„Ja sam video patuljka.“

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
394.100
Ako ste odrastali 90-ih, teško da niste zapamtili onaj uvodni dijalog iz dečije emisije koju je vodio Peđolino:

– „Ja sam video patuljka.“
– „Jesi video?“
– „Jesam.“

Dva kratko ošišana klinca, ozbiljni kao da izveštavaju s lica mesta, postali su deo kolektivnog sećanja generacije.
Internet ih je kasnije povremeno „vraćao“ kroz fotografije i mimove, a svi smo se pitali: ko su zapravo ta deca i gde su danas?

Vreme leti,i mali Jovan i Sava Popović danas imaju oko 40 godina. Do juče je jedan viđao patuljke, a danas…

Braća Popović nisu završila u šoubiznisu, ali su zato izgradila sjajne karijere.
Jovan Popović, rođen 1987. godine postao je vrhunski veslač:
Zlatna medalja u dvojcu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu u Britaniji (2006).
Zlatna medalja u četvercu bez kormilara na Svetskom prvenstvu do 23 godine u Holandiji (2005).
Srebro u četvercu sa kormilarom na SP u Nemačkoj (2007).
Srebro u dvojcu bez kormilara na SP do 23 godine u Belgiji (2006).
Višestruki državni prvak.

Sava Popović, njegov brat, takođe je veslao, a kasnije je radio i kao event menadžer u Veslačkoj federaciji.
Obojica su diplomirali na Berkli fakultetu u Kaliforniji – što im daje sasvim novu dimenziju u priči koja je počela sa par rečenica o patuljcima na malim ekranima.
Momci koji su obeležili detinjstvo jedne generacije nisu nestali u anonimnosti. Naprotiv, izgradili su uspešne karijere, ali u sportu i organizaciji, daleko od televizijskih reflektora.

I dok mi i dalje citiramo njihov legendarni dijalog, Jovan i Sava pokazuju da život posle „15 minuta TV slave“ može da bude itekako bogat – samo u potpuno drugačijem pravcu.

Ako ste odrastali 90-ih, teško da niste zapamtili onaj uvodni dijalog iz dečije emisije koju je vodio Peđolino:

– „Ja sam video patuljka.“
– „Jesi video?“
– „Jesam.“

Dva kratko ošišana klinca, ozbiljni kao da izveštavaju s lica mesta, postali su deo kolektivnog sećanja generacije.
Internet ih je kasnije povremeno „vraćao“ kroz fotografije i mimove, a svi smo se pitali: ko su zapravo ta deca i gde su danas?
Jesi video patujka- izaziva mi osmeh i sada...

Back