MORSKI PRASICI

ja se stvarno brinem sto moram da ostavim prase na mesec dana dok sam na moru, znam da ce ga dobro paziti ali ne znam kako oni podnose promenu?:( i jos nesto,da li neko zna da li bi mogli prase i cincila da zive zajedno?

Ja imam isti problem kao ti, vise od mesec dana necu biti tu i strah me je kako ce se prilagoditi na drugu sredinu.Ona je i mnogo razmazena, stalno hoce paznju a kad dodje neko nepoznat samo bezi, bojim se da se ne razboli.Mada kazu da se oni lako prilagodjavaju drugim ljudima. :-?

ne znam,ali i moj prasac je strasno razmazen,ali i lepo vaspitan kad je samnom, kada je neko drugi u blizini strasno je plasljiv i bezi :( tesi me samo to sto je mali prozdrljivko pa hranu ne bi odbio ni u kom slucaju :)

imam ja u zgradi jednu baku kojoj je jedna devojchica ostavila prase i nije bilo problema,opustite se.
A ja sam svoje poklonila posle tri godine(zbog selidbe u Kanadu) pa mu nista nije bilo

Bila sam skoro u jednoj prodavnici zivotinjica, gde sam uzela neki akvarijum za moje prasice. Tu su bili morski prasici koji su slicnog uzrasta, ako ne i istog kao i moje prasice, znaci 3-4 meseca. Toliko su svi bili druzeljubivi, da sam se ja zapitala nesto. Zasto moje prasice deluju tako nedruzeljubivo i preplaseno? Trzaju se na svaki pokret, sum... Da li ja gresim u njihovom odgajanju, ili je moguce da su one takvog karaktera? Vise ne znam sta da radim, kako da ih nateram da se oslobode i da budu umiljatije!

svaki dan im mashesh ispred nosa sa zelenom salatom ili sargarepom i cheshkaj ih dok grickaju to i ispushtaj neke umilne zvukove,shalji poljubce....itd....vremenom ce se opustiti i navici na tebe

micaigoxy:
svaki dan im mashesh ispred nosa sa zelenom salatom ili sargarepom i cheshkaj ih dok grickaju to i ispushtaj neke umilne zvukove,shalji poljubce....itd....vremenom ce se opustiti i navici na tebe
Pa ja im stalno nesto tepam i pevam i bas sto ti kazes masem ispred nosa sa hranom, ceskam dok jedu... ali su stvarno pravi trutovi. Jedini pomak je sto je starija shvatila da ne sme da vrsi nuzdu dok je u necijem krilu, vec to uradi kada je spuste, al ova mladja... pa to je zivo zlo u obliku morskog praseta! Ka pravi djavo je i sve radi iz inata. Tvrdoglava, besna, neposlusna... ne znam sta jos da kazem, al je stvarno pravi uzas! Ja se sve nesto nadam da ce vremenom da postanu bolje i umiljatije, al ko zna...!

@trinny.....Moj Tufi je bio zao prasac...samo da se bije i to ga jedino zanima...dripac......A koliko dugo ti imas te prasice?
@anxelmaki.......Normalno je oni vole da brbljaju,pogotovo ako nauche na zvuk ,recimo kese kada vadish iz nje neki zelenish,pa ono shushka.....kada cuju suskanje onda ciche ko blesavi jer znaju da im sledi klopa...tako su moji reagovali na suskanje kese,hehe

Dobila sam ga pre 2 nedelje. Otprilike. Pa zato i ne znam puno o njima. Citala sam neke tekstove na internetu i to je to. Ti tekstovi daju samo osnovne podatke, pa sam zbog toga pomoc potrazila ovde. Za razliku od tvog prasca, moj je izuzetno umiljat. Moze satima da se mazi i igra, zbog cega ga posebno volim. Pozzz

moje prase je obozavalo da se kupa,normalno nisam je ribala sapunom,nego joj napunim lavor mlakom vodom i pustim je da uziva.bila je u stanju i po sat vremena da se brcka,lezi u vodi,prevrce se,ma ludo je volela vodu.

vilus:
moje prase je obozavalo da se kupa,normalno nisam je ribala sapunom,nego joj napunim lavor mlakom vodom i pustim je da uziva.bila je u stanju i po sat vremena da se brcka,lezi u vodi,prevrce se,ma ludo je volela vodu.
A jel znas da to za morske prasice uopste nije zdravo? Moja od vode umalo da nije uginula, da me na vreme veterinarka nije upozorila.

vilus:
ja svoje nisam nikad kupala
a nisam mu ni davala da oije vodu samo mleko
ne znam zasto
..
:?

Morski prasici jedu svoj izmet, jer na taj nacin iskoriscavaju ono sto nisu prvi put iz hrane. Dakle, to je potpuno normalno.

Probaj da mu pridjes lagano i nikako ga nemoj hvatati samo za nogu ili ruku.
Hvata se tako sto ga poduhvatis obema rukama ispod guze i prednjih sapa.

Procitaj ranije postove u ovoj temi, mislim da ce ti pomoci.

Pozdrav!!

Back