Montevideo, Bog te video!

Ovo izgleda odlicno! :)
Samo jedna zamerka - naglasak. Ovo mi zvuci mnogo "asfaltski" za Srbiju tridesetih. :think:
(mislim na ove mladje glumce, tacnije "Moshu" i ovu devojku)

Da, ali pitanje je šta su hteli da urade - da nama (omladini, haha) približe tu drugačiju Srbiju, ili da je prikažu kao arhaičnu i nemoguću...

A to sa govorom je i inače jako zanimljivo pitanje, ne samo za ovaj film, nego recimo kada Englezi igraju Nemce, pa ne zna čovek šta je gore - kada pričaju engleski, ili kada ga pričaju sa lažnim nemačkim akcentom, zbog ugođaja... ali dobro, Tarantino, čuveni lingvista, se i tim pitanjem pozabavio : )

Da, ali pitanje je šta su hteli da urade - da nama (omladini, haha) približe tu drugačiju Srbiju, ili da je prikažu kao arhaičnu i nemoguću...

A to sa govorom je i inače jako zanimljivo pitanje, ne samo za ovaj film, nego recimo kada Englezi igraju Nemce, pa ne zna čovek šta je gore - kada pričaju engleski, ili kada ga pričaju sa lažnim nemačkim akcentom, zbog ugođaja... ali dobro, Tarantino, čuveni lingvista, se i tim pitanjem pozabavio : )

Vidi srce..niko nije ovim filmom nista hteo da uradi i posalje poruku osim bjele da uzme kesh na nesto shatro originalno:lol:

@ Honduras
Ne znam da li je slucaj da ovi glumci ne mogu bolje, ili se to od njih nije ni trazilo, ali mi svakako ne zvuci kako treba. Opet, ne znam, nisam zivela u Srbiji tridesetih, ali njihov naglasak odudara od naglaska ostalih.
Na sta se odnosi ovaj komentar o Tarantinu? Ako je vezan za Inglorious Basterds, nisam gledala. :P

Mislim na sveopste originalno poput zone zamfirove u odnosu na novije produkcije koje su kao prezasicene..na taj pokusaj

Razumem šta hoćeš da kažeš, razumem i zašto se ljutiš, ali vidiš da postoje ljudi koji su željni tih priča... E, za ljude koji su željni tih priča, je ovaj film zabavan (i da, jeste odličan poslovni potez), a ko nije željan - bolje da ne gleda nego da se jedi kao ti : )

@ Honduras
Ne znam da li je slucaj da ovi glumci ne mogu bolje, ili se to od njih nije ni trazilo, ali mi svakako ne zvuci kako treba. Opet, ne znam, nisam zivela u Srbiji tridesetih, ali njihov naglasak odudara od naglaska ostalih.
Na sta se odnosi ovaj komentar o Tarantinu? Ako je vezan za Inglorious Basterds, nisam gledala. :P

Moguće je da ovi glumci ne umeju bolje, a možda su im rekli da tako treba. Gledala sam i Ejdusa (koji ume bolje) u nekom Nušićevom komadu, i uradio je istu stvar (doslovno je rekao mala se pušta u promet : ) )

Da, ovo što sam rekla se odnosi na Inglorius Basterds (gledaj!) - taj film izgleda kao svi stari filmovi o ratu koje smo gledali, samo je savremen, i Tarantino je ispravio sve nepravde - od jezičke situacije (u filmu se govori pet jezika) do nekih krupnijih akcija : )

Poslednja izmena:
Da, ovo što sam rekla se odnosi na Inglorius Basterds (gledaj!) - taj film izgleda kao svi stari filmovi o ratu koje smo gledali, samo je savremen, i Tarantino je ispravio sve nepravde - od jezičke situacije (u filmu se govori pet jezika) do nekih krupnijih akcija : )
Dacu novu sansu Basterdsima, prvi pokusaj gledanja je propao posle 10 minuta jer mi je izgledalo da ima puno krvi i nasilja i da su svi glavni likovi negativci.
Tek sam sad na IMDB procitala o cemu se zapravo radi. :P Hvala za preporuku. ;)

Moguće je da ovi glumci ne umeju bolje, a možda su im rekli da tako treba. Gledala sam i Ejdusa (koji ume bolje) u nekom Nušićevom komadu, i uradio je istu stvar (doslovno je rekao mala se pušta u promet : ) )

Inglorious bastards-odlican film :) ja cisto da se nadovezem :)

Konacno i ja da odgledam taj Montevideo. :)
Film je pravljen za narodne mase, nema tu filozofije, dubokih razmisljanja ni potresnih scena (osim jedne...). Jedan veseo film, o nekom vremenu "kada je bitnije od svega bilo kakav je neko covek". More lepih mladih ljudi, lepih kostima, odlicna muzika. :)
Zlata vredne anegdote na racun Bugara. :mrgreen:
Jaka poruka o tome sta znaci biti tim.

Slazem se sa onima koji su nahvalili Milosa Bikovica, izuzetno talentovan glumac.
Danina Jeftic, prelepa.
Ima tu pocetnickih propusta, dijalozi su ono sto bih izdvojila, narocito neprirodno i preterano psovanje koje me je podsetilo na onaj idiotski video na YouTube o ucenju srpskog. :(
Sve u svemu, opustajuci, lagan, zabavan, pozitivan. I da, ima tu patriotsku nit. :cool:
Preporuka. :)

Back