Dr.Art
Zainteresovan član
- Poruka
- 397
ANALIZA FILMA
**** VAS MONTEVIDEO!
Eto tako, ne znam ni ja zašto, možda zbog toga što mi je neko zamjerio da na ovom blogu nijedan film ne može dobiti pozitivnu ocjenu (iako su rijetki ipak dobili hehe). Film is good for all the bad reasons. Sve je super a opet i nije. Jasno je da se puca na široke narodne mase, i to može biti dobro koliko i loše, i sve zavisi od nastavka koji može samo da nastavi da eksploatiše najniže srpske sentimente, ili da nešto učini povodom toga. Nemam ništa specijalno da napišem, nikakva posebna mana se tu ne nalazi (osim očigledne da ne glumi Bata), a opet imam osjećaj da ništa ne valja. Film su nahvalili ljudi čije mišljenje poštujem, i film zaista ima pozitivnu energiju koje odavno nije bilo u srpskoj kinematografiji, ali pitanje koje me kopka jeste na šta je ta pozitivna energija potrošena? Na sport i na formiranje tima sigurno nije, ovdje ništa nećete naučiti o fudbalu, koji služi (bar u prvom dijelu) samo kao dekor za neku potpuno drugu priču.
Više na:
http://camerapolitica.blogspot.com/2011/03/****-vas-montevideo.html
Pa film najmanje veze ima sa fudbalom ,fudbal ti je u filmu kao ''alat '' da bi napravio nesto . i u tome je bit . prema tome dabome. Onaj ko je ocikivao da ce gleda fudbalsku utakmicu to moze uraditi na druge nacine .
tako da malo nauci da gledas dubinu price ,bit necega.
Jedna od bit-a price u filmu je da ako imas jako definisan cilj da u necemu uspes velika je sansa da i hoces .
Poslednja izmena: