Морал и неморал у м/ж односима?

Шта су за вас морални, а шта неморални мушкарци/жене ? Јел заиста постоје неке опште смернице које откривају то или све зависи од угла гледања јединке ?

Неморалан је онај ко украде, превари, проневери, повреди...

nemoralne zene ne postoje :deda:

Неко од модератора ми је рекао да је Иван донео одлуку да темама о моралу није место на ЉиС-у.

Ако је то истина, сматрам да је ова (и суседна тема) противна правилима Форума.

За мене највећи неморал у м/ж односима је кад са неким оснујеш породицу и тако са све њима на грбачи одлучиш да се хебеш са неким другим/неком другом (без њеног/његовог пристанка), а при том не осуђујем људе који улазе у такве односе са удатима/ожењенима јер не можеш ти са мном да поделиш кривицу те врсте, јок, она остаје само твоја.
Друго што је неморално по мени је кад неког увлачиш у неки дугорочан однос, везујеш га за себе, а немаш дугорочне намере.
Те две категорије људи су за мене најнеморалнији.
А оне ткзв "преваре" док сте у неком односу који ни изблиза не личи на брак и породичан однос или озбиљну везу.....кога брига.
Е да и оно што често чујем у свом радном окружењу, а што баш сматрам неморалним је то кад нека удата преврће очима и осуђује неку слободну жену која мења мушкарце свако мало. Е од тога ми се диже коса на глави

Шта су за вас морални, а шта неморални мушкарци/жене ? Јел заиста постоје неке опште смернице које откривају то или све зависи од угла гледања јединке ?
Sama rec MORAL definise smisao te reci. Dakle, MORAMO,......... iako ne zelimo.
E sad, one koje bas zabole za "sta ce reci svet", rec MORAL-NEMORAL ne postoji. Takve osobe se ponasaju NE U SKLADU MORALA, VEC U SKLADU SVOJIH I PARTNEROVIH INTERESA.

Back