MORSKI PRASICI

Brate i ti imas morsko prase,kako mozes tako nesto da predlozis..mislim sta kao meni je sasvim svejedno ono kao u fazonu pa da bili su kod mene dva meseca i sad da ih odvedem pravo u smrt,pa tacno bi ih pre pustila u neku sumu ili nesto slicno..drugo ja tebe uopste nisam uvredila pa da kazes da sam nevaspitana..

Onda se očigledno nismo razumele. Ja nisam mislila da ti želiš da daš prasiće da bi bili pojedeni, nego sam htela da ti skrenem pažnju da se čuvaš kome ih daješ, jer ima ljudi koji bi ih iskoristili kao hranu za svoje ljubimce.

Jeste, vjerovatno mu je namjera da nahrani nekog gmizavca. Sa pacovima ok ali morsko prase???:eek: Sva se najezim kad na tako nesto pomislim. "Prijatelju" prozreli smo tvoje namjere! Nadam se da niko nece nasjesti na tvoje lazi!

Ppl, imam problem: moje prasence po ceo dan bleji na krevetu u mojoj sobi, i ja kada sam za racunarom stavim noge na krevet, ono to iskoristi kao neki most :D i legne mi na grudi i tako spava ili seta.. E danas se zaletela i pala sa nekih 30-ak cm... :( Video sam odmah da je povredila prednju levu nogicu... Ona se sada oslanja na nju, skace, trci ali nekako pazljivo, izgleda da je jos uvek boli... Ne znam sta da radim, da l' da je vodim veterinaru ili ce to vremenom proci? Ako se nekom ovo desilo neka mi kaze sta da radim.. Hvala..

Pa najbolje da odvedes kod vet. prasence.Ne znam odakle si ali u BG je najbolja Spina za glodare.
A sto se tice toga da je bilo na krevetu i penje se po tebi,ja se bas bojim ovakvih situacija da ne padnu,pa ih ni ne stavljam u takve pozicije i mesta.
Zelim srecan oporavak prasencetu :)

Meni je prase palo sa 1m visine svojevremeno. Neko vreme je štedela tu nogicu kada hoda, ali prošlo je. Nisam je vodila kod veterinara.
Ako se prase oslanja na tu nogicu, znači da je nejverovatnije nije polomilo.
Što se tiče Spine, ja ih ne bih preporučivala. Oni imaju rentgen, ali nisu baš naročito stručni u čitanju snimaka, makar kada su prasići u pitanju. Po meni je bolje da odeš kod profesora Popovića na Veterinarski fakultet. Ali ako se prase oslanja na nogicu, možda je veći stres vožnja, pregled, snimanje nego što bi oni mogli da pomognu. Možda da ih pozoveš da pitaš šta da radiš?
Nadam se da nije ništa ozbiljno!
I oni obično umeju da se čuvaju da ne padnu, verovatno se sada zaletelo. I ja sam oje prase stalno držala u krilu :)

Poslednja izmena:
vidim vi drzite prasice po krevetima pa se pitam jel vam ostaju dlake po krevetu i jel vam kaki i piski po krevetu,ja kad uzmem Cupicu da mazim moram prvo na sebe peskir da stavim jer mi toliko dlaka ostavi po trenerici da je to nemoguce skinuti.Cesljam je ali obicnim cesljom pa jel treba mozda da kupim neki poseban cesalj za morske prasice,dugodlaka je?

Ja moje stavljam u krilo,prethodno stavim peskr jer se i linjaju a i vremenom se opuste,pa dok ih mazim vrse nuzdu,bas njih briga.
Ja imam cesalj bas za prasice,2 vrste se dobiju u tom kompletu.
Mislim da ne moras da kupujes sad takve ako ti taj cesalj obavlja posao,fino skuplja dlake.

Moje iskustvo je takvo da što više maziš prase to se manje linja :D
Tj, svaki put kada ga maziš, ili kada se šeta po sobi ono se linja po malo. Ali kada je dugo na jednom mestu zatvorenom, ono se manje linja i onda sav taj višak dlaka koji se nakupi ostavi prilikom sledećeg maženja ili šetanja! Dakle više maženja i biće manje dlaka! Tj ravnomernije će se rasporediti.
Meni je Cica trpela koliko može ako je stavim na krevet ili u krilo, i onda kada već prođe dosta vremena njoj bi se desilo da se upiški. Prosto nije znala kako da mi stavi do znanja da joj se piški. Ali ako je puštena u sobi, tj ako može da dođe do mesta, onda bi svaki put regularno otišla na mesto predviđeno za piškanje da to obavi

Moja Cupica piski gde stigne,po tepihu ima jedno mesto gde vrsi veliku nuzdu ali sto se tice pis***** to gde stigne pa posle njenog setanja obavezno ribam tepih sapunicom i vodom jer mama sizi.Kada mi je u krilu ne vrsi nuzdu,tad se bar strpi:) Nikada necu zaboraviti kada sam htela da je uzmem a ona se nije dala,vijale smo se po sobi da bi na kraju digla nogu nekako se cudno namestila i za sekundu mi se popiskila na ruku.Ne znam da li tripujem ali izgledalo je kao da je namerno to uradila jer sam je smarala:)
Hvala na odgovorima:)

Meni su ostale jos 2 zenke,sestrice,sad 01. juna ce napuniti 3 god.
Imaju ogroman prostor,pa ih ni ne pustam po sobi.Medjutim imaju one omiljena mesta za vrsenje nuzde,u kucici,pored sena i coskovima,pa na tim mestima stavljam deblje prostirke i cesce tu menjam.
Ovih dana cupam travu,maslacak,bokvicu i sušim,tako da imaju domaceg sena za narednih par meseci.
Sušim i kamilicu,celu sa stabljikom,mada mi mnogi kazu da zamorci pojedu samo cvetove,ostale nece...videćemo kad budu jele

Back