proliv se dobija od vlaznog povrca.
Endivija, cikorija, radic - puvo C vitamina , dobar odnos materija. (kao u travi)
Ljudi,
da li svo zeleno povrce koje im se daje treba prvo biti osuseno (ovde mislim ne sveze, nego posle nekoliko dana susenja),konkretno da li se moze davati svez persun,posto sam cuo da je to mnogo dobro za njih zbog c vitamina, ili se daje sasusen persun???

tamaranbg:
Nema nista na guzi i prestala je da je vuce,dobro je. A znam ona stalno skakuce, a tek kad krene da trci po sobi kao luda, ja samo gledam u sta ce da se zabije.
E pravo da ti kazem, i meni moje prasice samo sto se ne poubijaju sada kad su malo opustenije! I ja cekam kad ce se negde, kao sto ti kazes zakucati! :)

Pozdrav

Imam dugodlako morsko prase,mnogo se linja,ne mogu da je uzmem u ruke,a da mi na majici ne ostane mnogo dlaka,ne deluje da ima neku bolest samo je sva cupava,jel ima neko slican problem i kako ga resava?Imam je nekih 3 meseca,koliko im treba da se opuste,tj.da ne bezi od mene,pustim je ceo dan po sobi,ali moram je saterati u cosak da bih je mazila,a voli da se mazi.

njinjaa:
Imam dugodlako morsko prase,mnogo se linja,ne mogu da je uzmem u ruke,a da mi na majici ne ostane mnogo dlaka,ne deluje da ima neku bolest samo je sva cupava,jel ima neko slican problem i kako ga resava?Imam je nekih 3 meseca,koliko im treba da se opuste,tj.da ne bezi od mene,pustim je ceo dan po sobi,ali moram je saterati u cosak da bih je mazila,a voli da se mazi.
Moje prase je imalo prilicno dugu dlaku 1.5-2 cm, ali ipak nije bila kao oni dugodlaki. Kod moje Cice je bilo - sto je vise mazim, manje dlaka mi ostaje na bluzi. isto prolece i leto su periodi kada se vise linjala.
Ali ako je tvoje prase bas dugodlako mozda bi mogla da je cetkas. Pogledaj na nekom sajtu na netu o tome koje cetke se koriste.

Negde sam cula da su dugodlaki prasici plasljiviji i da se teze pripitome od kratkodlakih, ali ne znam je li to istina. Mislim da je kod svakog praseta to individualno. :)

Nisam bas bila od neke pomoci..

hvala u svakom slucaju,potrazicu te cetke,a na televiziji sam gledala jednog coveka koji ima par prasica,bukvalno su kao kucici umiljati,bio je jedan dugodlaki,kupao ga je,mozda i to probam,jer mi je ceo tepih od njenih dlaka

Sad kad sam ja vodila moju prasicu kod veterinara pitala sam ga zasto joj u poslednje vreme mnogo otpada dlaka, rekao je da oni menjaju dlaku na prolece i jesen i da je zbog toga.Ako joj ne otpada na pecate i ako nema nikakvih neobicnih stanja na kozi onda je sigurno zbog toga.

Sta je to Ivermektin? Jel se kupuje u apoteci za ljude ili onoj veterinarskoj? Inace sta mislite o prestige hrani...naletela sam na nju u jednom pet shopu...valjda je bolja od pepe? Mislim posto postoji posebna za prasice, a posebna za hrcke, dok je pepe za sve zive glodare.......

Back