МОРБИДНО: Лука Модрић пореклом Србин, усташе му побиле фамилију, а слави Томпсона!

Nije normalno ni da neko ko je unazad 10 kolena Hrvat ekstazira na Tompsona. Lik je zabranjen u svakoj drugoj državi EU a u hrvatskoj ima oreol nacionalnog junaka.
Što se tiče Hrvata , za razliku od nas Srba, oni su u ogromnoj većini žestoke patriote . Druga je stvar što je deo Hrvata taj patriotizam iskazivao na neki iskrivljen način. I ranije i sada.
Ali da budemo iskreni , i u Hrvatskoj postoji velika podela oko Tompsona. Indeh je objavio članak u kom je ispljuvao one koji su pozvali Tompsona. I još mnogo javnih i nejavnih ličnosti.
U svom poslu ja se stalno često srećem sa Hrvatima i skoro uvek su OK. Uvek spremni da pomognu. Kada sam se pre 15+ godina selio u Frajburgu najviše su mi pomogla dvojica Hrvata, kolega.
I još mnogo puta. U po noći mi stala iznajmljena kola u nekoj vukojebini oko Imotskog, pre dve godine i čovek kog prvi put u životu vidim mi doveo automehaničara i to u dva po ponoći. I još nudio da prespavam kod njega...
Ja to, iskeno, nikada ne bih uradio. Ali sa Hrvatima nikada ne pričam o događajima iz prošlog veka. Niti ja njih pitam niti oni mene. I mir brate.
P.S. To je o ovima koje ja znam.

To su pojedinacni slucajevi. Jos za zvanicno drze teroristicki priznatu drzavu Kosovo, predsednik Hrvatske je danas izjavila da su sa Albancima braca po oruzju.

- - - - - - - - - -

nemam ja protiv nista sto je Modric i ako je krvno gledano 3/4 Srbin odlucio da bude Hrvat.

Imam protiv sto slavi ideologiju i pevaca koji slavi ideologiju pod kojom je likvidirano 3/4 Srba u NDH, ukljucujuci i clanove njegove najblize porodice po majci i ocu

To je vec morbidno

To je bolesno

Isprali mu mozak. Decko je pogubljen i izgubljen.

Томпсоне, ти си Србин, да ли знаш своје порекло?!

18.јула 2018.
Свима је већ познато да су наше „комшије“ Хрвати своје сребро на Светског првенству у фудбалу прославили уз лично присуство контроверзног хрватског певача Маркa Перковића Томпсона. Он је у аутобусу са фудбалерима Хрватске у Загребу уз грљење и певање усташких песама, био једини услов хрватске момчадије на повратку кући.

Веома добро познати стихови некадашњег бившег угоститеља који се током домовинског рата латио оружја и по истоме добио надимак Томпсон.

Неки од стихова представљају и Томпсону химну:
„Јасеновац и Градишка Стара,
То је кућа Максових месара.
У Чапљини клаоница била,
Много Срба Неретва носила и

„Ој Неретво теци ми на страну,
Носи Србе плавоме Јадрану.
Кроз Имотски камиони журе,
Возе црнце Францетића Јуре.“

Све ово и не би било толико чудно да је можда неко друго презиме у питању, можда неко које звучи овако баш хрватски, али истина је сасвим другачија. Презиме Перковић је црногорског порекла, а ево и саме истине коју сам позвана да јавно напишем и потврдим ону стару народну „Ако је Турчин крвав до лаката, потурица је до рамена“.

Ми Перковићи (моје дјевојачко презиме) смо из Црне Горе, има нас са Чева од којих су моји, из Куча и знам да на приморју има Перковића. Ови са Чева су поријеклом од славног братства Вукотића и сви славимо Светог Арханђела Михаила, ови из Куча славе Митровдан, док ови које знам са приморја славе Светог Николу.

Пре више од пар векова, од ових мојих неки су пошли на Косово, неки су преко Гацка отишли даље па их има и у Босни током времена исламизовани и ови у Хрватској од којих је дотични господин који се у свом уштаству доказао.

Тамо такође постоји и место које се зове Перковић негдје аутопутом од Загреба, не знам тачно сада, мада сам сликала када сам пролазила туда. Summa summarum: Томпсоне ја бих те питала зашто толико мрзиш то што су ти преци били, чему толики јад и жал? Шта год урадио и колико људи на покољ Срба позвао, остајеш и сам пореклом Србин и то из Црне Горе!

П.С. Да ли се можда сећаш и своје крсне славе?

Драгана Мијушковић/ИН4С

:cool::cool::cool:

.

„Zahvaljujem hrvatskom narodu i državi“, egzaltirano je, suznih očiju i drhtava glasa od nabujalih valjda čuvstava ili provale glumačkog „dara“ kazala predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u povodu velikog uspjeha „vatrenih“ na nogometnom SP-u 2018 u Rusiji.

Kakve veze imaju narod i država (sic transit), a još manje ona s trčanjem za bubamarom po travnjaku ili zabijanjem/promašivanjem golova? Ama baš nikakve. Ali demagogija je demagogija. Promašeni političari rado demagogiziraju, uvjereni da djeluju jako uvjerljivo i pametno. Sada će se svi razbježati na godišnji odmor, a od jeseni opet sve Jovo nanovo. Ništa ovo nogometno srebro vrijedno zlata neće učiniti boljim. Ni ljude, ni društvo niti poziciju RH u međunarodnoj zajednici. A Thompsonova krađa slavlja „vatrenih“ već se pokazala kontraproduktivnom i u svijetu i kod kuće. Njemu i njegovim porukama nije bilo mjesto ni u otvorenom autobusu niti na pozornici na Trgu bana Jelačića

http://www.tacno.net/kolumna/srebro-zlatnog-sjaja-s-blatnim-tufnama/

Стварно добар текст, сад га читам у целини.

Jeste, ali i tu mi provejava jedna stvar stalno. Zamera se organizatorima dočeka što se Tompson tamo pojavio, ali ne iz razloga što on podržava najgore moguće zločince u istoriji planete, već zato što je njegov imidž takav da baca negativno svetlo na one u čijem se društvu nalazi. Nije Tompson osuđen zbog svoje suštine, već zbog toga kako ga stranci vide. Što bi otprilike značilo da, kada Tompson ne bi bio zabranjen u Evropi, odnosno kada bi za tu istu Evropu i svet njegove pesme bile politički korektne, niko u Hrvatskoj u tome ne bi video problem...

Jeste, ali i tu mi provejava jedna stvar stalno. Zamera se organizatorima dočeka što se Tompson tamo pojavio, ali ne iz razloga što on podržava najgore moguće zločince u istoriji planete, već zato što je njegov imidž takav da baca negativno svetlo na one u čijem se društvu nalazi. Nije Tompson osuđen zbog svoje suštine, već zbog toga kako ga stranci vide. Što bi otprilike značilo da, kada Tompson ne bi bio zabranjen u Evropi, odnosno kada bi za tu istu Evropu i svet njegove pesme bile politički korektne, niko u Hrvatskoj u tome ne bi video problem...

То јесте тачно. Свеснији међу њима капирају да су се (опет) обрукали.
Од једног, истина повеликог, фудбалског успеха, до ваљања у проусташком блату - мали је корак.

sideeyes-chloe.jpg

https://www.google.rs/search?q=modric+lookalike&tbm=isch

Syrian.jpg

ISPLIVALA ISTINA KOJA ĆE UZDRMATI HRVATE: Modrićev ujak u Hagu svedočio protiv…

Ujak najboljeg fudbalera Hrvatske Luke Modrića Jovo Dopuđ svedočio je pred Haškim tribunalom protiv hrvatskog ratnog zločinca generala Ante Gotovine.

Jovo je bio major Vojske Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa, a bliski je rođak Lukine majke Radojke Dopuđ i oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

modric-epa01-EPA-Felipe-Trueba_1000x0.jpg

Oni su bili jedina srpska familija u tom mestu, sve do ratova devedesetih, kada su morali da beže.

To su činjenice koje su krili od Luke roditelji i porodica, pre svih otac Stipe, ali i mediji u Hrvatskoj, koji nisu želeli da diskredituju jednog od svojih najboljih fudbalera.

Lukin ujak Jovo Dopuđ do početka devedesetih bio je direktor fabrike trikotaže “Trio” u Obrovcu, a tamo su se preko njega zaposlili Modrićeva majka Radojka i otac Stipe. Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta prošle godine, kada je iznenada preminuo.

On je 2008. godine svedočio pred Haškim sudom protiv Anta Gotovine. On je u svom iskazu govorio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva koje je naredio Gotovina, a ne po naređenju krajiških vlasti kako su tvrdili Hrvati.

Jovu je sa sudom za ratne zločine povezala organizacija “Veritas” i njen predsednik Savo Štrbac koji je naveo da je bilo teško ubediti Dopuđa da se pojavi u svojstvu svedoka.

– Prvo je pristao, a onda je rekao da ne može da svedoči. Kad sam ga pitao zašto, odgovorio mi je da ima sestru koja se udala za Hrvata i živi u Hrvatskoj, da ima i nećake. Rekao je da ih voli kao svoju decu i da nikada ne bi sebi oprostio ako bi im svojim svedočenjem napravio probleme. Dugo su trajali pregovori o njegovom svedočenju, ali je na kraju otišao u Hag, a čim je sleteo u Beograd, pozvao me je i rekao da oseća da je skinuo ogroman teret sa srca – kaže Štrbac.

Inače Hrvatsko državno tužilaštvo iz Splita 2015. godine podiglo je optužnicu protiv Dopuđa i još sedmorice srpskih oficira zbog navodnog ratnog zločina. Hrvati su Dopuđu i ostalima na teret stavljali smrt 214 civila u području Obrovca od 1991. do 1993. godine.

Pored toga, optuženi su da su kao komandanti dozvolili svojim vojnicima mučenje i silovanje civila, kao i uništavanje imovine.

https://www.intermagazin.rs/ispliva...-hrvate-modricev-ujak-u-hagu-svedocio-protiv/

I sta to donosi Srbima i srpskom narodu sta ti (navodno) smes da kazes ko si i sta si? To te cini patriotkinjom, nekom velikom Srpkinjom?

Zagovaras ovde neka "oslobodenja", nasilje, ratove, a sve to iz udobnosti beloga sveta, da se zakrvi ne bi ti ni tvoj muz Nemac a ni deca, dosli u Srbiju, vec bi sve pratili preko TV-a a ti bi glumila patriotizam na forumu.

Donosi im to sto im sutra necu iz mrznje zabiti noz u ledja, kao sto cete ti i tvoji istomisljenici napraviti.
Eto ti nisi "pobegao", pa za kog bi se sutra borio, goovance jedno, ocigledno je da ne bi za Srbe.

Ujak najboljeg fudbalera Hrvatske Luke Modrića Jovo Dopuđ svedočio je pred Haškim tribunalom protiv hrvatskog ratnog zločinca generala Ante Gotovine.

Jovo je bio major Vojske Republike Srpske Krajine i komandant 4. lake pešadijske brigade 7. severnodalmatinskog korpusa, a bliski je rođak Lukine majke Radojke Dopuđ i oboje su iz sela Kruševa pored Obrovca.

modric-epa01-EPA-Felipe-Trueba_1000x0.jpg

Oni su bili jedina srpska familija u tom mestu, sve do ratova devedesetih, kada su morali da beže.

To su činjenice koje su krili od Luke roditelji i porodica, pre svih otac Stipe, ali i mediji u Hrvatskoj, koji nisu želeli da diskredituju jednog od svojih najboljih fudbalera.

Lukin ujak Jovo Dopuđ do početka devedesetih bio je direktor fabrike trikotaže “Trio” u Obrovcu, a tamo su se preko njega zaposlili Modrićeva majka Radojka i otac Stipe. Jovo je 1993. godine tražio da bude demobilisan, a posle pada Krajine 1995. preselio se u Srbiju i tu je živeo do 16. avgusta prošle godine, kada je iznenada preminuo.

On je 2008. godine svedočio pred Haškim sudom protiv Anta Gotovine. On je u svom iskazu govorio o tome da su Srbi napustili Krajinu zbog granatiranja civilnih ciljeva koje je naredio Gotovina, a ne po naređenju krajiških vlasti kako su tvrdili Hrvati.

Jovu je sa sudom za ratne zločine povezala organizacija “Veritas” i njen predsednik Savo Štrbac koji je naveo da je bilo teško ubediti Dopuđa da se pojavi u svojstvu svedoka.

– Prvo je pristao, a onda je rekao da ne može da svedoči. Kad sam ga pitao zašto, odgovorio mi je da ima sestru koja se udala za Hrvata i živi u Hrvatskoj, da ima i nećake. Rekao je da ih voli kao svoju decu i da nikada ne bi sebi oprostio ako bi im svojim svedočenjem napravio probleme. Dugo su trajali pregovori o njegovom svedočenju, ali je na kraju otišao u Hag, a čim je sleteo u Beograd, pozvao me je i rekao da oseća da je skinuo ogroman teret sa srca – kaže Štrbac.

Inače Hrvatsko državno tužilaštvo iz Splita 2015. godine podiglo je optužnicu protiv Dopuđa i još sedmorice srpskih oficira zbog navodnog ratnog zločina. Hrvati su Dopuđu i ostalima na teret stavljali smrt 214 civila u području Obrovca od 1991. do 1993. godine.

Pored toga, optuženi su da su kao komandanti dozvolili svojim vojnicima mučenje i silovanje civila, kao i uništavanje imovine.

https://www.intermagazin.rs/ispliva...-hrvate-modricev-ujak-u-hagu-svedocio-protiv/

eto luke vraća medalju i ide u srbe. nego ko zna nešto o ovih 214 civila što zginuše pod krajiškom vlašću. prirodna smrt ili neprirodna.berekin sigurno zna nešto o tome ali mudro šuti

eto luke vraća medalju i ide u srbe. nego ko zna nešto o ovih 214 civila što zginuše pod krajiškom vlašću. prirodna smrt ili neprirodna.berekin sigurno zna nešto o tome ali mudro šuti

Što si dekadent i slabić !
Ne kukaj za 214 osoba, mi za 100g. ne kukamo za više od milion, naše zlato i imovinu ...:manikir:

Donosi im to sto im sutra necu iz mrznje zabiti noz u ledja, kao sto cete ti i tvoji istomisljenici napraviti.
Eto ti nisi "pobegao", pa za kog bi se sutra borio, goovance jedno, ocigledno je da ne bi za Srbe.

Sa si ti sad izdrobila, pa po tebi su Nemci neprijatelji Srbije, ako pozele zabit noz u ledja oni ce to napraviti, dakle Srbi nista od tebe nemaju i nece imati.

Ja se vise za nikog ne bi borio

Ja rob nisam, a ko jeste, taj neka dopusti da njime upravlja drugi. Takvo pomirenje koje ti podrazumevaš pokušao je i Tito, pa smo svi videli koliko to pali u praksi kada vinovnik tog rešenja crkne.

Већина срба се и примила на ту идеју помирења за разлику од осталих који су имали неке своје циљеве. А све због карнекса и блеје по државним фирмама. Клошарско размишљање.

Већина срба се и примила на ту идеју помирења за разлику од осталих који су имали неке своје циљеве. А све због карнекса и блеје по државним фирмама. Клошарско размишљање.

Ja čak mislim da nije bilo ni najpre zbog toga, već zato što Srbe u Srbiji uopšte nije bilo briga za svoje sunarodnike van Srbije. Ovde obitava stoka koja reaguje samo kad je njena bulja na talonu, a u ostalom se vodi onom maksimom "daleko od očiju, daleko od srca"...

Ja čak mislim da nije bilo ni najpre zbog toga, već zato što Srbe u Srbiji uopšte nije bilo briga za svoje sunarodnike van Srbije. Ovde obitava stoka koja reaguje samo kad je njena bulja na talonu, a u ostalom se vodi onom maksimom "daleko od očiju, daleko od srca"...

Моје искуство и што сам имао прилику да причам са појединима је да је та "љубав" негде обострана а негде си у праву. У босни су ме примили као најрођенијег а мој другар у хрватској рече да нема много разлике између срба и хрвата тамо.

zamisli koja biste tek sirotnja bili da vam je sad taj milion na budžetu

ha,ha,ha....

Od nas ste dobili i zlatnu podlogu (mis mo vam promenili 10milijardi bezvrednik AU kruna), našom centralnom bankom, mi smo imali topolivnice i proizvodnju kompletne ratne opreme, pa i fabriku aviona.

To je bila sloboda i suverenitet koji smo podelili sa vama sirotinjom !

- - -
Ali, vi ste mali i nedostojni da to shvatite, zato ne znate ni da cenite ni slobodu ni suverenitet kojiste dobili od nših žrtava i zlata !

Nije problem tih milion u bogatoj zemlji, već vas 8 mil. nedržavotvornih drkafuzera JU sirotinjske logike koji ste bnam to spizdili ... :manikir:

Poslednja izmena:
Моје искуство и што сам имао прилику да причам са појединима је да је та "љубав" негде обострана а негде си у праву. У босни су ме примили као најрођенијег а мој другар у хрватској рече да нема много разлике између срба и хрвата тамо.

Da nije to zbog toga što je u Hrvatskoj propaganda koja zastrašuje i otuđuje Srbe od srpstva i svog porekla, dok se u Bosni-Republici Srpskoj neguje srpsko poreklo?

МОРБИДНО: Лука Модрић пореклом Србин, усташе му побиле фамилију, а слави Томпсона!

Званично најбољи фудбалер тек завршеног Светског првенства је српског порекла, а усташе су му у Јасеновцу побиле много чланова породице са мајчине стране.

Лука Модрић је многе разочарао када је на дочеку хрватске репрезентације у Загребу наручивао песме од устшаког певача Томпсона. Још страшније је то што је Модрић заправо потпуно српског порекла са мајчине стране (породица Допуђ из Крајине), док је са очеве из мешаног брака (српско-хрватског). Наравно, овде је реч о родитељима, без залажења даље у прошлост.

luka-modric-foto-reuters-1481709851-1057649-700x473.jpg

Дневни лист „Информер“ преноси да су Модрићу у Другом светском рату усташе побиле фамилију. На списку жртава у Јасеновцу су чланови његове породице са мајчине стране – Аница, Божо и Симица Допуђ из Крушева код Обровца.

Трагично је то што и поред тога што су му усташе убијале претке у Јасеновцу, Модрић данас слави заједно са нацистом Томпсоном.

https://srbin.info/2018/07/17/morbi...n-ustase-mu-pobile-familiju-a-slavi-tompsona/

morbidno

Janko Bobetko, general, imao sličnu sudbinu

- - - - - - - - - -

i ne gledamo mi po majci... nego po ocu...

po majci gledaju pacijent nacije

nemam ja protiv nista sto je Modric i ako je krvno gledano 3/4 Srbin odlucio da bude Hrvat.

Imam protiv sto slavi ideologiju i pevaca koji slavi ideologiju pod kojom je likvidirano 3/4 Srba u NDH, ukljucujuci i clanove njegove najblize porodice po majci i ocu

To je vec morbidno

To je bolesno

a vidite, ja i dalje mislim da su Srbima najviše naudili maloumnici iz državne strukture
počev od 89-te preko Djindjića pa do ovog nesrećnika

Bankari im daju Projekt i pare za sprovodjenje plana o sistematizaciji i racionalnosti
al u njima svima prevlada seljački primitivizam gladnog porekla pa uzmu pare i nešto otaljaju preko one stvari
(uzmi sebe za primer koliko zakidaš na radnicima koji tebi prave profi a glumiš poštenu kurfu)

samo zato što im zinulo lenjo dupe propuštaju se odlične prilike evo 30 godina
a kad pa urade nešto to bude gore nego da nas Bankari stvarno mrze

Ujebaše nas svojim seljačkim mozgom, mora da se piše Bankarima pod hitno... da menjaju sve
ne samo sa vlasti nego i iz policije, suda, zdravstva, trgovine...

- - - - - - - - - -

jedva čekam dan da nam postave nekog Rošildovog nećaka za premijera
da vidiš kako će se hapsi ko po Rumuniji demokratskoj

...

Evo komšijskog dnovinarstva u punom sjaju. :ok:

Vi komšije brata nazivate - bliskim rođakom? :hahaha:

Back