Moralna ispravnost oružane revolucije

Jesu li u toj utopiji svi plaćeni isto, nevezano za to koliko zahtevan posao obavljaju?

A kako bi bilo da zamisliš realnost bez novca, bez trgovine?
Možeš li zamisliti kako ljudi uistinu vole to što rade i da to čine zarad svog ispunjenja svjesni koristi koju pri tom ostvaraju za cjelinu i neizbježno za sebe? Nije li takvim životom čovjek već 'nagrađen'?
Možeš li zamisliti Svjesnost o jednakosti bez obzira koja su ti interesovanja i čim se baviš?
Možeš li zamisliti da te tvoje interesovanje i bavljenje nečim ne čini boljim, vrednijim od drugih?
Možeš li zamisliti da 'zahtjevniji' poslovi pri tom mogu biti i istinski izazov za tvoj duh a ne kazna il' prisila? itd...itd.
Možeš li ti shvatiti da posao jednog zubara isto vrijedi kao posao smećara? Zar i jedan i drugi svjesno ne obavljaju nešto korisno? Zar samo zato što smo prisiljeni bolom da idemo kod zubara moramo biti ucijenjeni njegovim izborom djelatnosti te ga trebamo više i bolje nagraditi od smećara kojeg se gnušamo? Zar on, kao i smećar, svjesno ne treba da očiste ono što je nusprodukt korištenja hrane i pića? Ko se u posao upušta zarad materijalne koristi (samo zarad egoističnih pobuda) taj nije iskren niti prema ljudima niti prema Bogu u sebi i stoga nije dostojan posla koji obavlja.

Da li si kao dijete prihvatao 'sporedne uloge' u igri, one u kojima si bio pasivni posmatrač ili si upravo svojom voljom želio i prihvatao one 'zahtjevnije'? Nisi li s nestrpljenjem čekao da dobiješ zahtjevniju ulogu?
Eh, vidiš, to je dakle cilj, da se vratimo na nivo djeteta ali sa potpunom Svjesnošću o sebi kao Biću, te da 'posao' više ne bude viđen kao prisilan rad već kao igra kroz koju ostvarujemo najbolje od sebe, da težimo poboljšanju uloge bez stvaranja konkurencije, o tome Ljubomir pokušava da priča mada nedovoljno uvjerljivo.
Posao, kao koncept nasilja nad duhom, bi trebao da nestane. Ekspresija treba da zauzme to mjesto. Tada se 'živjeti' ne bi poistovjećivalo sa opstankom niti bi se nužnost prihvatala za IZBOR.

O kakvom plaćanju ti govoriš?
Plata u takvom društvu je apsurd. Ako možeš da uzimaš koliko ti je potrebno zašto bi tražio da budeš plaćen; sam sebe plaćaš. I recimo da si postao nezasit i uzmaš više nego što ti treba... to će samo da ti stvori dodatne probleme, održavanja i čuvanja viškova jer nikome drugom te viškove nećeš moći prodati i niko ih ih drugi za tebe neće čuvati i održavati; svi uzimaju koliko im treba iz jedne zajedničke banke dobara.

PS Dakle u Ljubinoj teoriji ima nečega ali je nedovoljno dobro obrađeno. Postoje rupe koje se moraju ispuniti, shvatanja koja se moraju izmijeniti da bi teorija bila prihvatljivija. No, gdje ima dima ima i vatre.

- - - - - - - - - -

Ljubo, sve što si gore ispisao, u formi koju si dao jeste čista utopija jer ne daješ način na koji ćeš doći do osnovnog preduslova takvog društva; do nivoa Svjesnosti čovjeka koji će sam u sebi i po sebi određivati 'pravednost'.
Kako uzdići svjesnosni nivo čovječanstva da bi se ostvario takav ili sličan poredak?
Ko bi u tom društvu određivao ko će biti doktor a ko smećar?

Lako mogu zamisliti da bi Pera i Mika koji su smećari prihvatili tvoju ideju otvorenih ruku ali pitaj jednog vlasnika Mikrosofta, bankare, fabrikante, vladare, kraljeve i careve, i druge slične njima.
Oni se trude da održe postojeći sistem plaćajući druge koji im služe kao vojska. Pitaj političare koji su sluge velikog kapitala... Svi oni imaju svoju ideju 'pravednog' poretka.
Kako možeš obrazovati masu da se uzdigne na taj nivo Svjesnosti o kojemu govoriš kad je masa 'masa' upravo zbog tog niskog nivoa Svjesnosti. I bogataši i vladari današnjice i od vijeka vijekova nisu na višem nivou od mase nad kojom vladaju i upravljaju, oni su samo perfektan odgovor na zahtjev mase.
Kako onda načiniti tu masu da prihvati tvoje prijedloge kad pojedici koji je čine to neće, kad se na račun tvojih prijedloga sprdaju ismijavajući ih?
Kako od njih načiniti 'Svjesne jedinke' koje sebi žele bolje kad oni za to nisu spremni?
Ne možeš nasilno stvarati Svjesnost. Nasiljem doduše možeš zadržavati njen postojeći nivo samo dotle dok masa prihvata ideju nasilja.
Ja recimo znam da su tvoje namjere iskrene i da se upinješ da dokažeš svima kako je moguće, ali i sam nisi dorastao svojim prijedlozima. Tvoje teorije su postale samo teorije jer kad se odnosiš sa drugim ljudima ti ne pokazuješ da su drugi ljudi ravnopravni sa tobom, smatraš nas sve do jednog na svijetu nedovoljno 'razumnim' i nedovoljno inteligentnim. Ko će ti povjerovati onda da su ti namjere iskrene?

Dakle nešto smrdi, nešto nedostaje. Šta je to što nedostaje? Ti se ne ne pitaš jer si ubijeđen da ti je teorija neprikosnovena, isprobana (u tvojoj glavi) i da će neminovno dovesti do promjene Svjesnosti čovječanstva kada je ljudi prihvate kao Jevanđelje. Ništa od toga. Prvi si ti koji se ne pridržava svog učenja. To se očito vidi u odnosima sa forumašima. Ako se to preslika na moguću stvarnost izvan foruma onda to ne liči na sliku koju nam predstavljaš već više liči na jedan totalitarni sistem upravljanja u kojemu ćeš ti očito biti autoritet.

Sve to ne bi bilo tako da su ljudi u sebi i po sebi spremni na promjenu. NI sam nisi spreman. Da jesi osnovao bi nekakvu komunu recimo koja bi bila uzor svijetu. Da bi drugi postali spremni na promjenu koju im neko nudi spolja prvo moraju da vide da je drugačije stanje moguće. Skoro svi već shvatamo da je poredak u kojemu živimo neravnopravan, ako gledamo po ispoljenju, ali ovaj poredak je perfektna refleksija trenutne srednje vrijednosti Svjesnosti čovječanstva. Stoga je apsolutno pravedan. Pravedniji sistem od ovoga u ovom trenu ne može biti. Pravda je svakom podijeljena po zasluzi, a zasluga nije po rođenju već po trenutnom nivou Svjesnosti koji diktira i poredak u kojemu će se preslikati na projektujuću stvarnost. Kao što postoji razlika između Svjesnosti kišne gliste i Svjesnosti majmuna, tako postoji i razlika između svjesnosnih nivoa ljudi. Jedan čovjek ne može uzdići nivo čovječanstva na svoj (primjeri su Isus, Buda...), iako čovječanstvu može pomoći da ono postane svjesno njegovog postojanja. Međutim da bi čovječanstvo uzdiglo nivo cjelovite Svjesnosti mora da se stvori kritična masa Svjesnosti u samom čovječanstvu koja će svojim momentumom kao zamajac djelovati na prosvjetljenje ostatka čovječanstva. Ako bi postojala kritična masa svjesnih ljudi oni bi svojim djelovanjem konstantno pokazivali nesvjesnima šta je moguće. Riječi nesvjesnima ništa ne znače, polusvjesnima da. Nesvjesnima je potreban materijalni primjer, da ga vide, da ga osjete na svojoj koži, tad i oni mogu shvatiti šta i kako je moguće. To nije zato jer su manje inteligentni od svjesnih već zato što im je volja fokusirana u materijalnom ispoljenju a ne u apstrakcijama.

To takođe govori da sva naša pisanja imaju vrijednosti do određenog stepena, ali da u većoj slici apstrakcije moraju da se dovedu na zemaljski nivo gdje će se vidjeti i njihova primjena. To je iskušenje svih nas koji nešto znamo i želimo da to oglasimo drugima. Uvijek se srećemo sa pitanjem: Kako to da iskoristim na materijalnom nivou? Očito da je osnovni zadatak bilo koga ko neku ideju želi postaviti na globalni nivo, načiniti kritičnu masu koja će sama po sebi biti zamajac realizaciji prosvjetljenja cjeline. Ništa drugačije se manifestuje i potreba za bilo kojim proizvodom na globalnom marketu. Princip je isti. Sad je lako prodavati mobilne telefone, kad je stvorena kritična masa 'potrebe' za istim. Apstrakcije su za materijaliste isto što i prodavanje magle. U mom iskustvu recimo, priče ne znače ništa dok recimo ne pokažem da na osnovu nekakvog znanja i sposobnosti mogu da iscijelim nečiju bolest koja ih je mučila decenijama. Kad se to desi, ti ljudi postaju propagandni mehanizam kroz koji se i ideja širi a onda se tek počnu postavljati i pitanja 'kako ja to mogu?' i odakle to dolazi, pa se onda ulažu i napori da se čuje teorija koju do tad nisu čuli iako im je bilo rečeno.

Poslednja izmena:
Da, zaista filozofija ne bi bila zanimljiva, ako se ne iznesu putevi razmisljanja,
moze komotno da se ubace i usputna razmisljanja o kuvanju kafe, cisto radi razumevanja.

Dakle, pocnes da razmisljas i ako zastranis u tome i vidis da brljas lakse je braniti glupost nego
sazeti ono sto mislis u par recenica koje neko i razume, tupljenjem skoro svakoga mozes da ubedis,
ako hoce da te cita.

Sousuke Aizen:

ima razloga (da se veruje da su ljudi toliko glupi da ne mogu da razumeju da će lakše da opstanu ako žive u miru, ako se uzajamno pomažu, vole i vredno rade i proizvode, nego ako se uzajamno dele, mrze i bore), jer se to već dešava, i oduvek se dešavalo i verovatno će nastaviti da se tako dešava do kraja svemira.

Ljudi mogu bez problema da razumeju da će lakše da opstanu ako su jedinstveni i žive u miru, pomažu se i vole, nego oko se dele mrze i bore, ali je problem što zvanično ni glupa svetska nauka, ni filozofija, ni svetske ideologije i politike, ni državni i ekonomski zakoni i moralni sistemi, ne potenciraju življenje po principu jedinstva, mira, uzajamog pomaganja i pravedne podele rada i rezultata rada, već naprotiv, po principu podele, konkurencije i borbe.

tako da očigledno ili ne razumeju to ili ih nije briga. a i svejedno,sve i da žive u miru,nebitno je jer ni tako ne bi opstali jer bi kad-tad umrli,ne postoji ''opstanak'',ni u prirodi ni nigde,sve umire i sve se završava

Ništa se ne završava, život se i posle smrti nastavlja i opet se naisti način u materijalnom obliku ponavlja. Sve sam to objasnio u mom videu. Kažeš da si ga odgledao, ali to nisi razumeo. Samo živo može da postoji, tj. ono koje rapolaže sa 7 fizičkih i psihičkih sposobnosti. Sve što postoji živo je, ma u kojem materijalnom obliku da se manifestuje.

ne samo kod ljudi nego uopšte u prirodi vlada princip jačeg,jači/sposobniji opstaju,to vidimo i u životinjskom carstvu a ne samo kod ljudi.tako da ne znam o kakvoj tačnoj ''pravednosti'' i pravilnoj raspodeli ičega i harmoniji nekoj pričaš

Pravo jačega vlada samo u organskoj prirodi i ljudskom društvu i nigde više. To je zato jer organska priroda još uvek nije do kraja razvijena. Ona je poslednja i najmlađa karika na lancu evolucije prirode. Inače cela organska priroda, mislim na tela biljaka, životinja i ljudi, nije sagrađena po principu podele, konkurencije i borbe, već upravo po principu jedinstva, mira reda i pravedne podele rada i rezultata rada. Najsavršeniji organizam takve vrste je ljudski. I među jednoćelijskim organizmima je u početku vladao princip konkurencije i borbe. Jednoćelijski organizmi su po tom principu živeli četiri milijarde godina dok se nisu setili da počnu da se udružuju i po principu jedinstva i pravedne podele rada grade tela biljaka, životnja i ljudi.

isto tako me zanima,negde blizu kraja klipa kažete da ste imali susret sa ''svetlosnim bićima'',imate li ikakav dokaz da tu tvrdnju potkrepite i možete li nam reći o kakvim se tačno svestlosnim bićima radi,kako izgledaju,zovu se,odakle dolaze,zašto su baš vas kontaktirali, povodom čega itd?

Nerado javno pričam o tome. Neupućeni i neuki ljudi takva stanja svesti i doživljaje kvalifikuju kao "paranormalna" ili "bolesna" stanja čovekove psihe. Iako su 90% ljudi sveta vernici i mada poreklo svih svetskih religija bazira na takvim doživljajima pojedinaca. Ideje koje je Tesla dobio za sva svoja naučna otkrića došle su odatle. Izvorište Zakona postojanja, tj. moje objašnjenje postojanja materije, života i prirode, koje naučno nije moguće osporiti, takođe je u tome. Inače, na internetu ima mnogo video snimaka "svetlosnih bića" za koje naučnici još uvek nemaju nikakvo objašnjenje i sve ih označavaju imenom "NLO".Ova bića su se oduvek povremeno pojavljivala i u svetskim religijama su označena imenom "božiji anđeli", jer ona mogu da poprime i ljudski oblik. Na mom videu ja sam stavio isečak jednog video snimka koji sam skunuo sa Youtube-a gde se u centru bele svetlosti nazire ljudski lik. Ja sam uz pomoć jednog takvog bića tokom 15 godina ostvario mnogo "izlazaka iz tela" i imao sam tu čast da u potpuno budnom i normalnom stanju svesti (odvojen od tela) "razgovaram", na čistom srpskom sa tim bićem, jasno izgovorenim rečima koje su mogle da se čuju.

Poslednja izmena:
JA KOJI JESAM:

PS Dakle u Ljubinoj teoriji ima nečega ali je nedovoljno dobro obrađeno. Postoje rupe koje se moraju ispuniti, shvatanja koja se moraju izmijeniti da bi teorija bila prihvatljivija.

Moje je samo da logički tačno iznesem i obradim suštinu problema. A drugi, poput tebe, mogu to literarno da obrađuju i ulepšavaju da za čitaoca bude dopadljivije i prihvatljivije.

Ljubo, sve što si gore ispisao, u formi koju si dao jeste čista utopija jer ne daješ način na koji ćeš doći do osnovnog preduslova takvog društva; do nivoa Svjesnosti čovjeka koji će sam u sebi i po sebi određivati 'pravednost'.

Do nivoa svesnosti koji je potreban za uspostavljanje jedinstvenog i pravednog svetskog društvenog i ekonomskog poretka, ne može da se dođe ni pomoću važećih prirodnih nauka, ni filozofije, ni svetskih ideologija ili politike, ni svetskih religija, već samo uz pomoć NAUKE koja do danas nije postojala - NAUKE O SVESTI, odnosno, NAUCI O NAGONU SAMOODRŽANJA To je nauka koja argumentovano i logički negira svaku vrednost principu konkurencije i borbe koji su do sada opravdavale i podržavale i prirodne nauke i filozofija i svetske ideologije i politike, na kojem su se temeljili svi dosadašnji nepravedni društveni i ekonomski svetski poreci. I ne postoji drugi način da se svest ljudskog društva podigne na viši nivo i uspostavi pravedan svetski društveni i ekonomski poredak, već taj da NAUKA O NAGONU SAMOODRŽANJA izađe iz anonimnosti na svetlo dana i da je svet zvanično prizna. Ali to nije do mene, već do vas kojima na razne načine pokušavam ovu nauku da prezentiram da možete da je razumete i eventualno prenesete dalje.

Dakle, ja sam dao i dajem jedini mogući način kao preuslov pomoću kojeg može da se dođe do pravednog društva, ali vi to zbog svojih prerasuda i preubeđenja još uvek ne primećujete.

Ko bi u tom društvu određivao ko će biti doktor a ko smećar?

To je najmanji problem. Uvek će postojati ljudska bića koja će više voleti da budu smećari nego lekari, kao i ona koja će više voleti da budu lekari nego smećari. Važno je samo da se shvati da su oba ta zanimanja podjenako društvu i potrebna i vredna i časna. Problem je samo što mi to sada, zbog okolnosti u kojima živimo, zbog uslova konkurencije i borbe u kojima smo vaspitani, u kojima nepravedno više novčano vrednujemo rad jednog lekara, nego smećara, to ne možemo da vidimo. Videćemo tek kad budemo uspostavili ravnopravan poredak. Recimo, po ugledu na ljudski organizam, u kojem i dupe i glava imaju podjednaku vrenost jer čovek podjednako ne može da živi kako bez glave, tako ni bez dupeta. U ljudskom društvu su i lekari i smećari potrebni. Nisu potrebni političari, vojnici, bankari i poreznici, razni pisari, administrativci, blagajnici, razni sekretari i sekretarice itd. Njihov rad je potpuno društveno neopravdan, nepotreban i nekoristan. Od njihovog rada samo oni imaju korist, a društvo štetu. A ipak je njihov rad neuporedivo više vrednovan od rada smećara. Ali tako je u uslovima konkurencije i borbe. Oni su se izborili i ubedili društvo da veruje da se bez njihovog rada ne može i da je njihov rad vredniji od svakog drugog rada.

SOUSUKE AIZEN:

kako znate po kom principu su živeli jednoćelijski organizmi i kako znate da niste samo halucinirali da ste razgovarali sa nekakvim svetlosnim bićem?

Prvo ovde nije običaj da iko ikome persira.

Drugo, negde sam pročitao, zaboravio sam gde, da su se jednoćelijski organizmi na Zemlji pojavili pre 4 milijarde godina, a njihove organizacije, tj. ekonomske zajednice u vidu tela biljaka, životinja i ljudi mnogo, mnogo kasnije

Treće, moji "vantelesni" doživljajži jesu "halucinacije", uz napomenu da neupućeni, u koje spadaju i vrhunski svetski naučnici, psiholozi i psihijatri, blage veze nemaju šta reč i pojam "halucinacija znači. Oni su samo psihičkom fenomenu, kad čovek uspe da "vidi" nešto čega u ovom našem ovozemaljskom nivou postojanja nema i što ne može da se vidi, dali ime "halucinacija", ali taj fenomen ni blizu nisu uspeli da objasne i još uvek ga smatraju psihičkim poremećajem i bolešću kod čoveka. Oni pojma nemaju da se Svemir sastoji iz više vibracionih nivoa materijalne stvarnosti, koji postoje na istim mestu i jedni kroz druge prolaze, a međusobno ne mogu da se opaze. Kao što mnoštvo TV programa, na različitim talasnim dužinama, se bez uzajamnog dodira i smetnje, odvija u istom prostoru i na istom mestu. Odnosno, čovek može da ih vidi, ali ne u budnom stanju svesti koje ima svoju određenu frekvenciju, tj. talasnu dužinu, već samo kad čovek uspe da promeni frekvenciju svoje svesti i podesi je na frekvenciju nekog od drugih nivoa postojanja, a pri tome istovremeno ostane budan. Tako na primer, funkciju i ulogu čovekove svesti u telu čoveka vrši jedno posebno elektromagnetno polje koje obavija i prožima ljudski organizam, koje može i da se spoji sa telom i odvoji od njega, ali koje ne može materijalnim okom da se vidi, zato jer materija od koje je napravljen ljudski organizam pripada drugačijem i različitom vibracionom nivou. Inače svi nivoi postojanja od kojih je svemir sagrađen napravljeni su od elektromagnetnih polja, velikuh i malih, koji egzistiraju jedni unutar drugih, čija je suština ista, a koji se razlikuju samo po svojoj frekvenciji, odnosno, talasnoj dužini. I kad čovek želi da zaviri i vidi šta ima i šta se dešava u nekom drugom vibracionom nivou, on mora da promeni talasnu dužinu svoje svesti i podesi je na talasnu dužinu vibracionog nivoa koji želi da poseti i vidi. I kad to i učini i tamo uspe da vidi nešto čega u našem materijalnom vibracionom nivou nema, i počne da priča ljudima šta je tamo video, ljudi tada kažu da je taj "prolupao" i da "halucinira". Mada, to prelaženje iz jednog vibracionog nivooa u drugi je u nauci već odavno poznato i svi naši bežični elektronski informatički sistemi i tehnologije se temelje na tome. Pa kad jedan čovek, na primer, uspe da promeni talasnu dužinu svoje svesti i zaviri u neki drugi nivo i vidi šta se tamo dešava, to je analogno situaciji kada mi podesimo talasnu dužinu našeg televizora na talasnu dužinu, recimo, televizije Beograd da vidimo kakav je tu program, pa nam se taj program ne svidi, pa promenimo talasnu dužinu našeg televizora na talasnu dužinu televizije Novi Sad pa tamo počnemo da gledam neki sasvim drugačiji program od onoga koji daje televizija Beograd. I sada zamislimo da smo mi navikli da uvek gledamo program televizije Beograd i da verujemo da samo taj program postoji, pa greškom promenimo talasnu dužinu našeg televizora na talasnu dužinu Novog sada i tamo ugledamo nekakv posve drugačiji program od onoga koji smo navikli da gledamo na televiziji Beograd i tada pomislimo da se naš televizor "pokvario", "prolupao" i da "halucinira". Upravo tako rezonuju neuki svetski psiholozi i psihijatri kad neki čovek uspe da promeni frekvenciju svoje svesti i podesi je na neki drugi nivo i tamo vidi svoje umrle rođake i sa njima razgovara, kojih u našem materijalnom svetu i nivou odavno nema. Naši snovi, na primer, koje svetski psiholozi i psihijatri takođe nisu još uvek uspeli da objasne, su takođe fenomeni takve vrste, jer kad čovek spava frekvencija njegove svesti je drugačija od frekvencije budnog stanja.

No i pored neukosti svetskih psihologa i psihijatara u svetu postoje čitave sporedne nauke ("paranauke" - "parapsihologija") koje se tim fenomenom ozbiljnije bave. U Indiji postoje mnogi gurui koji meditiraju, tj. vežbaju da menjaju talasnu dužinu svoje svesti, a ostanu budni, da bi videli i doživeli nešto nesvakidašnje što u budnom stanju svesti ne mogu da vide i dožive. U svetu poznati američki antropolog Karlos Kastaneda je napisao nekoliko veoma zanimljivih knjiga svojih iskustava o svojim vantelesnim iskustvima, koga je o tome poučavao indijanski vrač don Huan, koji ta vantelesna iskustva takođe smatra stvarnošću poput ove naše materijalne, ali je naziva samo "odvojenom stvarnošću".

Moja "vantelesna" iskustva su delimično identična iskustvima koje je Kastaneda opiso u svojim delima. Možda su čak i kompletnija jer ja sam tokom mojih "izlazaka iz tela" mnogo taga više uspeo da objasnim o čemu se tu zapravo radi. Ja sam na primer uspeo samome sebi da dokažem da su moja "odvajanja od tela" istinita, na taj način što sam imao sposobnost da prilikom moje odvojenosti od tela naizmenično se prebacujem iz jedne u drugu stvarnost, pa posle povratka u telo i zagnjurivanja u njega budan i sa telom idem da proverim da li u ovoj našoj stvarnosti zaista postoji neka stvar, detalj ili čak događaj, koji sam opazio da postoji ili da se desio dok sam se nalazio odveojen od tela. I uvek sam se uveravao da postoji i da se desilo to što sam "video" da se desilo iako ranije u stvarnosti nisam znao za taj detalj, niti samo fizički mogao da vidim taj događaj koji se desio, jer je za to vreme moje telo mirno spavalo u krevetu.

I još nešto kao bitno. Mislim da sada, barem na ovom sadašnjem nivou razvoja čovekove svesti, iskusiti tako nešto, nije moguće bez pomoći i asistencije "svetlosnih bića". Barem ja to nikada nisam mogao, mada sam samo u nekoliko retkih prilika mogao da se uverim u to, tj. da "vidim" ispred sebe "svetlosno biće" i uverim se da mi ono u svemu tome pomaže. Jer "svetlosno biće" je uvek moglo istovremeno i da bude pored mene i da se "sakrije" od mene, tako što samo promeni talasnu dužinu svoje svesti i jednostavno "nestane" ispred mene. Uistinu ne nestane, ali ja ne mogu da ga vidim jer nije na istoj talasnoj dužini na kojoj se ja nalazim. Kad posmatramo video snimke "svetlosnih bića" na iternetu, primetićemo kako se povremeno "gase" i "nestaju", pa pnopvo "zasvetle" i pojave se". A zapravo nigde ne nestaju, već samo menjanjem talasne dužine svoje svesti uspevaju da naizmenično za kamere koje ih snimaju i za naše oko budi vidljiva i nevidljiva. To može da se vidi i na ovom dole snimku kad "svetlosno biće", takoreći niotkud se pojavljuje i onda odjednom bez problema prođe kroz zid zgrade i nestane. I ja sam takođe, prilikom mojih "izlazaka iz tela" vežbao prolaženje kroz zodove prostorija u mojoj kući i uspevao sam bez ikakvih pronlema.

U vezi sa ovim da još napomenem da su moja "vantelesna" iskustva prestala 25 maja 1995 godine, a počela su i povremeno trajala od 1980 godina. 12 dana pre nego su moja "vantelesna" iskustva prestala, "svetlosno biće" me je obavestilo o datumu prestanka, rečima da više nema potrebe za tim jer je svo znanje ("Zakon postojanja") prenešeno na mene koje je "svetlosno biće" želelo da na mene prenese.

PS: Možda se postavljač ove teme ponovo pobuni primedbom da ovo nema nikakve veze sa temom. Ali, itekako ima. Upravo zbog neznanja ovakvih stvari nam se svi mogući ratovi i revolucije i sva naša stradanja, siromaštva i bede i dešavaju. Svi ratovi i recolucije se uvek vode zbog materijalnih dobara. Ljudi u svom neznanju veruju da su materijalna dobra osnovni cilj i svrha života, ne znajući da je cilj i svrha života nešto sasvim nešto drugo. Nešto što ratovima i revolucijama ne može da se obezbedi, već naprotiv, ugrozi i uništi. TO JE, NARAVNO, SAM ŽIVOT. A materijalna dobra potrebna za život se nikada ne mogu osigurati ratovima i revolucijama, već samo u miru, zajedničkom, dobrom i pravednom organizacijom rada i raspodele rezultata rada.

Poslednja izmena:
nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje,pito sam ''isto tako me zanima,negde blizu kraja klipa kažete da ste imali susret sa ''svetlosnim bićima'',imate li ikakav dokaz da tu tvrdnju potkrepite i možete li nam reći o kakvim se tačno svestlosnim bićima radi,kako izgledaju,zovu se,odakle dolaze,zašto su baš vas kontaktirali, povodom čega itd?
'' dakle,možeš li nekako da dokažeš sve ovo što si ispričao,i da kazes kako su izgledala,zbog čega su baš tebi dali tu sposobnost vantelesnog iskustva,zašto su ti je ukinuli itd?

i taj snimak ništa ne znači,ono moze biti šta oćeš

]nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje,[/B]pito sam ''isto tako me zanima,negde blizu kraja klipa kažete da ste imali susret sa ''svetlosnim bićima'',imate li ikakav dokaz da tu tvrdnju potkrepite i možete li nam reći o kakvim se tačno svestlosnim bićima radi,kako izgledaju,zovu se,odakle dolaze,zašto su baš vas kontaktirali, povodom čega itd?
'' š dakle,možeš li nekako da dokažesve ovo što si ispričao,i da kazes kako su izgledala,zbog čega su baš tebi dali tu sposobnost vantelesnog iskustva,zašto su ti je ukinuli itd?

i taj snimak ništa ne znači,ono moze biti šta oćeš
nema on pojma šta je odgovor i šta znači dokazati . svaki tudji post takvima je samo povod za pisanje kobasica. i tako od žrtve do žrtve. najbolje je ne ulaziti u dijalog. )

Poslednja izmena:
SOUSUKE AIZEN:

nisi mi odgovorio ni na jedno pitanje,pito sam ''isto tako me zanima,negde blizu kraja klipa kažete da ste imali susret sa ''svetlosnim bićima'',imate li ikakav dokaz da tu tvrdnju potkrepite i možete li nam reći o kakvim se tačno svestlosnim bićima radi,kako izgledaju,zovu se,odakle dolaze,zašto su baš vas kontaktirali, povodom čega itd?' dakle,možeš li nekako da dokažeš sve ovo što si ispričao,i da kazes kako su izgledala,zbog čega su baš tebi dali tu sposobnost vantelesnog iskustva,zašto su ti je ukinuli itd?

Ima pravo Snouden, ne mogu dokazati ništa. Jedino da sam se setio da stavim "svetlosnom biću" malo soli na rep, da mogu da ga uhvatim i stavim u šibicu da mogu da ga pokazujem ljudima poput tebe.

A ono što može da se dokaže i što ima veze sa "svetlosnim bićima", a to nije malo, je ZAKON POSTOJANJA - otkriće tajne postojanja materije, života i prirode koju do danas niti i jedan svetski naučnik, filozof, ni teolog nije uspeo da reši. Ali i dokazivanje Zakona postojanja ima svoj uslov: da onaj kome se to dokazuje rapolaže određenim predznanjem iz oblasti prirodnih nauka i psihologije, a posebno da ima dobro razvijenu sposobnost logičkog mišljenja i razumevanja, što je malo teži slučaj jer takvih gotovo da i nema. Zato ljudima sveta i ne ostaje drugo, već da i dalje pokreću ratove i dižu revolucije sa namerom da im bude bolje. Kao što su to i naši YU balkanci uradili, pa im još uvek ni danas nije jasno zašto im nije bolje i zašto i dalje moraju da pasu travu, iako su propisno, kako su ih njihove političke, nacinalne i verske vođe naučile, sami sebe sjebali do daske. Zato od takvih, koji nisu mogli da shvate da će posle revolucije lošije da im bude, ne može se očekivati da će, ako shvate Zakon postojanja i postupe po njemu, bolje da bi im bude. Jer Zakon postojanja za svaki boljitak preporučuje jedinstvo red, mir i RAD. A upravo taj RAD je ono što ljudi najviše mrze i zato to ne dolazi u obzir. Sve bi drugo rado, samo ne to. Daleko je lakše uzeti oružje u ruke, podići revoluciju i sve srušiti, sa namerom da posle bude bolje, nego uzeti kramp i lopatu u ruke i graditi da svima bude bolje.

nema on pojma šta je odgovor i šta znači dokazati . svaki tudji post takvima je samo povod za pisanje kobasica. i tako od žrtve do žrtve. najbolje je ne ulaziti u dijalog. )

a jbg zaista mi bio umnogome zanimljiv onaj njegov video i vidi se da je u pitanju pametan i elokventan čovek,iako je najvrv najobičniji šarlatan (a šarlatani su gotovo u svim slučajevima pametni ljudi) pa me zaintrigiralo..

AIZEN:

a jbg zaista mi bio umnogome zanimljiv onaj njegov video i vidi se da je u pitanju pametan i elokventan čovek,iako je najvrv najobičniji šarlatan (a šarlatani su gotovo u svim slučajevima pametni ljudi) pa me zaintrigiralo..

Da, šarlatani su uvek pametni ljudi. Da si i ti kojim slučajem šarlatan, tj. pametan, možda bi se i razumeli. Zato mene niko i ne razume što šarlatana, tj. pametnih nema, već samo budaletina.

pa razumem te ja uglavnom i većinom to što pričaš ima smisla i logike..dok ne počneš o nekakvim svetlosnim bićima,kremanskom proročanstvu i slično :hahaha:

ne sumnjam da je imao neka nadprirodna iskustva, a i da nije sasvim mi je razumljivo i opravdano sto poteze za visom silom, svetlosnim bicima.
to je zato jer je potrebna kriticna masa ljudi koji bi prihvatili njegovu zaokruzenu teoriju ( koja je ok), na ovaj ili ovaj nacin
'ovaj nacin' bi bio da razumeju njegov zakon postojanja, a 'onaj nacin' (koji pali kod vecine ljudi) je da jednostavno prihvate ono to autoritet--svetlosna bica, isus, buda..--porucuje

AIZEN:

pa razumem te ja uglavnom i većinom to što pričaš ima smisla i logike..dok ne
počneš o nekakvim svetlosnim bićima,kremanskom proročanstvu i slično

Ništa ti nisi razumeo. Ne postoji samo opažljiva, materijalna, fizička, izvanjska strana stvarnosti, već i ona unutrašnja, duhovna, subjektivna, svesna, psihička. Te dve stvarnosti su jedna i ista stvarnost ali samo viđena iz dva različita ugla, iz vana čulno i iznutra, vančulno. Da bi razumeo stvarnost kao celinu, moraš da razumeš obadve njene polovine, i unutrašnju i vanjsku, jer one su uzajamno uslovljene i jedna bez druge nisu moguće. Ti tražiš opipljive, vidljive, materijalne dokaze za ovu unutrašnju, nevidljivu stranu stvarnosti. Ti nevidljivu polovinu starnosti hoćeš da vidiš, što je nemoguće i to je ono što uistinu jeste neznanje, tj. "šarlatanstvo". Prirodne nauke u celosti su šarlatanske, koje nikada neće uspeti do kraja da objasne postojanje ni materije, ni života, tj. svesti, ni prirode, upravo zato što stoje na stanovištu da je istinita samo ona izvanjska, fizička, materijalna, vidljiva i eksperimentom dokažljiva strana stvarnosti. Takav stav svetskih naučnika je malouman i krajnje šarlatanski. I ti si sada ubeđen da nisi šarlatan ako po pitanju šta je istinito, a šta nije, zastupaš isti stav koji zvanično prirodne nauke zastupaju. Malo si se zeznuo. Materijalnu, fizičku stranu stvarnosti nikada nećeš uspeti da razumeš do kraja dok god do kraja ne budeš uspeo da razumeš unutrašnju, nevidljivu, duhovnu, psihičku i eksperimentom nedokažljivu stranu stvarnosti. I dok god ne shvatiš da materijalna fizička stvarnost ne ne bi mogla da postoji kad istovremeno za sebe u sebi ne bi bila i duhovna, psihička. I da isto tako ni duhovna, prihička i svesna stvarnost ne bi mogla da postoji kad istovremeno ne bi bila i materijalna fizička. I tek kad sve to uspeš da razumeš do kraja, razumećeš i "kremansko proročanstvo" i "svetlosna bića" i "astralnu projekciju" i "prosvetlenje" i "telepatiju" kao mogućnost bežičnog prenosa informacija na daljinu, i "trojednog boga", kao i sam život u materijalnom telu ili posle smrti bez tela i sve ostalo, bez da ti i na pamet padne da sve to nazoveš imenom "šarlatanstvo". Suprotno tome, dok god sve to budeš smatrao "šarlatanstvom" i strogo se držao maloumnog pravila kojeg se naučnici strogo drže, da je istinito samo ono što može da se opipa, vidi i izmeri, budi siguran da ćeš i sam da budeš "šarlatan". Jer postojanje i duhovne, psihičke, nevidljive, neopipljive, nemerljive i eksperimentom nedokažljive stvarnosti je NEPOBITNO. Kao što je nepobitno i to da fizičke stvarnosti ne bi moglo da bude bez duhovne.

Evo ti ponovo link mog videa, a na kraju videa imaš i link za knjigu, pa čitaj to i gledaj, a kao najbitnije, duboko razmišljaj o tome što pročitaš i odgledaš, onoliko puta dok ne uspeš do kraja sve lepo da razumeš, pa tek onda se usudi da za ovo ili ono upotrebiš pridev "šarlatan".

ne sumnjam da je imao neka nadprirodna iskustva, a i da nije sasvim mi je razumljivo i opravdano sto poteze za visom silom, svetlosnim bicima.
to je zato jer je potrebna kriticna masa ljudi koji bi prihvatili njegovu zaokruzenu teoriju ( koja je ok), na ovaj ili ovaj nacin
'ovaj nacin' bi bio da razumeju njegov zakon postojanja, a 'onaj nacin' (koji pali kod vecine ljudi) je da jednostavno prihvate ono to autoritet--svetlosna bica, isus, buda..--porucuje

kako ti tako racionalna ne sumnjaš nimalo u to O.o nešto tu ne štima..

ljubo
ne nego ti mene ništa nisi razumeo
znam vrlo dobro da postoji ta duhovna i subjektivna strana,koja je najbitnija i bez nje nema one ''objektivne'' (zapravo SVE je subjektivno,u tom smislu što se nalazi u našoj svesti,svesti SUBJEKTA,tako da i ne postoji objektivno u pravom bukvalnom smislu)
i uopšte se ne držim maloumnog ''naučnog'' principa,naprotiv,nauku prezirem možda i više od religije
i nisam ti uopšte tražio nuzno MATERIJALNI dokaz,nego IKAKAV,''dokaz'' u najširem mogucem smislu te reči,jer je i to tvoje izmotavanje maloumno,nešto tvrditi bez ikakvog dokaza,čak i najmanje naznake istog.šta sad,ja tebi treba da verujem na reč sve što kažeš? važi -.-
msm bar da si mi odgovorio na ona pitanja (kako tačno izgledaju ta svetlosna bića,di su baš tebe našli,što su prestali da te snabdevaju vantelesnim iskustvima itd) pa i da te kolko tolko uzmem za ozbiljno ali ovako..

znači tako i ja mogu da počnem da lupetam bez ikakva osnova tipa ''juče me je posetilo svetlosno biće Duško i reko mi da sam izabran da ___ (mrzi me da lupetam)'' ali dogod ja ne uspem to da dokazem na BILO KOJI nacin drugoj osobi,to će ostati u domenu moje mašte,imaginacije,te samim time potpuno bezvredno i bespredmetno,kapiraš li ti to

ljubo
znam vrlo dobro da postoji ta duhovna i subjektivna strana,koja je najbitnija i bez nje nema one ''objektivne'' (zapravo SVE je subjektivno,u tom smislu što se nalazi u našoj svesti,svesti SUBJEKTA,tako da i ne postoji objektivno u pravom bukvalnom smislu)
i uopšte se ne držim maloumnog ''naučnog'' principa,naprotiv,nauku prezirem možda i više od religije
i nisam ti uopšte tražio nuzno MATERIJALNI dokaz,nego IKAKAV,''dokaz'' u najširem mogucem smislu te reči,jer je i to tvoje izmotavanje maloumno,nešto tvrditi bez ikakvog dokaza,čak i najmanje naznake istog.šta sad,ja tebi treba da verujem na reč sve što kažeš? važi -.-
msm bar da si mi odgovorio na ona pitanja (kako tačno izgledaju ta svetlosna bića,di su baš tebe našli,što su prestali da te snabdevaju vantelesnim iskustvima itd) pa i da te kolko tolko uzmem za ozbiljno ali ovako..

znači tako i ja mogu da počnem da lupetam bez ikakva osnova tipa ''juče me je posetilo svetlosno biće Duško i reko mi da sam izabran da ___ (mrzi me da lupetam)'' ali dogod ja ne uspem to da dokazem na BILO KOJI nacin drugoj osobi,to će ostati u domenu moje mašte,imaginacije,te samim time potpuno bezvredno i bespredmetno,kapiraš li ti to

Zapravo, nije bitno da li je imao vantelesno iskustvo ili halucinirao
bitan je njego zakon postojanja
nije bitan n i nacin na koji ce da ga predstavi ako je svrsishodan.

racionalno sam odlucila da budem iracionalna ..ili bese obrnuto:think:,,

ljubo

Marice, kažeš "mrzi me da lupetam" a nalupetala si se...hahahaha

Zašto ti je toliko potreban dokaz? Znaš zašto? Zato što ne umiješ transcendirati volju iz materijalnog, ili u najmanju ruku iz ovostranog, iz dimezije, iz 3D tjelesnosti i Svjesnosti bazirane na njoj. Ljubo ti je opisao što je doživio, šta još sad od njega hoćeš??? Hoćeš da ti na tanjiru postavi okrajak 'svjetlosnog bića', bar odsječeni rep da ti pokaže, a ovamo se predstavljaš kako ti ne treba mateirijalni dokaz. Pa ako ti ne treba, ćuti, prestani da ga tražiš. Znači shvatio si... kad bi bilo da jesi.

Poslednja izmena:
bitno je
mada je njemu to jedno te isto,vantelesno iskustvo mu je isto što i halucinacija

to je paradoks maltene

Sve halucinacije su isto: tjelesna iskustva. Sva tjelesna iskustva su isto: halucinacije, osim što sva tjelesna iskustva nisu halucinacije istog tijela. Čim možeš da vidiš slike znak je da si u nekakvom tijelu, da koristiš čulo vida, da haluciniraš.
Da is pratio šta Ljubo piše vidio bi da ti je već sve to objasnio; imao je čovjek iskustvo izvan zemaljskog tijela, a dokaz tome su njegove priče o 'susretima sa svjetlosnim bićima' koje je vidio, sa kojima je na čistom srpskom jeziku razgovarao. Odatle je stvorio svoje teorije. Halucinacije... šta ti znaš o haucinacijama? Očito ništa.

Zar ti ne haluciniraš upravo sad dok umišljaš da si čovjek?
To je najveća od svih halucinacija za koju eto upravo sada, kao čovjek ni ne postavljavaš sumnju da je moguća.
Tražiš od Ljube dokaz a dokaz već imaš, u svojoj tjelesnosti. Da znaš KO, ŠTA i KAKO uistinu jesi, znao bi da je tijelo samo halucinacija tvog razuma. Izađeš li iz razuma prestaje halucinacija. Koliko je istinito ovo tijelo kontiniuma halucinacije, toliko su istinita sva ishalucinirana tijela, bilo duhovna ili materijalna. Sve su to halucinacije JEDNOG te istog Bića. I ti sad iz jedne halucinacije, ne sjećajući se tog SEBE koji jesi, zabezeknuto gledaš na sve što nije u skladu sa tvojom Svjesnošću, a sve drugo osim svog stanja Svjesnosti smatraš u najmanju ruku halucinacijom.

Ljubo je dakle doživio još jednu formu halucinacije, kao što je ti doživljavaš sada, u svom ishaluciniranom tijelu, pa je za sebe ishalucinirao drugo tijelo, astralno, kojim je jedino i mogao da se spoji sa višim nivoom halucinacije (svjetlosnim) od ovog na kojemu smo i ti i ja sad (materijalni). Na višem nivou halucinacije tijela su manje očvrsla, svjetlost je materija u znatno manje čvstom stanju (ipak ima svoju gustoću), a i to je normalno jer je Svjesnost o bestjelesnom, besprostornom SEBI viša i bliža Svijesti apsoluta, te nije ograničena istim limitima i ubjeđenjima kao u trećoj dimenziji. To Ljubino iskustvo ipak nije vančulno iskustvo pošto je očito da postoji astralno tijelo kojim se kretao, kroz koje je mogao da vidi, da čuje, da osjeti drugo što i ovo tijelo 3D tijelo osjeća, što svakome ko iole ima logiku treba da znači da je Svjesnost ishalucinirane stvarnosti ostvario kroz čula. To iskustvo koje je Ljubo iskusio nije vančulno, ne može se čak nazvati niti vantjelesnim, već recimo iskustvo izvan tijela subjekta treće dimenzije. Vančulno iskustvo je bestjelesno, besčulno, čisto duhovno, bez slike i zvuka, bez subjekta i objekata dok je Ljubo bio Ljubo i u svom astralnom tijelu, čak je i srpskim jezikom komunicirao sa 'svjetlosnim bićem'.

Kada govoriš o subjektu, a ti eto govoriš, onda govoriš samo o domenu razuma, a toga očito nisi svjestan. Izvan razuma ne postoji subjektat. Um univerzuma već nije subjekat, već Um postoji kao projekcija jednog apsolutnog JA (projekcija apsolutne ličnosti), kao sadržioca ostatka Jastva u sebi. Ostatak Jastva u Umu nije apsolutan već individualan, u sebi ne sadrži ništa drugo do znanje-o-sebi: Ja, koje ima značenje Jesam (postojim). Odatle i potreba apsoluta da od svakog individualnog Ja stvori jedan Centar iz kojeg će apsolut (po Ljubi Svest) djelovati i odatle težiti saznanju svoje apsolutnosti pri tom uzdižući svoju Svjesnost od onog bazičnog 'Jesam' ka tome KO, ŠTA I KAKO jesam. Cilj svake individualne Svjesnosti je dostizanje univerzalne Svjesnosti. Kada se desi da iz subjekta volja transcendira u Um univerzuma dešava prosvjetljenje Uma, centar volje nestaje iz Svjesnosti čovjeka i stapa se sa Umom znajući tad sve što Um univerzuma zna. Onaj koji to zna tad nije subjekat. On je isti onja koji sebe doživljava Umom-apsolut.

Dakle, u svim tim odnosima individualizovanog Jastva UM postaje RAZ-UM, jer tad ne služi samo kao apsolutni sadržilac ostatka Jastva već i kao medium u kojemu, kroz koji i preko kojeg se ostatak Jastva doživljava subjektima. Odatle, sva iskustva svih subjekata nisu ništa drugo do holografske projekcije stvarnosti ili Umne (razumske) halucinacije apsoluta . Postoji hijerarhija Svjesnosti subjekata koji teže dostizanju univerzalne Svjesnosti Uma. Hijerarhija Svjesnosti se bazira na prisustvu apsolutnih znanja unutar individualne Svjesnosti svakog subjekta. U Umu univerzuma apsolutne istine se doživljavaju univerzalnim znanjima, odatle, u zavisnosti od nivoa na koji Biće transcendira volju, tu mu je i centar znanja ili pak saznanja, te to uveliko sobom odlučuje i kako daje imena tim znanjima. U mom slučaju ih zovem apsolutnim znanjima jer sam ih doživio transcendiranjem volje u apsolut. Stoga, i nivo tvoje Svjesnosti je određen količinom aposlutnih znanja, istina, prisutnih u domenu tvog individulanog duha, u Svjesnosti, i konesekventno u tvom razumu. Te istine se ne mogu spoznati, subjekat ih ne saznaje posredstvom Uma, tj. na račun projekcije svojih objekata, već ih u 'tvoj/moj' duh, u duh stvorenja (u domen halucinacije) unosi intuicijom. I naravno, intuitivni uvidi i saznanja se ne dešavaju slučajno, već su jasno određeni stanjem trenutne Svjesnosti. Ne možeš u svoj duh unijeti ni manje ni više od onog koliko tražiš i koliko svojim trenutnim nivoom dopuštaš. Trenutna Svjesnost Bića dozvoljava otvaranje prema višim sferama postojanja i stoga omogućava priliv onih znanja (istina) koje su adekvatne postojećoj cjelini subjektivnih saznanja. Samo apsolut je istinito postojanje, sve ostalo, uključujući i njegov Um jesu njegove halucinacije. Šta to apsolut halucinira? Halucinira svoje mogućnosti u postajanju koje ostvaruje svojim sposobnostima.

Poslednja izmena:

Interesantno. Bog je vulgarizovao poeziju kako bi istu poruku o Životu i postojanju mogao (možda) i do prostaka kroz prostotu i vulgarnost proturiti.
Suštinski je rečeno sve. Lukavo se Bog poslužio prostakluklom. Pitam se da li će prostaci shvatiti tu poruku (ili opet mi koji je ionako već shvatamo) ili će sebe pronaći samo u prostačkim izrazima, nasladiti se njima, "zagristi a ostatak ostaviti da istrune"(?)

AIZEN:

Dao sam ti dokaz, video snimak "svetlosnog bića" oblikom i veličinom identično "svetlosnom biću" sa kojim sam ja kontaktirao i komunicirao. Dakle, po mojim shvatanjima i iskustvu, video snimak "svetlosnog bića" koji sam prezentirao, nije lažan, već originalan. Ja nemam apsolutno nikakvog razloga da išta krivotvorim, a da li ćeš ti ili bilo ko drugi da to shvatiš za ozbiljno ili ne, to uopšte nije bitno, niti me to zanima. I s time uopšte ne želim više da se zamaram. Za mene je samo bitno da Zakonu postojanja sa značenjem logičkog objašbejenja po kojem postoje svest, materija i priroda, n i jedan svetski naučni, filozofski ili teološki autoritet ne može no pero odbiti.

Dao sam ti originalni video snimak "svetlosnog bića" na kojem si ga video isto onako kako sam ga ja u stvarnosti video i šta još hoćeš? A drugo, svrha mojih vantelesnih iskustava nije bila da se ja lično sa tim iskustvima uopoznam i osvedočim, već da mi se kroz to lakše prenesu objašnjenja koja sam želeo da saznam u vezi postojanja, materije, života i prirode. I kad su mi ta objašnjenja data, moja dalja vantelesna iskustva su postala nepotrebana i prestala su, što je i logično. A zašto su baš mene izabrali da meni prenesu ta objašnjenja, to je posebna i malo neobična, ali veoma zanimljiva priča. Ali ne bih sad o tome. Možda drugi put kad sazriju uslovi koji će omogućiti da se ta priča ozbiljnije shvati, nego što bi u ovom trenutku mogla da bude shvaćena. Pre toga je potrebno da Zakon postojanja šire i ozbiljnije bude shvaćen i prihvaćen.

Back