NinaG.
Obećava
- Poruka
- 67
L.krofnica:Potpuno te Jolakavana podrzavam sto se tice parenja!
Pravljenje mesavine od semenja je odlicna hrana!! Nema potrebe davati preradjenu i obradjenu hranu kada mozete da date prasetu prirodnu.
Ne vredi ljudi...jednostavno ne vredi.
Obradjena i preradjena hrana...reci ces mi da semenke, pahuljice i ostalo sto dajete veze ubrano iz baste ili tek palo sa drveta?
Ne bi se proizvodila hrana posebno za njih da je tek tako lako napraviti mesavinu i proglasiti je zdravom, hranljivom i izbalansiranom.
Sta znaci cista hemija?
Ajde osvrnite se oko sebe pa mi recite sta ovde nije "cista hemija"
I dalje ne razumem - zasto je tesko prihvatiti i shvatiti kada vam neko donosli tekstove, analize i argumente - zasto ne zelite da makar procitate?
U prirodi - prasci jedu travu i poneki plod koji valjda padne sa drveta.
Vi im nudite suncokret i ovas.
Em sto je neprirodno em sto je tretirano, preradjeno i ko zna sta jos.
Da, naravno da gotove hrane imaju aditive - kao i sve na ovom svetu sto unesemo u sebe (osim ako ne gajite sopstvenu hranu na netaknutoj zemlji sa ultra cistom vodom) - ali ovde je barem postignut balans minerala, vitamina i vlakana - sto je najvaznije za njih.
Znate li sta su vlakna?
Znate li zasto su vazna za njih?
Zasto ceo svet insistira na peletima?
Ajde barem ste poceli da citate Guinea Lynx, pa mozda i shvatite o cemu govorim.
Net je pun inostranih sajtova, i nece biti da su svi oni pogresili i da grese jer ne hrane prasice u "zdravoj hrani, rinfuzi ili sami prave mesavine.
Rekoh na pocetku jako studiozno sam se dohvatila ovoga, trazila nutricioniste, laborante, ljude sa prehrambenog i po nekog rodentologa, samo da bih mogla da argumentujem sve sto izgovorim.
I opet se desava isto - moji sugradjani na pamet znaju bolje.
Bez dokaza, bez analiza, bez argumenata.
Pa, zasto?
Nadala sam se da cete biti raspolozeni za ucenje, da ce vam kao i meni ovo biti dragoceno.
I opet sam pogresila.
Na zalost mi smo jos uvek u stadijumu "ne zelim da mi umre nevina, ima prava da bude majka"
Ako cemo tako - jesi li je pitala sta zeli ili si sama zakljucila da zeli da bude majka sa "covekom" koga si joj ti dovela za partnera? Sta ako ne voli decu?
Stvarno me je zabolelo ovo sto sam procitala ovde - on onih delova da prasice hranite suncokretom (dobro je , bar nije luk, krompir i mleko), sredinom jabuke, da niste culi za endiviju (koja, ajmo jos jednom ima najpriblizniji odnos Ca

Malo surfajte, svi umete da koristite komp...bilo bi lepo da jednom shvatite o cemu sam vam govorila.
Pozdrav.