MORSKI PRASICI

Morski prasici mogu da se kupaju, ali ne vise od dva puta mesecno! Moraju da imaju uvek svezu vodu za pice i sveze povrce. Normalno je da im opada dlaka, ali ne preterano, ukoliko im dlaka opada u velikoj meri, onda je u pitanju neka bolest!
Ja imam osam praseta i imam ih oko godinu i po dana, tako da ih poznajem odlicno!
Sve sto vas interesuje - pitajte me! Rado cu vam odgovoriti.
Evo i slika...

Prilozi

• Gice.jpg
    Gice.jpg
    44,8 KB · Pregleda: 92
  • mama gica.jpg
    mama gica.jpg
    93,2 KB · Pregleda: 88
jao preslatki su ja bi stavila od mog toze slicicu i od njegove dve devojcice ->svalerke<-
al ne znam kako!!! a moj toza je isto cupav pa se ne zove samo toza ko god da mi dodje u goste da mu novo ime

Zeka Pufnasti:
Morski prasici mogu da se kupaju, ali ne vise od dva puta mesecno! Moraju da imaju uvek svezu vodu za pice i sveze povrce. Normalno je da im opada dlaka, ali ne preterano, ukoliko im dlaka opada u velikoj meri, onda je u pitanju neka bolest!
Ja imam osam praseta i imam ih oko godinu i po dana, tako da ih poznajem odlicno!
Evo i slika...

Ovi na slici su bas slatki...:)

JA sam imao hrcke, par. Nekoliko godina. Pa sam dosta naucio o njima. KOntam da su i morski prasici slicni.

Jel neko od vas ima zamorce?

Ja kada sam ga dobila od jedne zene, govorili su mi da je strasno umiljat, da voli da se mazi itd. Medjutim ovaj nas i nije nesto umiljat. Dosta je agresivan, mnogo ujeda. Ako je ne raspolozen da se mazi i uzmemo ga iz kutije na brzaka ume da me izujeda na par mesta, hoce da ga pustim. Samo spava, zavuce se u svoju kucicu, bas nije za druzenje :-D
S' druge strane strasno je ne poverljiv. Imamo ga vec skoro 2 godine, a on ne veruje nikome ;)
Jel ima neko iskustva sa njima?

Moji prasici me nisu nikada ujeli, sem jednom kada sam gurnula prst u salatu, a i to je bilo slucajno! Al zato obozavaju da mi lizu prste! Kada ih uzme neko nepoznat tad znaju i da gricnu. Pre neki dan je jedan od mojih prasica gricnuo moju drugaricu, verovatno zato sto su joj prsti bili od cipsa, pa je prasac mislio da da se to rucka!
Obicno kada nemaju drustvo, kada su sami u kavezu, stalno su nervozni i plasljivi, pa zato beze!
Osim toga, svako prasence ima svoj karakter, neki su fini, umiljati, mirni, dok su drugi besni, ljuti, i nevole da se maze!
:-) :grin: :p

Zeka Pufnasti:
Moji prasici me nisu nikada ujeli, sem jednom kada sam gurnula prst u salatu, a i to je bilo slucajno! Al zato obozavaju da mi lizu prste! Kada ih uzme neko nepoznat tad znaju i da gricnu. Pre neki dan je jedan od mojih prasica gricnuo moju drugaricu, verovatno zato sto su joj prsti bili od cipsa, pa je prasac mislio da da se to rucka!
Obicno kada nemaju drustvo, kada su sami u kavezu, stalno su nervozni i plasljivi, pa zato beze!
Osim toga, svako prasence ima svoj karakter, neki su fini, umiljati, mirni, dok su drugi besni, ljuti, i nevole da se maze!
:-) :grin: :p

Da definitivno svi imaju svoj karakter. nego sto neni nikako da dopadne neki umiljat kucni ljubimc, nego znaju da me pronadju agresivci :p

E, super... Elem, ovako:
dobio sam u zadatak da detetu kupim hrcka, sve sa kavezom. Molio bih odgovore na sledeca, kao i na pitanja koja cu zaboraviti da postavim... Sta je hrcak, sta zamorac, a sta morsko prase? Voleo bih da vidim uporedni test, sa slikama, po mogucnosti. Sta je najzahvalnije od toga, ako su to razlicite vrste zivotinja? Koliko duge zive? ... To pitam, jer bih hteo da odlozim kuknjavu zbog prevremenog gubitaka na sto duzi period. Koliki kavez treba da bude? Gde da ga nabavim (i kavez i hrcka)? Kako da ga odrzavam (i kavez i hrcka)? Da li se kaze hrcaci, hrckovi, ili hrcki? Dobro, zezam se za ovo poslednje...
Nadam se da ce se neko udostojiti da odgovori na moja stupidna pitanja i dati jos neku korisnu informaciju, ako sam zaboravio da pitam.
Hvala unapred.

Hvala. Bio sam lenj da pogledam malo nize. Tj. nisam ocekivao da se dve teme o glodarima nalaze tako blizu... Medjutim, nisam bas nasao odgovore na svoja pitanja.
U svakom slucaju, vidim da si vrlo angazovana na ovom podforumu. Azurna si, spremna da pomognes, da uputis... Kad bude neki reizbor, predlozicu te za moderatora. Jos neki dinar sa strane nikad nije na odmet.

Zeka Pufnasti:
Evo i slika...

Ovaj desno je isti kao moj Cvrle! :p

Koliko sam zakljucila iz tudjih iskustava (jer nikad nikakve glodare nisam posedovala) morska prasad su najbolji izbor. Deluju kao ozbiljniji ljubimac od hrcka (nemoj dete da se razocara nekakvim priveskom za kljuceve), i karakterniji su... Da sam dete vishe bih se obradovala morskom prasetu.
Sto se tiche Milly, ima i moj glas ako bude trebalo jos moderatora!

Juliane, Pudlala, пуно вам хвала на подршци, заиста. Што се тиче модератора, овај подфорум има већ 3 модератора и заиста нема потребе за још једним! Иначе, покушавам да помогнем кад год могу, без неког нарочитог интереса. Волим овај подфорум, тако да ....

Juliane, мали допринос од мене!
http://www.zivotinjsko-carstvo.com/male ziv/hrcak.php
http://www.virtualnigrad.com/?pd=58&pt=2540&arch=&page_title= Hrčak
http://www.zivotinjsko-carstvo.com/male ziv/morsko prase.php

Мислим, није Бог зна шта, али .... иначе, ја сам имала и хрчка и морско прасе, мало сам заборавила како је ишло све то око њих, али сећам се да ми се морско прасе јако "осећало". Била је дружељубива и питома, док је хрчак био "резервисан".

Back